directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 22:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Congrés Nacional no tanca les divisions a Solidaritat

Uriel Bertran continua defensant que Laporta no pot encapçalar una candidatura a les municipals de Barcelona

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El Congrés Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència no ha aconseguit tancar les divisions internes que la coalició arrossega des de fa setmanes sobre la possibilitat o no que els diputats es presentin a les municipals. El flamant secretari general de SI, Uriel Beltran, ha defensat aquest dilluns per enèsima vegada que Joan Laporta no podrà presentar-se a les eleccions municipals per Barcelona, ja que els estatuts aprovats aquest diumenge impedeixen ostentar dos càrrecs al mateix temps. 'És un compromís que tots plegats hem assumit', ha recalcat Bertran. Tot i això, aquest mateix diumenge a la tarda, Joan Laporta assegurava, des del Congrés de Manresa, que diguin el que diguin els estatuts ell és 'lliure' de presentar-se per Barcelona si ho troba convenient, i reclamava 'flexibilitat' per fer el que 'políticament més ens interessi'.

Comparteix
   


Etiquetes
Segons Uriel Bertran, els estatuts del partit impedeixen als seus membres ostentar dos càrrecs institucionals a la vegada, fet que en el cas de Joan Laporta li impediria encapçalar la candidatura barcelonina, atesa la seva funció al Parlament de Catalunya. A més Bertran ha recordat que diumenge no es va presentar cap esmena a l'article concret que prohibeix ostentar dos càrrecs a la vegada, de manera que aquesta disposició ha entrat a funcionar amb normalitat dins la coalició.

Camí de les municipals

Bertran també ha explicat quin serà el camí que portarà els solidaris a presentar-se a les eleccions municipals. A través d'unes primàries, s’escollirà, per una banda, el cap de llista d'aquells municipis on SI vulgui concórrer i, per altra, la resta de persones que conformin aquesta llista, amb equips màxims formats per dues persones. Aquella persona que no hagi estat escollida com a cap de llista podrà ser escollida a la resta de la llista. Segons el Secretari General de SI aquest procés permet que 'tots els adherits de SI decideixen la totalitat de les persones que formen una llista i no només qui l’encapçala', un compromís, el de la regeneració democràtica, que és inherent al projecte de Solidaritat Catalana per la Independència.

Pel que fa a la formació de coalicions, les noves directrius volen 'promoure candidatures unitàries independentistes arreu del territori, des del respecte mutu i preservant la independència de cadascuna de les formacions que en formin part', segons Bertran. En aquest sentit, els vots de les llistes unitàries només computen per la coalició electoral, en cap cas pels partits que la conformin. Aquestes directrius també especifiquen les condicions dels independents que puguin formar part d’una llista electoral, els quals s’aniran intercalant a la llista sempre segons l’aprovació dels adherits de l’assemblea local corresponent. 'És una validació democràtica que no exclou que el partit s’obri a persones independents'.

El cas de Barcelona

A Barcelona, l’assemblea de SI a la capital catalana se celebrarà el proper diumenge 27 a la seu nacional de Plaça Catalunya, on es decidirà si Solidaritat es presenta o no a les eleccions municipals a Barcelona. En cas afirmatiu, se celebrarien primàries al mes de març per escollir-ne el cap de llistat i la resta de persones que conformarien la mateixa. Després de l’aprovació, gairebé per unanimitat ahir al Congrés Nacional del Programa Marc de les Municipals 2011, 'tot apunta que existeix la voluntat que SI es presenti a Barcelona'.

Bertran, a favor d'una candidatura unitària

Amb tot, Bertran ha reconegut que el millor resultat per l’independentisme es produiria si s’articulés una candidatura unitària encapçalada per una persona de consens, proposta que ja ha estat adreçada a ERC i les CUP, i on els candidats, a partir del número 2, serien 'en relació al nombre de vots obtinguts a les darreres eleccions al Parlament per part dels partits que en van formar part'. Bertran ha assegurat que si les altres formacions accepten la candidatura unitària amb un cap de llista de consens, SI els comunicarà el nom del candidat de consens proposat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
Joan fletxa Banyoles (Pla de l'Estany)
27 de febrer de 2011, 11.26 h

#22 Es ben be que la politica es com el futbol, tothom diu entendre-hi, pero el que es va demostrant amb el que es diu que no se'n te ni p.... idea. La politica municipal, aquella dels municipis i ciutats petites, poc te a veure amb dretes o esquerres, és la unica politica on un poble declaradament nacionalista seria capaç de votar un candidat del PP. Perque ? Perque es valora el projecte que es te per al municipi i les persones que hi ha al darrera, que normalment els coneixes i saps qui son... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Marcel Mañé fletxa Barcelona
23 de febrer de 2011, 13.06 h

La vocació de independentista no l'hauria de permetre presentar-se a eleccions municipals. Què feria un militant de SI en un municipi? Només parlar d'independentisme? Parlar com partit d'esquerres? Parlar com partit de dretes? Em pensava que SI no era ni d'esquerres ni de dretes, sinó purament independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Marc fletxa Barcelona
22 de febrer de 2011, 19.17 h

#15 Bertran el sou "vitalici" el cobraria i ja el cobra a través de CDC i en López el primer que li cal fer es aprovar les oposicions., ha no no ser es clar que l'endollin a dit. els del PSC, Cosa que a ell li agrada molt. Vull dir lo de a DIT...!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Pirata fletxa de la Plata
22 de febrer de 2011, 19.06 h

#13 son ells els que han mirat sempre per ells son en Bertran i López Tena. En Laporta ha estat i encara es el seu "tonto útil" de cara a conservar la "mamella" i si la cosa canvia, sempre els i quedarà poder anar amb els convergents (secció MADI-Felip PUIG)


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
22 de febrer de 2011, 18.48 h

En acabar les votacions,vaig tenir la oportunitat de parlar amb L'Àlex Fenoll i vaig comprobar que no és un politíc comú.Més bé és un jove carregat de bones intencions i pot ser un xic ingenuo.
Amb va saber greu no haber-lo votat,potser no es va saber fer entendre del tot o va tenir poc temps,el cert és que parlant amb ell directament vaig veure l'inportància de les seves propostes.Regeneració democràtica i divisió de poders en les estructures politíques.He llegit la seva carta obe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Ca l'Enric fletxa Girona
22 de febrer de 2011, 17.47 h

#13# a tu se't refot qui encapçali la llista de Sc o d'una gran Coalició, i et fot que els independentistes ens les fotém. El problema és que a Sc que va neixer suposadament per a unir, és dedica a despenjar-se de qualsevol moviment o oferta per unir l'independentisme i això ho fa amb la minça força de 4 escons al parlament, exigint a tort i a dret que tots els altres s'apartin per posar-s'hi ells.
Tothom te els seus interesos desquè és neix, el d'ERC és arribar a la independencia d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
josep antoni fletxa barcelona
22 de febrer de 2011, 16.26 h

Estic totalment d'acord. Laporta encara s'està fent políticament. No és el mateix el Parlament de Catalunya que l'Ajuntament de Barcelona. Es prudent i necessari esperar i demostrar les capacitats polítiques en el sí del Parlament. Ara no toca. Cal gaudir del premi aconseguit. S'ha de demostrar el camí i Barcelona ens necessitarà en un altre moment, pot ser d'aquí a quatre anys. Ara són moments de confusió i debilitat econòmica. No cal còrre. En política cal fer pasos propfunds i n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Pereeldigne fletxa Vallès Oriental
22 de febrer de 2011, 14.24 h

O sigui que Uriel i Tena fan de diputats sense cobrar, o és que potser donen el seu sou (43.000 €/any) a una ONG? Au vinga!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Marc S. fletxa Barcelona
22 de febrer de 2011, 14.20 h

#12 Jo crec que el Bertran ja tindria un sou vitalici, i el López Tena fent de Notari tampoc no es fotria de gana. Però sense el Laporta sí que, ben segur, no serien al Parlament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Montse fletxa Barcelona
22 de febrer de 2011, 14.17 h

Per aconseguir la independència només ho podem fer amb la unitat de tots els partits d'esquerra independentistes.
Entre tots hem de superar el 5% per aconseguir el màxim de representació a l'Ajuntament de Barcelona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.