directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 11:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas demana 'prestigi, eficàcia i catalanitat' a la delegació de la Generalitat davant la UE

El President s'entrevista aquest dijous amb Durao Barroso en el seu primer viatge oficial a Brussel·les

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat aquest dijous al matí la delegació del Govern davant la Unió Europea i s'ha entrevistat amb el seu delegat, Juan Prat, amb el nou secretari general d'Afers Exteriors, Senén Florensa, i amb l'eurodiputat Ramon Tremosa. Mas ha demanat 'prestigi, eficàcia i catalanitat' als treballadors de la delegació i els ha advertit que 'amb menys' hauran de fer 'més i millor'. 'Us demano que tot el que es faci des d'aquí estigui impregnat de catalanitat, us heu de sentir orgullosos', els ha advertit el President després de saludar-los, despatx per despatx, a les oficines que la Generalitat té davant de la seu de la Comissió Europea.
artur mas, delegació, generalitat, brussel·les
Comparteix
   


Etiquetes
Mas s'ha reunit també aquest matí amb el líder de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates a l'Eurocambra, l'exprimer ministre belga Guy Verhofstadt. El liberal flamenc, fundador de l'influent lobby federalista Spinelli i autor del llibre 'Els Estats Units d'Europa', va sonar amb força en totes les travesses per presidir la Comissió Europea i té la clau de la majoria al Parlament Europeu. Mas també ha visitat l'ambaixador d'Espanya davant la UE, Luis Planas, i aquesta tarda s'entrevistarà amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso.

'Us dic el mateix que he dit als meus consellers: amb menys haurem de fer més i millor, perquè estem obligats a fer un ajustament pressupostari', ha explicat Mas als treballadors de la delegació. 'Això depèn de vosaltres, de que rebeu empreses, ateneu gent, investigueu projectes i seguiu el fil de tot plegat combinant tres conceptes: prestigi, eficàcia i catalanitat', els ha demanat. El President ha aclarit que la 'catalanitat no només és defensar la llengua catalana, sinó tenir esperit de país'.

Barroso rep Mas quan no fa ni 100 dies que governa i en un moment especialment important, perquè Brussel·les està seguint molt de prop les retallades del Govern i els seus plans per ampliar el deute. El president de la Comissió no va rebre mai José Montilla, pel seu enfrontament quan era ministre espanyol d'Indústria. Pasqual Maragall es va reunir amb el conservador portuguès dues vegades en només quatre mesos, el gener i l'abril del 2005. I Jordi Pujol es va entrevistar en una desena d'ocasions amb tres presidents de la Comissió: el francès Jacques Delors, el luxemburguès Jacques Santer, l'italià Romano Prodi. Aquest és el primer viatge oficial de Mas a l'estranger, sense comptar el que va fer a Perpinyà.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.