directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 10:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern valencià manté que no són responsables de l'apagada de TV3

El vicepresident Vicent Rambla assegura que volen que es vegi l'emissora catalana, però diu que cal que el Govern espanyol els concedeixi el tercer múltiplex

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La Generalitat valenciana continua responsabilitzant el Govern espanyol de l'apagada de les emissions de TV3, El vicepresident primer i conseller valencià d'Indústria, Vicent Rambla, ha assegurat aquest dilluns que el seu govern 'està a favor que es pugui veure TV3, Canal Sur o qualsevol altra emissora de televisió que legalment emet a l'Estat', però ha reclamat 'un espai on emetre', en referència al tercer multiplex que el ministeri d'Indústria espanyol hauria de donar al Govern de Francisco Camps per poder habilitar la reciprocitat.  Rambla també ha defugit la responsabilitat del seu executiu en el tall de les emissions d'ACPV, ja que el cessament el va provocar 'qui il·legalment les estava duent a terme', obviant les quantioses -i il·legals- sancions que es preparava per imposar el Govern valencià.
El número dos de l'executiu que presideix Francisco Camps, el vicepresident valencià Vicent Rambla, ha manifestat aquest dilluns en roda de premsa a preguntes dels mitjans que el seu govern 'està a favor' que TV3 emeti al territori però que li cal un espai legal per fer-ho. Rambla ha insistit en la demanda de la Generalitat Valenciana al govern espanyol d'un tercer canal múltiplex per tal que els canals de la televisió pública catalana puguin ser vistos pels espectadors valencians.

El també conseller d'Indústria ha volgut matisar, 'en relació amb les notícies que apareixen sobre TV3', que el seu govern no ha estat el que ha tallat les emissions dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMMA) 'sinó qui il·legalment les estava duent a terme, ha decidit no continuar fent-ho, per tant estem davant la normalització d'una situació que era il·legal', referint-se a Acció Cultural del País Valencià. 'Qui demagògicament utilitza aquests temes per parlar d'altres temes, se li ha de recordar que això és una qüestió legal', ha advertit. Rambla ha afegit que 'mentre aquest espai legal no estigui, un govern no pot afavorir una situació d'il·legalitat i qui l'estava afavorint ha decidit no continuar en la il·legalitat'. En aquest sentit Rambla ha evitat aclarir si les sancions que pretenia imposar el seu Govern són o no són legals.

El vicepresident ha assegurat que el seu govern està 'a favor, com no pot ser d'una altra manera' que al País Valencià es pugui veure 'TV3, Canal Sur o qualsevol altra emissora de televisió que legalment emet a l'Estat o fora, només que ens cal un espai on emetre i aquest espai en aquest moment no està legalment autoritzat'.

'Ha de ser el govern del senyor Zapatero, al que portem més de tres anys demanant-ho, el que ens deixi un espai on es pugui veure TV3 o qualsevol altra cadena', ha dit Rambla. El número dos de Camps ha lamentat que quan varen sortir els canals múltiplex per a gestió dels governs autonòmics al País Valencià 'n'hi varen correspondre menys que a la resta en funció del seu pes relatiu'. Rambla ha avançat que la Generalitat Valenciana continuarà reclamant un tercer múltiplex i ha convidat a afegir-se a la demanda a 'tots aquells que volen que TV3 es vegi al País Valencià, fins i tot el govern de Catalunya, per reclamar que ens deixin un espai'.

El vicepresident ha valorat les mobilitzacions en favor de les emissions de TV3 assegurant que trobava a faltar una manifestació a Barcelona per tal que es pugui veure Canal 9 a Catalunya 'perquè tanta llibertat d'expressió és que s'emeti un canal en una autonomia o en una altra o en qualsevol altra', ha dit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.