directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP de Girona cedirà el número tres de la llista a Reagrupament

RCat espera 'consolidar' i fins i tot 'millorar' els dos regidors que pronosticava l'enquesta de la Candidatura

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona i Reagrupament (RCat) han formalitzat aquest matí el pacte de col·laboració de cara a les eleccions municipals del proper 22 de maig. Segons el portaveu de RCat, Carles Bonaventura, aquest no és un pacte 'buit', ja que 'l'enquesta que havia fet la CUP els situava al llindar dels dos regidors. Mitjançant l'acord amb nosaltres entenem que aquests resultats es poden consolidar i assolir majors fites'. Els cartells electorals portaran les sigles de la CUP que aniran acompanyades per les de RCat unides pel signe +. La llista electoral es presentarà oficialment el 12 de març en un acte públic a la Plaça del Vi però ja s'ha avançat que els dos primers llocs els ocuparan membres de la CUP i el tercer serà un reagrupat.
navarro, bonaventura
Jordi Navarro (esquerra) i Carles Bonaventura © M. Estarriola

Comparteix
   


Etiquetes
'CUP + RCat', aquesta serà la manera que apareixeran ambdues formacions independentistes als cartells electorals que formaran part de la campanya per a les eleccions municipals del 22 de maig a Girona. Aquest matí s'ha formalitzat el pacte de col·laboració que han arribat els portaveus de la Candidatura i de Reagrupament, Jordi Navarro i Carles Bonaventura. Segons aquest últim, l'acord assolit servirà perquè la CUP aconsegueixi els dos regidors que augura un sondeig publicat recentment, tot i que no descarta que es puguin consolidar 'majors fites'. Per la seva banda Navarro ha destacat la bona sintonia entre el seu partit i els reagrupats que s'ha anat consolidant des de les consultes per a la independència del passat 25 d'abril. 'L'entesa no és fruit de la casualitat ni per una simple conjuntura electoral o pacte d'última hora. L'acord ha estat possible per una sèrie de factors i causes continuades en el temps', ha dit l'independentista. 

La llista electoral no es es farà pública fins el proper dissabte 12 de març. Amb tot, ja s'ha avançat que els dos primers llocs els ocuparan membres de la CUP (Jordi Navarro i Anna Pujolars) mentre que el número tres serà un militant de reagrupament.

Sense acords amb SI

Bonaventura ha explicat que van mantenir contactes amb Solidaritat Catalana per la Independència a l'hora d'assolir un possible pacte. Aquest però no es va formalitzar perquè des de Reagrupament consideren que la seva era una proposta 'artificial', 'd'un partit sense un bagatge previ a nivell de ciutat i que sols té la intenció d'expandir-se arreu del territori'. El membre de la CUP, Lluís Sales, ha comentat que han rebut 'poques notícies de Solidaritat', però que 'seguim fent extensible el suport a tots aquells sectors que treballen per la ciutat' i ha avançat que 'els partits que restin fora d'aquesta candidatura i intentin aplegar persones amb afinitats independentistes, sobiranistes o progressistes serà una opció poc solida i realista'.

Sobre nous possibles acords com el de Girona a altres municipis de la demarcació, Bonaventura ha explicat que de moment no es poden concretar noms, però que 'hi ha converses a una desena de poblacions'. Tant Bonaventura com Navarro han volgut remarcar, però, que els membres de les seves formacions tenen llibertat per establir les aliances que creguin convenients a cada localitat. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
8 de març de 2011, 16.03 h

A Girona esperem que guanyi CUP + RCat i la CUP pugui posar en marxa el seu pla per usurpar els pisos buits que té per especular el reagrupat de Miquel Casals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
2 de març de 2011, 11.31 h

Moltes felicitats crec que les cup i reagrupament heu encertat!! la gent confiara hi haur[a un canvi a girona!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Reagrupat fletxa GIRONA
2 de març de 2011, 11.15 h

No ens interessen gens ni protagonistes ni protagonisme. Només el que convingui al país


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.