directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El govern espanyol reduirà la velocitat màxima en autovies i autopistes per estalviar combustible

Trànsit veu amb bons ulls el pas de 120 a 110 km/h · El director del SCT, Joan Aregio, assegura que l'executiu català es farà càrrec del canvi de la senyalització provisional

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres reduir de 120 a 110 Km/h la velocitat màxima en autovies i autopistes a partir del 7 de març com a mesura de shock per estalviar combustible i reduir la factura energètica creixent a causa de les revoltes als països nord africans. Permetrà estalviar un 15% de combustible per cada vehicle que funcioni amb gasolina i un 11% en gasoil. El govern espanyol també rebaixa fins a un 5% el preu dels bitllets i abonaments de Rodalies i Mitjana Distància per fomentar l'ús del tren, i eleva fins al 7% el percentatge de biodièsel a les gasolines i gasolis que en aquests moments està en un 5,8%. Per la seva banda el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Aregio, ha assegurat que Trànsit accepta i veu de bon ull la decisió de l'Estat de reduir a 110 km/h la velocitat màxima a autopistes i autovies a partir del 7 de març. Aregio assegura que el Govern es farà càrrec del canvi de la senyalització provisional, tot i que no ha especificat quin serà el seu cost.

Comparteix
   


Etiquetes
Les tres mesures formen part del pla de shock que l'executiu espanyol posa en marxa per plantar cara a l'encariment del preu del carburant a conseqüència de la inestabilitats als països productors del nord d'Àfrica. Com a exemple, Rubalcaba ha recordat que un augment de 10 euros del preu del barril de petroli suposa 6.000 milions d'euros addicionals en la factura que ha de pagar l'Estat, 500 euros al mes. 'Estem parlant d'un creixement de la factura energètica importantíssima', ha recordat Rubalcaba.

Les tres mesures es posaran en marxa el 7 de març. La reducció de 120 a 110 km/h de la velocitat màxima de circulació obligarà l'executiu espanyol a fer canvis urgents en la senyalització de totes les autopistes i autovies on es podia circular a aquesta velocitat fins ara. En el cas de Catalunya afecta autovies i autopistes perquè les competències en matèria de velocitat continuen en mans de l'Estat. Segons Rubalcaba, tots aquests canvis no afectaran en absolut el carnet per punts i de moment no se sap fins quan estaran en vigor.

Rebaixa dels preus dels bitllets i increment del biodièsel
La segona mesura és una rebaixa de 'fins a un 5%' dels preus dels bitllets i abonaments dels trens de Rodalies i Mitjana Distància per fomentar l'ús del ferrocarril. Aquesta rebaixa no afecta la mitjana distància ni l'alta velocitat. En el cas de Catalunya la competència sobre el preu dels bitllets és de la Generalitat i per tant perquè es pugui aplicar la mesura caldrà un acord entre els dos executius. La tercera mesura que adopta l'executiu de Zapatero és elevar fins al 7% el percentatge de biodièsel a les gasolines i gasolis. En aquests moments el percentatge de biodièsel està en un 5,8%.

Aregio preveu més mesures
El director del SCT ha assenyalat que el govern espanyol els va informar dijous que es prendrien aquestes mesures en el Consell de Ministres per contrarestar la crisi petrolera derivada dels conflictes als països del Pròxim Orient. 'Aquesta serà només una de les moltes mesures que es prenguin per reduir el consum de carburant', ha puntualitzat. 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Joan fletxa Cardona
1 de març de 2011, 02.30 h

#1 Sebastià, si no passes de 110-115 no et multen. Si et fa una foto un radar és perquè vols. I que consti que a mi sempre m'ha agradat córrer amb el cotxe i la moto i ara me n'haig d'estar. Si la intenció es de veritat la que sembla, trobo que és una bona mesura per començar a rebaixar la dependència energètica que tenim i començar a apostar de veritat per energies renovables.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
OTGER fletxa Reikjavik
26 de febrer de 2011, 12.25 h

#2 El que està clar que avui,demà,passat i sempre seras un pobre idiota analfabet funcional,l'últim cagalló de la tira,pobre infeliç carregat de complexes,de caps de setmana tristos,plens d'onanisme compulsiu;no saps escriure ni la llengua dels teus amos,com vols que ningúno es rigui de tu?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
26 de febrer de 2011, 09.37 h

#6
Ramón, pel que he llegit en algún lloc, es veu que no canviaran cap senyal de trànsit. Simplement enganxaran un adhesiu amb un 1 retolat per sobre del 2 als senyals de 120. Així esveu que la cosa sortirà molt econòmica, diuen.

De la mesura aquesta en concret no vull ni comentar-la de grotesca i estùpida que la trobo.

Salutacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ramon fletxa Barcelona
26 de febrer de 2011, 09.27 h

Podeu deixar ja tots de comentar gent que només s'infiltra per fer-nos mala sang i estar atents a la noticia?. algú em pot dir quants diners costarà canviar les senyals de les carreteres? això ho faran a canvi del que s'estalviaran retallan educació i sanitat?. ës ara el millor moment per a fer-ho?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
26 de febrer de 2011, 08.18 h

#2
Ei colonet espanyol o botifleret, podries deixar les teves impertinències sense vociferar com un energúmen almenys i parlar com les persones i no com una verdulera de mercat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
26 de febrer de 2011, 08.11 h

#3
Aprende a escribir tu propia lengua si como minimo quieres dar ejemplo.
Apren a escriure la teva pròpia llengua si com a mínim vols donar exemple.

¿per què collons teniu molts la mania de respondre els colons en la seva llengua?. ¿No us adoneu de la mostra de colonització mental que això suposa?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
26 de febrer de 2011, 06.04 h

A Xavier bcn.

Haber si escribimos........ A ver si escribimos
lo titulares.............. los titulares


Aprende a escribir tu propia lengua si como minimo quieres dar ejemplo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
xavier bcn fletxa barna provicia de ESPAÑA
26 de febrer de 2011, 00.26 h

GOBIERNO DE ESPAÑA NO ESPAÑOL , HABER SI ESCRIBIMOS LO TITULARES CON PROPIEDAD , QUE CATALUÑA ES UNA COMUNIDAD AUTONOMA DE ESPAÑA Y ES LO QUE HAY , MAÑANA DIOS DIRA , HOY ESPAÑA ,AUNQUE DIRIA QUE MAÑANA TAMBIEN SEGUIRA SIENDO ESPAÑA Y PASADO Y EL OTRO JAJAJAJA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Sebastià fletxa Barcelona
25 de febrer de 2011, 21.19 h

Ara volen recaptar més diners i ho fan amb les multes per velocitat, QUINA VERGONYA D'ESPANYOLS...!
N'estem farts de l'espanya bananera que ens porta un i un altre cop de cap a la ruïna personal, empresarial i de País a tots els catalans...!
Exigim al govern espanyol que pagui tots els rètols del canvi de 120 a 110 a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.