directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els obiolistes rebutgen el tripartit i reclamen un nou PSC que lideri una 'gran aliança' d'esquerres pel 2014

Nou Cicle advoca per unir socialistes, ecosocialistes i catalanistes d'esquerres i obre la porta a 'candidatures conjuntes'

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El sector obiolista Nou Cicle ha fet públic aquest dimarts el manifest amb el qual vol fer la seva aportació de cara al congrés que el PSC celebrarà a la tardor. Els obiolistes aposten perquè els socialistes liderin una 'gran aliança' de les esquerres que plantegi 'l'alternativa' a les eleccions al Parlament del 2014. L'eurodiputat Raimon Obiols ha deixat clar que Nou Cicle 'rebutja' el tripartit i creu que cal una aliança d'esquerres que englobi socialistes, ecosocialistes i catalanistes d'esquerres. De fet, en el manifest s'obre la porta a què hi pugui haver 'candidatures conjuntes'. En la presentació del manifest, Obiols ha reclamat convertir el PSC en 'el gran partit català del segle XXI'.
El sector obiolista ha aconseguit omplir de gom a gom la sala d'actes del Col·legi d'Advocats de Barcelona, amb més de 400 persones. Entre elles, hi han assistit el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, i l'alcalde de Barcelona i candidat a la reelecció dels socialistes catalans, Jordi Hereu. En aquest marc, el col·lectiu ha presentat el manifest que ha estat elaborat en els últims mesos i que porta per títol 'Per un nou cicle del socialisme i de les esquerres'.

En el text, Nou Cicle demana un PSC 'de nova planta', que experimenti una 'renovació radical', també des del punt de vista organitzatiu, i en les diferents intervencions s'ha demanat que el congrés suposi un 'nou inici' que es faci des de la 'unitat'. El col·lectiu també demana recuperar el grup propi al Congrés dels Diputats per 'reforçar nítidament la visibilitat del PSC en la política espanyola'.

El manifest també demana superar 'el tret més funest de les esquerres al segle XX', que és 'la seva tendència a dividir-se i enfrontar-se'. Per això, el col·lectiu aposta per 'obrir amb determinació el procés constituent d'una autèntica aliança majoritària de l'esquerra i el centreesquerra a Catalunya', el que anomenen una 'Aliança de la Catalunya de progrés'.

'No hi haurà alternativa al 2014 sense un PSC profundament renovat'

En aquest sentit, Nou Cicle rebutja 'una coalició de caràcter superestructural com el tripartit', que va comportar 'greus dificultats'. Per contra, aposta per 'una aliança basada en un ample moviment social per la justícia i el ple autogovern de Catalunya', amb 'un projecte nacional compartit' que 'eventualment' pugui donar lloc a 'candidatures conjuntes' i a 'eleccions primàries obertes a tota la ciutadania'.

Per Nou Cicle, aquesta aliança ha d'aglutinar al PSC, als 'ecosocialistes', l'esquerra alternativa i als sectors que 'enquadrats o no' se situen al centre-esquerra i el catalanisme. En el seu discurs, Raimon Obiols no ha parlat obertament de partits, però s'entreveia la necessitat de sumar a aquest projecte a ICV i a EUiA.

Obiols ha avisat que 'no hi haurà alternativa al 2014 sense un PSC profundament renovat' i 'no hi haurà un PSC profundament renovat que no sigui capaç d'impulsa, imaginar, proposar i discutir aquesta alternativa pel 2014'. L'exprimer secretari ha deixat clar que els obiolistes rebutgen un tercer tripartit -amb el qual ha estat crític però també ha lamentat que va ser 'asfixiat mediàticament'- i aposten per una 'gran aliança' d'esquerres ben diferent. 'Això no és un tripartit tres, és una cosa nova', ha dit, la 'única possibilitat real de guanyar una majoria i de recuperar per un país de centre-esquerra un govern de centre-esquerra'.

L'eurodiputat ha deixat clar que es tracta d'una aliança 'feta de baix a dalt', que tingui el mateix projecte i el mateix programa. Es tractaria, segons ha dit, d'un projecte similar al de les esquerres a l'Uruguai o a Itàlia, 'qualitativament, culturalment i socialment diferent' del tripartit, el qual va pecar de massa 'càlcul electoral d'escons'.

Primàries obertes a la ciutadania

Una altra proposta llençada per Obiols passa per celebrar primàries, però no només entre militants i simpatitzants, sinó obertes a tota la ciutadania.

A més d'Obiols, també ha pres la paraula en l'acte l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, que s'entreveu com a futur cara visible de Nou Cicle i possible candidat a primer secretari. Elena creu que cal lluitar contra la imatge de què 'els polítics són tots iguals' i que per això també cal 'autocrítica'. En aquest sentit, ha dit que, de la mateixa manera era 'mentida' que hi havia 'platges esplendores' amb el Prestige, també era 'mentida' que hi havia 'brots verds', en una referència clara al govern espanyol del PSOE. L'alcalde ha cridat a superar la 'simplista i infantil retòrica que el que un fa és extraordinari i tot es fa bé' mentre els altres ho fan tot malament'.

Elena ha cridat a obrir el partit i a tenir clar que la derrota del PSC del 28-N no és per una sola causa. 'El problema és ideològic, les idees i les conviccions mou les consciències i finalment a les persones', ha dit, tot apostat per un 'partit d'avantguarda'.

En l'acte també ha pres la paraula l'eurodiputada Maria Badia, que ha assegurat que els canvis que necessita el PSC 'no són uns canvis suaus', sinó que el que cal és 'una tramuntanada'. 'A veure si arriba la tramuntana i ho posem tot al dia', ha afirmat, perquè 'fa temps que el partit no va bé i ens diem de tu a tu que havíem de fer alguna cosa'. Per al seva banda, la candidata per Girona del PSC, Pia Bosch, ha posat en valor el potencial municipalista del partit i el diputat del PSC al Parlament Daniel Font ha definit Nou Cicle com 'una forta i obstinada voluntat de ser' i una 'forta voluntat de construcció del futur immediat'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Pantinet fletxa El Pla de Santa Maria
23 de febrer de 2011, 20.59 h

Ohhhhhhhh, la Chacón acaba de declarar que cada dia se sent menys nacionalista. Si ella es més espanyolista que la cabra de la legió, o no? Vol suplir a Zapatero i no arriba a la sola de la sabata a Rubalcaba, No ha tingut el que s'ha de tenir per presentar-se a la Presidència de la Generalitat. L'esforç que ha fet Montilla per dominar el català la Chacón no te ovaris ni els tindrà mai. Vol ser una especia de Fernandez de la Vega i pobriçona l'hi queden anys i panys per demostrar una... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
23 de febrer de 2011, 18.09 h

Ca l'Enric, pel que fa a la unitat de l'independentisme, Esquerra va rebutjar entrar a la coalició SI a les nacionals, i a Barcelona no veu clar un candidat independent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ca l'Enric fletxa Girona
23 de febrer de 2011, 11.35 h

#8# vols titulars que demostren que el govern de CiU és un circ, ara si ara no, i els experts havent-vos de recomenar que no apliqueu el vostra programa populista i anti-govern d'esquerres:

-Els experts exigeixen més concreció en la retallada de la Generalitat .Els analistes rebutgen eliminar l'impost de successions en plena crisi.

-CiU anuncia una rectificació per posar fi a la 'guerra de l'automòbil'
Duran diu que la llei que va recolzar és "molt dura" amb les marques i Mas ofereix... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ca l'Enric fletxa Girona
23 de febrer de 2011, 11.18 h

#8# Carai l'Anna Simó canta cançons? i on les canta? Que us deixen fumar maria a les oficines de la JNC?
Aquest és el govern tan superNacionalista que tu defenses a ultrança, comentari que copio d'un tal Josep de Barcelona que trobo bonisim.

EL GOVERN DELS MILLORS !!!!!!!

- MASCARELL, el socialista
- MAR JIMENEZ, la socialista
- LA BOZAL, l'anti-consultes
- JUAN PRAT (l'amic d'Aznar)
- LA DONA DEL PERE MACIAS
- LA DONA DE JOSEP RULL
- LA DONA D'ENRIC TICO
- EL GERMÀ DE FELIP PUIG

I AV... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
atlasac fletxa Vila-real
23 de febrer de 2011, 11.10 h

NO TENEN QUE LIDERAR RES!!! sols s´han de LIBERAR a SI mateix, PRENDRE EL MANDAT...SER LLIURE he INDEPENDENTS i...quan vulgui SER SOCIALISTA que s´antere primer, QUE ES EL SOCIALISME!! però PRIMER EL SER, QUE ES EL MATEIX QUE DEIXAR D´ESSER BORREGOS (perquè ho timc que dir jo tant clar aquestes coses!!) NOOO NOOO MAGRADA GENS!!!! però NI AIXIS OS CURARÉ..........)VIVE DIOS QUE NO US VULL MAL, AL REVES!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ca l'Enric fletxa Girona
23 de febrer de 2011, 10.58 h

#4# aquest article va dedicat als ultraconvergents com tu.
Destrempar el País i fer el Ridícul.
El govern d’Artur Mas va començar amb força i el país i la societat va donar-li cent dies, però quan encara no s’ha esgotat el temps de treva comença a haver-hi una remor de fons que no entén res. El país volia i vol esperança, rigor, fermesa i austeritat, però està sorprès perquè els missatges són alarmistes i semblen exagerats. Parlar de ruïna o de suspensió de pagaments està ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
23 de febrer de 2011, 10.56 h

#7 Donç sense anar més lluny, avui mateix la Simó canta una cançó amb una mùsica i una lletra molt semblant a la de l'Obiols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ca l'Enric fletxa Girona
23 de febrer de 2011, 10.52 h

El PSC pot cantar misa.
El que està clar és que no se quins partits a part d'ERC hi haurà al 2014, però l'independentisme d'ERC no l'esborrarà ningú, perquè el que marca l'actual politica d'expoli a Catalunya, l'intent de retrocés en l'autogovern de Catalunya i les sentències del TC, donen la raó a la fita política independentista d'ERC i no a la dels altres partits autonomistes com CiU o el PSC. En tot cas el qui hauria de liderar una coalició independentista d'esquerres hauria d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
23 de febrer de 2011, 10.25 h

Pura demagògia barata. Si intenteu trobar el significat de tot el què diu arribareu a la conclusió que no en té cap, tot és pura xerrameca política, tan típicament buida de contingut, como sempre. Una "aliança basada en un ample moviment social" (sic) se suposa que ho eren, per exemple, els Estiuejants pel Canvi (qui es recorda d'ells, ara?). Per altra banda, cap proposta ferma per aquest "PSC profundament renovat" (sic) que proposa. Tot i que d'altra banda, en això últim sí que tro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
23 de febrer de 2011, 10.23 h

Fixeu-vos en un detall. Diuen:

"Obiols ha deixat clar que Nou Cicle 'rebutja' el tripartit i creu que cal una aliança d'esquerres que englobi socialistes, ecosocialistes i catalanistes d'esquerres."

Rebutja el tripartit (PSC+ICV+ERC) i vol una aliança que englobi Socialistes (PSC) ecosocialistes (ICV) i catalanistes d'esquerres (ERC)

Quina llombrera!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.