directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern no descarta convocar una consulta popular aquesta legislatura en base a una nova llei

L'executiu vol aprovar la nova normativa abans de les eleccions generals per si cal preguntar sobre el concert

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Govern no descarta convocar una consulta popular aquesta legislatura en base a una nova llei que portarà al Parlament abans de les eleccions generals. De fet, el president de la Generalitat, Artur Mas, ja va apuntar en campanya que si governava, existia la possibilitat d'organitzar una consulta sobre el concert econòmic, proposta estrella de CiU. En roda de premsa, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que la Generalitat defensarà davant del Tribunal Constitucional espanyol (TC) la Llei de consultes del tripartit, com també havia afirmat la vicepresidenta Joana Ortega, però no esperarà a la decisió del tribunal per aprovar-ne una de nova en què no s'hagi de demanar permís a l'Estat perquè no es faria servir el cens electoral.

Comparteix
   


Etiquetes
Homs ha comparegut davant dels mitjans per informar de la reunió que ha mantingut el president Mas amb el Síndic d'Aran, Francés Boya. En preguntar-li sobre el fet que el TC hagi paralitzat la Llei de consultes aprovada pel tripartit, el portaveu del Govern ha garantit que la Generalitat actuarà davant del tribunal i es personarà per defensar la normativa aprovada pel Parlament. Per fer-ho, ha dit, farà servir els arguments que ofereix el Consell de Garanties Estatutàries.

De tota manera, ha deixat clar que el Govern no esperarà a la decisió del TC per portar al Parlament una nova llei de consultes en què no s'hagi de demanar permís a l'Estat. La intenció és que s'aprovi abans de les eleccions generals, per si s'ha de fer servir per preguntar sobre el concert econòmic.

És més, ha subratllat que el Govern no descarta que es pugui convocar una consulta en aquesta legislatura. 'Des del moment que pensem que s'ha de fer aquesta llei és perquè no descartem la possibilitat d'organitzar alguna mena de consulta en el marc d'aquesta legislatura', ha dit en concret.

Homs ha recordat que CiU no va votar a favor de la llei del tripartit perquè apostava per elaborar una normativa que evités haver de demanar permís a l'Estat, i ha remarcat que 'hi ha tot un marge per córrer en el camp de les consultes no referèndum, on la Generalitat té competència exclusiva'.

D'acord amb els pronunciaments del TC al voltant del referèndum d'Ibarretxe, la federació ja apostava per trobar un camí jurídic que evités l'aval de l'Estat, i això podria passar, ha dit Homs, perquè la gent que vulgui ser consultada s'adhereixi a un fitxer de la Generalitat i així no haver de fer servir el cens electoral. 'Hi ha solucions possibles per acabar arbitrant una forma de fer consultes sense demanar permís a Madrid', ha conclòs.

En tant que el pronunciament del TC afecta la llei que va aprovar el tripartit i no a la que defensa CiU, Homs ha negat que la decisió del tribunal sigui un míssil a la línia de flotació de la proposta de la federació al voltant del dret a decidir.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
19 de febrer de 2011, 11.11 h

Del què pugui dir en Mas, i del què pugui dir el govern de la generalitat, "el millor de tots (????)", per una orella m'entra i per l'altra em surt. Mas i el seu "govern millor de tots", són igual que en sapatero, de 10 paraules hom pot només creure-se'n dues.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
18 de febrer de 2011, 20.39 h

Sera una xarlotada com el referendum de l'estatut pero de categoria encara inferior.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jaumetria fletxa Solsonès
18 de febrer de 2011, 19.57 h

segon apunt del divendres | CONSULTES I CONFUSIÓ |

Un cop sentides a Catalunya Informació les declaracions del portaveu del govern, Francesc Homs, sobre les consultes, ens interessa fer-hi aquestes observacions: |

1. La vigent llei catalana de consultes, ara suspesa cautelarment, regula les consultes referendàries. Si la Generalitat, és a dir el Parlament, vol efectuar una consulta no referendària, ho pot fer perfectament sense necessitat d’aprovar cap llei, sempre que no pretenguem ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep_Rubi fletxa Valles Occidental
18 de febrer de 2011, 19.57 h

Quin nivell el del govern convergent! Ens preguntara si volem ser robats!! La pregunta que ens cal es la de Portugal!! Pena de govern "sobiranista"!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de febrer de 2011, 17.48 h

Si CiU vol ser conseqüent, només ha de votar a favor de la proposició de llei presentada per SI per a la convocatòria de consultes populars no-referendàries, les quals no requereixen permís de l'Estat espanyol perquè utilitzen el padró.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.