directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran es cobra una nova víctima sobiranista dins d'UDC

Dimiteix el president d'Unió de Joves de les Comarques Gironines, Xavi Roca · A principi de mes també va dimitir el regidor Albert Riera

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La caça de bruixes sobiranistes encetada per Josep Antoni Duran i Lleida al si d'UDC s'ha cobrat una nova víctima. Si a principi de febrer, el líder d'UDC a Girona, el regidor Albert Riera, va anunciar que no tornaria a formar tàndem electoral amb Carles Pugidemont (CDC), ara qui també ha renunciat al seu càrrec ha estat el president d'Unió de Joves de les Comarques Gironines, Xavi Roca. L'un i l'altre, enquadrats en el sector sobiranista d'UDC, justifiquen oficialment la renúncia per motius varis, per bé que fonts consultades per directe!cat asseguren que Duran i Lleida ha tingut molt d'interès en aconseguir la seva renúncia.
Durant l'etapa en què Roca ha estat al capdavant, la Unió de Joves gironina s'havia caracteritzat per emprendre tot d'iniciatives obertament independentistes: amb motiu de les consultes independentistes del 13 de desembre del 2009, va promoure una campanya en solitari a favor del . Més tard, a la consulta sobre la independència que es va fer a Girona el 25 d'abril, va participar activament en la campanya conjunta amb les JERC i la JNC per fomentar el vot afirmatiu entre la joventut gironina. I, quan el Tribunal Constitucional espanyol (TC) va emetre la sentència contra l'Estatut, Unió de Joves-Comarques Gironines va declarar 'mort' l'Estatut i va emplaçar els dirigents de CDC i UDC a treballar per a 'l'assoliment d'un Estat propi'.

A mitjan gener, quan l'expresident Jordi Pujol va afirmar que Catalunya només té dos camins, 'o rendició o independència', les joventuts gironines d'Unió li van enviar una carta qualificant les seves paraules de 'moment històric' i assegurant que Pujol havia adoptat les tesis fundacionals d'UDC, que parlen de la separació total amb Espanya si no s'accepta la via confederal.

Batalla interna
Darrere les dimissions de Riera i Roca s'hi trobaria la pugna que mantenen al si d'Unió-Girona el sector duranista -personificat en la diputada Elena Ribera- i el sector independentista -fins ara majoritari i personificat en el propi Riera. Precisament quan aquest va anunciar la seva baixa, digué que en la seva decisió s'hi mesclaven 'interessos conjunturals de partit difícils d'entendre'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
24 de febrer de 2011, 19.59 h

La VICTIMA REAL i segura es Catalunya mentre aquest home continuï sent el qui de veritat mana a dins del govern i dins de la federació conservadora CIU. La propera prova la tindrem el proper dimarts a les 10 del mati al Palau de la Generalitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Mercè fletxa Barcelona
24 de febrer de 2011, 16.47 h

I perquè no marxeu ja? Perquè no el deixeu sol? Perquè no us decanteu cap a l'inependentisme? Com us pot agradar veure Catalunya degradada, espoliada, reduïda a una comunidad autónoma espanyola sense personalitat (això és el que vol Espanya) i que només serveixi per pagar el que Espanya no es guanya amb el seu propi esforç?
No ho dubteu!! Només amb la INDEPENDÈNCIA acoseguirem un país decent, una veritable Nació, democràtica, més justa, més rica; una Nació NOSTRA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
MARIA M. fletxa Barcelona
24 de febrer de 2011, 13.36 h

#3 NO EN QUEDA NI UN si es que mai ni han existit cap.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
jordibcn fletxa Barcelona
24 de febrer de 2011, 13.08 h

#5 Doncs quan feu el Plebescit el Duran obte un 98% dels vots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
C. fletxa Barcelona
24 de febrer de 2011, 11.59 h

Miquel m'ha fet gràcia que mencionessis l'Abat Oliba, on van anar Roca i Verdeny. Hi va molta gent de CiU. Jo tot just me'n graduo, i et puc assegurar que els que manen tenen els mateixos complexos que els d'Unió. Saben que més de la meitat de la militància és catalanista però ho amaguen. Una llàstima per totes dues institucions. Unió no fa honor als seus orígens, on te militants que van morir defensant l'estat propi, i l'Abat Oliba que podria prendre el relleu d'unes UIC i Ramon Llull... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
24 de febrer de 2011, 11.53 h

Primer va ser Tunísia, desprès Egipte , desprès ..... i ara podria ser “Lo Duran”, dura massa, aquest home és el dictador que tenim a casa, 30 anys ocupant el càrrec, un altre General Franco però sense uniforme, així pot dissimular, i pot ser que arribi a acompanyar al rei d’Espanya i guanyi més punts per tocar el que no sona als catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Mercè fletxa Barcelona
24 de febrer de 2011, 11.46 h

Militants d'UDC: Catalunya us necessita!!! Demostreu que sou veritables patriotes i ajudeu a alliberar el nostre País!! No us dol que la vostra Pàtria estigui al servei d'un país que la denigra, l'escarneix, l'espolia? Quin benefici obteniu mantenint en el poder un personatge com en Duran, que només ambiciona un càrrec a la Villa i Corte?
Què ens dóna Espanya? Què li hem d'agrair els catalans? Hem d'agrair que vulgui fer desaparèixer la nostra cultura, la nostra llengua, la nostra mane... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
No fotis ??? fletxa Casa meva
24 de febrer de 2011, 11.42 h

Doncs apa ... com que el salt ideologic cap a ERC seria massa sobtat, crec que podrien tocar la porta de SI on hi tenen cabuda els rebotats de tots els partits per ser massa independentistes...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Miquel fletxa Catalunya
24 de febrer de 2011, 11.21 h

A Duran li creixen els nans per tot arreu. Dóna corda a Unió de Joves, i li surten independentistes. Intenta apoderar-se de la universitat Abat Oliba ficant-hi Miró i Ardèvol, i li surten independentistes. Reparteix càrrecs a gent pròxima pensant-se que li són afins, i li surten... ui, quasi m'avanço a esdeveniments que encara estan per passar. Duran, tal faràs tal trobaràs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Manel fletxa Figueres
24 de febrer de 2011, 11.03 h

Quin panorama més desolador. Espero que tots aquests "caçats" per en Duran sàpiguen trobar la solució per retornar la il·lusió en aquest històric partit. Molta sort, nois!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.