directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Arnaldo Otegi, detingut i empresonat

El dirigent de la il·legalitzada Batasuna ha estat detingut a Sant Sebastià per ordre de l'Audiència Nacional

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

S'acaba la treva d'ETA i qui primer ho va pagar va ser De Juana i ara Otegi. El dirigent de l'esquerra abertzale ha estat arrestat quan es dirigiria a un hotel de Sant Sebastià on anava a oferir una roda de premsa al migdia. Amb aquesta acció, la Sala Segona del Suprem ha confirmat per tant la pena de 15 mesos de presó i 7 anys i 3 mesos d'inhabilitació absoluta que va imposar l'Audiència Nacional.
arnaldo otegui batasuna esquerra abertzale
Arnaldo Otegui, dirigent de l'esquerra abertzale

Comparteix
   


Etiquetes
Poc després que el Tribunal Suprem confirmés la seva condemna a 15 mesos per enaltiment del terrorisme, El dirigent de la ja il·legalitzada Batasuna, Arnaldo Otegi, ha estat detingut a Sant Sebastià per ordre de l'Audiència Nacional.

Otegi ha estat arrestat quan es dirigiria a un hotel de Sant Sebastià on anava a oferir una roda de premsa al migdia. Arnaldo Otegi Mondragón. Amb aquesta acció, la Sala Segona del Suprem ha confirmat per tant la pena de 15 mesos de presó i 7 anys i 3 mesos d'inhabilitació absoluta que va imposar l'Audiència Nacional. El suposat delicte el va cometre durant l'homenatge que es va rendir a l'etarra José Manuel Beñarán, alies 'Argala', l'any 2003 amb motiu del 25 aniversari de la seva mort.

La Fiscalia basa l'acció en les paraules d'Otegi doncs asseguren que va fer "una crida a donar suport i a donar per vàlida l'activitat de l'organització terrorista i a considerar natural que els terroristes segueixin aquest camí intentant imposar el seu criteri, pressionant a la societat amb les seves amenaces soterrades".

Es tracte d'enaltiment del terrorisme o de lliure expressió? Aquesta segona opció és la que defensa l'advocada d'Otegi, la ex parlamentària de Batasuna Jone Goirizelaia, que va demanar que la sentència fora revocada per vulneració del principi acusatori i haver-se infringit el dret de defensa, ja que la seva participació en l'homenatge es va enquadrar en la lliure expressió d'idees i en la lliure participació política, limitant-se a elogiar la proposta de Bergara i a qualificar a "Argala" com "una persona amb visió de futur".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Xavier fletxa Barcelona
10 de juny de 2007, 01.33 h

Jordi, en teoria els que anem a votar, votem per que els polítics resolguin els problemes i no pas perque en creïn de nous o en mantinguin aquells dels que treuen rèdit electorals. El problema es que la societat s'ha instal·lat en un tantsemenfotisme on hom pensa que l'única exigència o vinculació amb la política és únicament votar quan toca. Si això ho unim a uns polítics absolutament endogàmics i fútils, ja tenim la frustració servida entre la població. En tot cas, cada poble t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
xiquet fletxa tarragona
10 de juny de 2007, 00.22 h

Eta ha deixar les armes, simplement ha estat derrotada militarment, eta ha de negociar l'alliberament dels presos i el retorn dels exiliats, l'entrega d'armes i la legalització de Batasuna i treballar així des de les urnes per l'autodeterminació, si ho fan així, des de dins els sistema "democràtic" espanyol, els espanyolistes quedarien sense arguments. Zapatero un cop més ha mentit, eta no es com els politics catalans...ells no son covards.
Dit aixo..Otegui llibertat!
Euskal Herria Aurre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordi fletxa l'h
9 de juny de 2007, 03.21 h

El sangratge de Catalunya i Euskadi per part d' espanya s'ha de portar a tribunals internacionals.S'ha acabat la negociació!!!La història es repeteix!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de juny de 2007, 14.08 h

El problema d'Eta no es pot solucionar com una guerra nacional. Això es el que fa el nacionalisme espanyol castellà i per a ells te mes importancià la guerra nacional que Eta.

Eta hauria de plegar unilateralment sense condicions, i deixar el problema dels presos i dels exilats en mans de la democràcia espanyola i de les democràcies basca i nabarresa.

L'actual majoria nacional d'esquerres i nacionalistes del Congrès i del Senat de 2004 actua com un postaznarisme indolent i no actu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.