directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU es planteja presentar consellers a les municipals

La Junta Electoral Central considera que no hi ha cap incompatibilitat en què membres del Govern puguin ser elegits en els comicis del mes de maig

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Convergència i Unió vol aprofitar el govern d''els millors' per aconseguir els més bons resultats possibles en les eleccions municipals del proper mes de maig i per aquest motiu ha consultat a la Junta Electoral Central si els consellers poden presentar-s'hi. En una consulta feta el passat 9 de febrer, la federació preguntava sobre si els membres del Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya són elegibles a les eleccions municipals, segons consta als acords de l'última reunió de la JEC que s'han fet públics. La petició no feia cap referència explícita a cap conseller del govern de Mas, i venia signada pel Representant General de CiU a les eleccions municipals. En la seva resposta, la JEC assegura que no hi ha cap incompatibilitat en que els membres del Govern puguin ser elegits als comicis del pròxim 22 de maig.

Comparteix
   


Etiquetes
L'acord de la Junta estableix que es comunicarà a CiU que 'els membres del Consell de govern d'una CCAA són elegibles a les eleccions locals', perquè 'd'acord a l'article 177 de la LOREG cal entendre que són elegibles els qui ocupin càrrecs que no estiguin compresos a l'article 6 de la mateixa llei'. En canvi, recorda, els membres del Consell de Govern no són elegibles per al Congrés dels Diputats.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.