directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Viasona supera els 4.000 àlbums i les 30.000 cançons en català indexades

La gran enciclopèdia de la música del país també ha superat els 2.000 grups i els 350 blogs

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Viasona, la gran enciclopèdia de la música en català del grup Catmèdia, ja ha superat els 2.000 grups, els 4.000 àlbums i les 30.000 cançons en català indexades, quan encara no fa mig any que va entrar en funcionament. Les aportacions de particulars, artistes, grups i discogràfiques, així com una feina constant de recerca i documentació sobre tota aquella música, de tots els gèneres, que sigui en llengua catalana, expliquen que s'hagi arribat a aquestes xifres. Com a complement informatiu, aquesta 'viquipèdia' de la música en català incorpora la Sonosfera, una anella de més de 350 blogs referits a la temàtica.
viasona
Comparteix
   


Etiquetes
El web també presenta una aplicació que permet als usuaris comprar els discos a iTunes i escoltar a través d'Spotify les cançons que formen part del catàleg d'aquestes dues plataformes, contribuint així a la promoció i comercialització de la música catalana.

Viasona és una iniciativa del grup Catmèdia i es va posar en marxa el 8 de setembre del 2010 després d'un any de treball de recerca i documentació. Una iniciativa inèdita a la xarxa catalana que té com a objectiu indexar tot el patrimoni musical llegat pels artistes i grups que han editat en català des del 1961 fins l'actualitat. El català com a vuitena llengua del món a internet no disposava d'un potent exhibidor de la seva producció musical. Viasona vol dotar a la música nacional d'una plataforma d'informació i difusió a la xarxa, similar a la que tenen la llengua anglesa amb Allmusic (www.allmusic.com) o la francesa amb RFI Musique.

Viasona mostra la música en català en tota la seva riquesa d'accents i estils. Sense cap limitació, ni prejudici. Rock, pop, cançó d'autor, jazz, folk, rumba, sardana, hip-hop, electrònica... Artistes dels Països Catalans, i també de forasters que han cantat en català. La base de dades no exclou ningú i conté des dels artistes més populars i amb una producció  més àmplia, fins als més desconeguts que només han editat una sola maqueta.

El 50% de material, inèdit

La tasca de documentació és intensa. Al voltant del 50% és material absolutament inèdit a la xarxa. S'han recuperat centenars d'artistes, discos i cançons oblidades, i a més també s'està al dia incorporant els nous treballs que s'estan editant.

El motor de cerca permet als usuaris extreure tota mena de dades: Tota la producció d'un artista, el catàleg complet d'una discogràfica, els discos i cançons d'un any concret, i fins i tot, descobrir les cançons que parlen d'una ciutat, un mes de l'any, un nom propi concret..



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.