directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Llibertat provisional per l'alt càrrec de Gisa i l'empresari imputats per suborn i alteració de preus públics

Els dos acusats s'han negat a declarar i la fiscalia ha demanat la presó preventiva · Mas recorda que aquest és un cas de l'executiu anterior i Nadal es mostra partidari de col·laborar amb la justícia

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El gerent de Carreteres a Girona de Gisa, Jordi Vergé, i l'empresari Juan Mozo Llambi han quedat en llibertat provisional aquest divendres després de passar a disposició judicial per presumptes irregularitats en l'adjudicació d'obres de l'empresa pública Gisa. Tots dos s'han negat a declarar davant de la jutgessa per recomanació dels seus advocats ja que el cas està sota secret de sumari i no coneixien els fets concrets que se'ls imputen sinó només els delictes: suborn i maquinació per alterar els preus públics. Segons han explicats els advocats, Francesc Jufresa i Carles Monguilod, la fiscalia ha demanat presó provisional incomunicada, cosa que han considerat 'desproporcionat i no vist en 30 anys'. Per la seva banda l'exconseller d'Obres Públique, Joaquim Nadal, s'ha mostrat disposat en el seu perfil de Twitter a col·laborar amb la justícia.

Comparteix
   


Etiquetes
La fiscalia ha demanat la presó provisional, però incomunicada, quan habitualment això es demana en casos molt extrems i puntuals. La jutgessa, però, els ha deixat en llibertat provisional amb càrrecs i amb l'obligació de presentar-se periòdicament al jutjat.Els dos advocats s'han mostrat satisfets per la decisió de la jutgessa, que han considerat un bon senyal tenint en compte la petició de la fiscalia, el secret de sumari i el fet que la investigació comencés fa mesos i hagi inclòs intervencions telefòniques.

Jufresa, advocat de Vergé, i Monguilod, lletrat de Mozo, han criticat durament la petició de la fiscalia, i l'han qualificat de 'mesura extrema, excepcionalíssima i en aquest cas injusta'. Tots dos també han volgut aclarir que el fet que s'hagin negat a declarar els seus clients no pressuposa que siguin culpables i han defensat la presumpció d'innocència.

Segons fonts properes a la investigació, els detinguts formarien part d'una trama orquestrada per diverses empreses de l'àmbit de les comarques gironines que s'haurien posat d'acord per repartir-se les obres. Així, segons el pacte, en cada obra l'empresa triada presentava l'oferta més baixa per assegurar-se que guanyava el concurs.

Mas s'espolsa responsabilitats
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha ofert aquest divendres la col·laboració del Govern en la investigació de GISA tot i recordar que afecta l'anterior executiu. Ha recordat que l'assumpte està sota secret de sumari i que la investigació afecta la gestió dels anys 2007-2010. 'Acabem d'arribar al Govern però no volem assenyalar ningú amb el dit, ja es veurà si hi ha motiu o no per aquestes indagacions'. Després de fer aquesta crida a la presumpció d'innocència com ha fet ja en temes que tenien a veure amb CDC, Mas ha indicat que l'obligació del Govern és col·laborar amb la justícia en tot allò que es vulgui esbrinar sobre adjudicacions d'obra en època del tripartit. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
26 de febrer de 2011, 08.41 h

Enric Vilert. Perdoneu, ha sigut un lapsus, el president de la diputació de Girona es diu Enric Vilert.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 de febrer de 2011, 08.35 h

Donç a mida que es van coneixent més coses, sembla que la diputació de Girona, la del de les "mans netes" Jaume Gilabert hi està enmerdada fins el coll.

Si en Jaume Gilabert que el primer que va fer en pendre possessió del càrrec fou apujar-se el sou un 42%.

http://www.ara.cat/ara_premium/cronica/cartel-dempreses-Sadjudicava-publica-Girona_0_434356619.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.