directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 22:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

L'urna d'Arenys de Munt tancarà el cicle de les consultes recollint vots a Barcelona el 10-A

L'Ajuntament la cedeix davant la negativa del consistori barceloní a col·laborar amb la consulta

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Els impulsors de la històrica consulta sobre la independència de Catalunya a Arenys de Munt el 13 de setembre de 2009, l'alcalde Carles Móra i el regidor Josep Manel Ximenis, han cedit una de les urnes que ja van recollir els primers vots per la independència per a la consulta que Barcelona Decideix organitza el proper 10 d'abril. Móra i Ximenis n'han fet entrega aquest dimecres davant la negativa de l'Ajuntament de Barcelona de col·laborar amb la consulta. L'alcalde d'Arenys ha defensat que la funció del batlle ha de ser 'escoltar la veu del poble' i ha advertit a Jordi Hereu que 'si barra la veu del poble cada cop serà menys estimat i estarà condemnat al fracàs'. Per la seva part Ximenis ha destacat que l'urna 'representa de manera simbòlica el tancament d'un cicle d'abast nacional'.
urna, arenys de munt, consulta, barcelona decideix
Comparteix
   


Etiquetes
Fa unes setmanes, el Govern de la Generalitat va ratificar que cediria urnes a Barcelona Decideix. La vicepresidenta, Joana Ortega, va explicar que no existeix cap normativa que prohibeixi formalment a l'Administració prestar urnes -pràctica corrent en molts processos electorals de caràcter sindical, escolar o cívic-. En canvi, l’Ajuntament de Barcelona no ha respost a les crides reiterades de l’organització per a la cessió d’urnes. Barcelona Decideix va demanar per carta a l’alcalde Hereu, el 17 de gener d’enguany, les urnes necessàries per completar els estocs i arribar a la xifra prevista de més de 300 unitats. Davant la manca de resposta, la plataforma cívica ha decidit recórrer a altres ajuntaments del país, amb Arenys de Munt al capdavant, vistes les ressonàncies òbvies que desperta el nom d’aquest municipi en el procés de les consultes.

L’urna de préstec havia ocupat una posició destacada en la consulta d’Arenys de Munt del 13 de setembre del 2009. En el referèndum de Barcelona, ocuparà també una localització emblemàtica, i després del 10 d’abril serà retornada a la població del Maresme, amb la intenció que pugui ser conservada en memòria del procés de les consultes. Barcelona Decideix ha aprofitat l’acte de cessió per fer una crida a obtenir urnes de part de tots aquells ajuntaments que, equipats de profundes conviccions democràtiques i de voluntat participativa, vulguin contribuir a la cita final de la capital de Catalunya.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.