directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solidaritat intenta que la Generalitat no compensi les multes a Endesa

Presenten una proposició de llei per anul·lar la subvenció de 6 MEUR del tripartit a l'èlèctrica, la mateixa quantitat que la sanció arran de les apagades per les nevades

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Solidaritat Catalana per la Independència ha presentat aquest dimarts una proposició de llei per anul·lar la subvenció del Govern tripartit de sis milions d'euros a Endesa Distribución Eléctrica aprovada el passat 30 de novembre del 2010. El parlamentari de Solidaritat Toni Strubell, que ja va denunciar en campanya aquest mercadeig oportunista, ha presentat aquesta subvenció a Endesa com una 'excusa' i 'el retorn de la multa' que s'havia aplicat uns mesos anteriors a Endesa arran de la nefasta reacció de l'elèctrica durant les nevades del 8 de març del 2010, que era també d'uns sis milions d'euros. 'Estem davant d'una contradicció flagrant', ha criticat Strubell, que a més ha denunciat un 'pasteleig' entre administració i elèctriques que 's'ha de denunciar'.
toni strubell
Comparteix
   


Etiquetes
En la proposició de llei, es reclama anul·lar la subvenció de sis milions d'euros a Endesa Distribución Eléctrica atorgada pel Govern en funcions de la Generalitat en acord de Govern de 30 de novembre del 2010. La breu proposta inclou una disposició derogativa per la qual 'es deroguen quantes disposicions s'oposin, es contradiguin o siguin incompatibles amb el contingut d'aquesta llei'.

Strubell ha explicat els antecedents i els motius que els han portat a presentar la proposició que tenen la seva raó de ser en les nevades del 8 de març que van tenir com a conseqüència una multa a Endesa Distribución Eléctrica d'uns sis milions d'euros per la seva gestió de la nevada i de l'apagada que, al març, va afectar 458.396 abonats de les comarques de Girona. Solidaritat denuncia que posteriorment, com ja va criticar Strubell a finals del passat any, va aprovar concedir a Endesa una subvenció de sis milions d'euros per al finançament de les obres corresponents als plans de millora de la qualitat del subministrament elèctric i de control de la tensió. En aquest sentit, la formació liderada per Joan Laporta creu que aquesta subvenció 's'ha d'entendre com una condonació encoberta de la multa de l'expedient sancionador iniciat pel Departament d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya'.

En aquest context, Strubell ha criticat que és 'un insult a la intel·ligència de tots els gironins el fet que s'hagi atorgat exactament la mateixa quantitat en multa que en compensació a l'empresa'. Per això, ha argumentat la proposició de llei que porten al Parlament amb un missatge 'molt clar': l'anul·lació de la concessió d'aquesta 'subvenció encoberta' a Endesa que 'està fora de to'. El parlamentari ha explicat que ho fan sense 'perjudici de futures accions encaminades a millorar i reconduir la política elèctrica i de subministrament elèctric' a Catalunya.

Per la seva part, el parlamentari i secretari general del partit, Uriel Bertran, ha destacat que Solidaritat 'fa un pas endavant' davant tots aquells que vaticinaven que la formació només havia arribat al Parlament per parlar de la independència. 'Més enllà del plantejament de l'estat propi, Solidaritat esdevé una eina en defensa del consumidor i el ciutadà front els monopolis, els privilegis i tota aquesta casta econòmica, social i política que es defensen els uns als altres', ha criticat. Fins i tot ha manifestat que després de les donacions Endesa, aquesta després 'ja farà donacions a les fundacions dels partits polítics'.

Josep Puig, doctor enginyer industrial, professor de la UAB i responsable de l'àrea d'energia dels Verds-Alternativa Verda, ha apostat perquè a Catalunya les xarxes elèctriques de distribució siguin de titularitat pública i que la seva gestió es faci a través d'empreses públiques, privades o mixtes que no tinguin res a veure ni amb la generació ni amb la distribució.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Carme Garcia fletxa Barcelona
23 de febrer de 2011, 19.45 h

Perque aquesta noticia no es comenta en els diaris per ejemple el diari ARA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Salva fletxa Països Catalans
23 de febrer de 2011, 10.25 h

#3 Com sempre amb els fantasmes del vostre passat pululant pel vostre entorn... com voleu ser un partit transversal amb aquesta mentalitat que teniu??? si en lloc de filosofar tant us posesiu a pensar d'una manera més ampla en el futur, podriem fer més pinya entre tots... d'aquesta manera l'únic que sento és llàstima... que només estan fent la seva feina cony!! què és el que us fa ràbia d'això??? pensar que d'aquí 4 anys us puguin haver fotut tota la clientela??? doncs tampoc seria t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ca l'Enric fletxa Girona
23 de febrer de 2011, 09.50 h

SC fent amics en les multinacionals, ficant-se en aquest jardi és veu clar que no en tenen ni idea, a no ser que sigui un moviment estratègic per intentar visualitzar que l'anterior govern amb ERC com a soci, ho varen fer malament.
Tindràn feina en aquesta legislatura si han d'anar denunciant totes les subencions que el govern donarà al capital privat.
De moment ja podrien entrar una nova proposició de llei per demanar al govern que no subencioni Spainair, per exemple, o que CiU no voti ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Salva fletxa Països Catalans
23 de febrer de 2011, 08.20 h

Bona iniciativa... com s'entén que cada any els haguem d'anar subvencionant i al cap d'avall donin la merda de servei que donen?? ni un duro més, ans al contrari... que paguin fins a la última "pela" totes les multes imposades...

Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 de febrer de 2011, 08.12 h

MOLT BONA FEINA ESTA FENT SI, ENDAVANT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.