directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós afirma que La Vanguardia en català 'és un missatge a la resta de l'Estat'

Creu que és una 'mala notícia' pels als 'enterradors' de la llengua i la cultura catalanes

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El líder d'ERC, Joan Puigcercós, afirma aquest dilluns al seu blog que l'edició de La Vanguardia en català és un missatge a la resta de l'estat espanyol i als poders de la capital espanyola. Creu que el fet 'que el diari català de referència per a les elits de la metròpoli faci aquest pas, és tot una declaració d'intencions que certifica que aquells que no són independentistes o que s'hi oposen ferotgement acaben apostant per un marc de referència nacional català'. Al seu parer, aquesta és 'una mala noticia per aquells enterradors de la llengua i la cultura catalana'. A més, també afegeix que 'la decisió ampliarà profundament la ratlla entre la premsa de Catalunya i la de Madrid'.
joan puigcercós, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
Puigcercós explica que La Vanguardia en català servirà per consolidar la premsa escrita en català a Catalunya, 'talment com ho ha fet a les ones radiofòniques', i per consolidar un escenari potent per a la llengua catalana. Destaca que la decisió del rotatiu és una victòria de país 'quan té també a veure amb una determinada burgesia que es va passar al castellà i que ha tornat a usar el català, més per necessitat que per estricta convicció'. I recorda que tot això passa 'en un moment en el qual disparar contra Catalunya no només surt gratis sinó que té recompensa'

En aquest context, creu que l'edició en català tindrà força èxit i que comportarà un increment de nous lectors i consumidors de llengua catalana. Diu que 'malgrat el fatalisme i l'adversitat, la llengua se'n va sortint i que té futur'.

Per altra banda, el dirigent d'ERC afirma que una conseqüència de l'edició en català serà una ampliació més profunda de la ratlla entre la premsa feta de Barcelona i la que està feta a Madrid. Pensa que aquesta distància 'dibuixa escenaris mentals substancialment diferents, tot i que de vegades no tant com seria desitjable' ja que 'pels suplements d'El País, l'ABC o El Mundo, tot allò fet en llengua catalana simplement no existeix'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Ca l'Enric fletxa Girona
1 de març de 2011, 16.05 h

És una bona noticia pel Català, però sens dubte és una jugada de la Vanguardia per donar suport a CiU en el tema Nacional dons La Vanguardia feia massa anys que era el pamflet de CiU amb l'idioma de l'imperi, ...i per descomptat a banda de la questió política és evident que l'ARA els està fent mal i com que la gent de l'ARA son clarament i desacomplexadament Independentistes, la Vanguardia havia de neutralitzar l'ARA d'alguna manera, per neutralitzar de pas l'independentisme.
Puigcerc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
1 de març de 2011, 10.23 h

Torno a dir el què sempre he dit: Algun interès fosc, i ben lluny d'un interès patriòtic hi ha al darrera de tot això. Potser si esperen fer-nos combregar amb moles de molí. Aquests ecspanolistes i botiflers descarats "godoïstes", ara se'n recorden de fer-nos una versió en català ????. I repeteixo el què vaig dir ahir sobres aquest mateix tema: Com escriuran el nom del diari ??? La Vanguardia o La Vanguàrdia, perquè són capaços de qualsevol porqueria linguística ????. Resumint, q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Xavier Salat fletxa Barcelona
1 de març de 2011, 09.41 h

Una gran noticia que arriba molt tard... Fa molts anys que lamento en públic i ho he fet als directius de La Vanguardia que era una vergonya que el diari de la burgesia catalana, responsable de la pervivència del català, fos escrit en castellà. Per fi, La Vanguardia torna a posar-se a la vanguardia...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
David fletxa Tortosa
1 de març de 2011, 08.30 h

Volem una versió en lleidatà. http://vaderiure.blogspot.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
1 de març de 2011, 07.38 h

Heheh catalans són tant febles que no poden ni fer cambreres a entendre que és un tallat!! :) Empreses catalans no importa ni puta ema el català o Catalunya si serià això no contactaria persones que no han fet esforç a parlar llengua del país i no ni parlar els clients que sempre sempre sempre parla en castellà sense que ningú ho havia mai demanat ... patètic o normal ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
1 de març de 2011, 05.20 h

Puigercós somicant per l'encaix a Espanya, as usual.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.