directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Senén Florensa desbanca el convergent Marc Guerrero com a secretari d'Afers Exteriors del Govern

Proper a Duran Lleida, substituirà a Roser Clavell que s'havia mantingut en el càrrec després de les eleccions

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Govern de la Generalitat nomenarà aquest dimarts Senén Florensa com a secretari general d'Afers Exteriors en substitució de Roser Clavell, nomenada pel tripartit i que ha mantingut el càrrec fins ara després de les eleccions. Segons han confirmat fonts de l'executiu, Mas designarà aquest dimarts l'estructura bàsica d'exteriors, ja que també té previst nomenar Salvador Sedó com a director general d'Exteriors i Carles Llorens com a director general de Cooperació al Desenvolupament. Florensa és diplomàtic, va ser ambaixador i ha estat fins ara director general de l'Institut Europeu de la Mediterrània. Llorens és dirigent de CDC, on ocupa el càrrec de secretari de Relacions Internacionals, mentre que Sedó, d'UDC, està encara a les portes de ser eurodiputat.
senén florensa
Comparteix
   


Etiquetes
Afers Exteriors és una de les últimes àrees estratègiques del Govern pendents dels nomenaments definitius. En les primeres setmanes de l'executiu es va ratificar de forma provisional en el càrrec de secretària d'Afers Exteriors a Roser Claver, viceconsellera d'Exteriors amb Josep-Lluís Carod-Rovira la passada legislatura, però ja es va donar per fet que seria temporal.

Aquest dimarts, Clavell serà substituïda per Senén Florensa, és diplomàtic i ha estat ambaixador de l'estat espanyol a Tunis i cònsol general a Berlín. Fins ara, ha estat director general de l'Institut Europeu de la Mediterrània. D'aquesta manera, Mas ha optat per algú amb un perfil diplomàtic com a responsable dels Afers Exteriors de la Generalitat.

El Govern també nomenarà dues peces més de l'equip d'exteriors. D'una banda, es nomenarà Salvador Sedó com a director general d'Exteriors. Sedó, d'UDC, va ser número dos de CiU a les eleccions europees i es va quedar a les portes d'entrar al Parlament europeu. Ara, està a l'espera de saber quan podrà ser eurodiputat, un cop s'apliqui el Tractat de Lisboa.

De l'altra, el dirigent de CDC Carles Llorens es responsable de relacions internacionals del partit i ara serà nomenat director general de Cooperació al Desenvolupament.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.