directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Laporta, Tena i Bertran es reuneixen per trobar una solució al conflicte de Barcelona

L'expresident blaugrana vol pactar amb ERC i RCat, si cal trencant Solidaritat · Bertran i Tena el volen convèncer de reeditar la coalició deixant de banda els republicans

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conflicte obert a Solidaritat Catalana per la Independència podria resoldre's aquest migdia en el dinar que mantindran Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran. Durant aquesta trobada els líders de Solidaritat miraran d'arribar a un acord sobre quina és la posició més convenient de cara a les eleccions municipals de Barcelona després que Joan Laporta hagi plantejat la possibilitat de trencar la coalició per presentar-se amb el seu partit, Democràcia Catalana, conjuntament amb ERC i Reagrupament. Tena i Bertran, per la seva part, miraran de convèncer l'expresident blaugrana que la millor opció és mantenir la coalició Solidaritat, tal i com ja han decidit fer la resta de formacions polítiques que la integren. Si l'acostament d'aquest dijous no funciona, les conseqüències per al futur de Solidaritat són imprevisibles.
El líder de SI i president de Democràcia Catalana, Joan Laporta, ha reafirmat aquest dimecres la seva postura netament favorable a una 'gran coalició independentista' a Barcelona per les eleccions municipals i ha reclamat als membres de SI que facin un 'acte de generositat i humilitat' i acceptin concórrer amb Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona sense 'vetar cap partit ni cap polític'.

Després d'un primer moment de tensió, el secretari general de SI, Uriel Bertran, va optar per inscriure les declaracions de Joan Laporta en el marc del debat polític serè i tranquil, i insisteix que la voluntat és reforçar la candidatura municipal -que ja han acordat la resta de formacions que integren la coalició- amb la presència del partit de Joan Laporta. 

En qualsevol cas, Bertran afirma que Solidaritat es presentarà a les eleccions municipals de Barcelona, ja sigui amb Joan Laporta o sense, tot i que no ha entrat a valorar les conseqüències que podria tenir un escenari en què Laporta es presentés amb ERC i Reagrupament alhora que Solidaritat presenta candidatura pròpia a la ciutat.

Més enllà dels estatuts
Per bé que els estatuts de Solidaritat (pdf) consideren que 'donar suport públic a altres formacions polítiques o candidatures que s’enfrontin a SI en un procés electoral' com a falta molt greu, que pot acabar amb l'expulsió del partit, Joan Laporta entén que aquests estatuts són exclusivament aplicables als membres de Solidaritat per la Independència (SpI), un dels partits que conformen la coalició, i que no l'afectarien en les seves actuacions com a president de Democràcia Catalana. Tot i això, Uriel Bertran raonava aquest dimarts que SpI és un partit 'paraigua' per donar continuïtat a la coalició, del qual Joan Laporta forma part i defensava que els estatuts sí que el vinculen.

Sigui com sigui, segons les declaracions de Joan Laporta, l'expresident blaugrana estaria disposat a trencar amb els seus companys de subgrup parlamentari per poder tirar endavant el pacte amb ERC i RCat a Barcelona, en considerar que és la millor opció per aglutinar l'independentisme a la ciutat.

L'escenari, però, és imprevisible tenint en compte les conseqüències electorals que podria tenir el trencament del subgrup parlamentari només tres mesos després de les eleccions i la pèrdua de l'actiu polític de Joan Laporta entre les files de Solidaritat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
atlasac fletxa Vila-real
4 de març de 2011, 10.44 h

Us adoneu.....que aquests d´erc continuen en el mateix VICI de fà anys, és que NO TENEN GENS GENS GENS de dignitat? si sou INDEPENDENTS per falta d´organització ARA no serà, quina mania de posar sempre, sempre , sempre, per andavant això que s´us ha dit MANTA VEGADES QUE ENS REPUGNA ERC....per favor deixar-la dormir uns anyets fins que desaparegueu vosaltres del SEU SI!! els que ESTIMEM SIIIII ESTIMEM ERC necessitem llavar en lleixiu el seu NOM!!!.---jo no volia escriure això, sino... ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Ca l'Enric fletxa Alt Empordà
3 de març de 2011, 15.40 h

Dons jo crec que la millor noticia seria que d'aquesta reunió no hi hagués cap trencadisa entre Laporta i Tena-Uriel, sinó que tots tres haguesin entès que si no hi ha unitat amb la resta de partits independentistes, no aném enlloc.
El que si que no puc entendre, tal i com és pot llegir per aquí ,que encara hi hagi independentistes que asegurin que no votarán a cap partit si no hi ha unitat 100%.. tot i que crec que la opció mes aglutinadora és la posible coalició ERC, RCat i DC i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Ernest fletxa Sants
3 de març de 2011, 15.23 h

El principal problema és que el menys important ara mateix és la unió o no dels independentistes.

- Per una banda hi ha el Portabella, amb tota la gent que té enxufada a l'Ajuntament i que no li permet negociar res (algú recorda en Carod i el tripartit?).
- També hi ha el seu historial d'investidures socialistes (Clos, Hereu, Corbacho, etc.) i el fet de no tancar la porta a nous acords amb ells.
- Per altra banda hi ha la cúpula d'Esquerra, que abans prefereix que ERC (i en Portabella) ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Pepet fletxa Barcelona
3 de març de 2011, 15.16 h

Doncs sembla que al final no hi ha hagut reunió....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Miquel fletxa Vilanova
3 de març de 2011, 15.11 h

El que queda clar és que en Laporta és "netament favorable" a passar-se pel forro les normes de regeneració que es van aplicar (duplicitat de càrrecs), i que l'únic que li interessa és no una, sinó moltes poltrones.

Que el "nen" tingui ganes de jugar per la seva banda quan Solidaritat acabava de començar a negociar amb Esquerra, em deixa a quadros... És que potser no és capaç de confiar en la gent que han estat escollits per fer-ho? qui és ell per fer guerra al marge dels seus com... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
3 de març de 2011, 14.57 h

Si en Laporta pacta amb esquerra i Reagrupament quedarà clar qui és que realment no volla unitat dels independentistes !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Maria fletxa egeso@hotmail.com
3 de març de 2011, 14.44 h

#7 atlasac, suposo que "borjaques" vol dir "butxaques", no? en cas afirmatiu no caldrà que et recordi que ERC i ICV són els únics partit que no estan EMPASTIFATS amb finançament irregular, NO?? A mi mentre es votin opcions independentistes ja em va bé, serem més forts. Hem d'evitar que cap vot vagi als partits que no ho siguin, aquesta és la nostra feina i no tirar-nos merda entre independentistes. Hi ha energies mal dirigides que cal reconduir al més aviat millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jordi fletxa Gelida
3 de març de 2011, 13.45 h

Aquest Uriel Bertran que es retiri sisplau, és una desgràcia per l'independentisme. No aporta res i a més on hi és ell només hi ha divisio i mal rollo. El 99,9% dels votants de Solidaritat hi vam vota pel Laporta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
3 de març de 2011, 13.41 h

Es pot especular tot el que es vulgui i criticar a tort i a dret l'un i l'altre, però mentres no entenguem que hem d'anar units, tots a una, perdrem temps i esforços. Si fos d'Esquerra recomanaria a la direcció que poséssin cares noves i acomplir així un relleu, fent autocrítica per els resultats obtinguts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
3 de març de 2011, 13.33 h

Per ordre de prioritats, primerament ha de quedar clar QUANTS CATALANS volem la INDEPÈNDENCIA a Catalunya, l´hora dels PARTITS POLITICS ha de començar quan comenci la competició, és a dir , una vegada assolida aquesta Indepèndencia.
Per jugar a Primera Divisió primer cal ser´hi. Per jugar la Lliga dels Estats d´Europa, la U.E., primer cal ésser un ESTAT de la U.E., llavors serà el moment dels Partits Polítics, i de configurar la dinàmica d´un Estat modern, seguint le... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.