directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: 'Això que Madrid decideixi i ens faci pagar a nosaltres la festa sense consultar-nos, no pot ser'

El president de la Generalitat adverteix Zapatero que no pagarà els 'brindis al sol' del govern espanyol i lamenta que en moments de crisi no es treballi de manera conjunta

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit aquest divendres que la Generalitat no pagarà els 'brindis al sol' i les mesures d'estalvi del govern Zapatero si abans no ha estat consultat. 'Això que Madrid decideixi i ens faci pagar a nosaltres la festa no pot ser', ha denunciat en referència les mesures 'd'eficàcia més que dubtosa' que ha pres l'executiu de Zapatero davant l'escalada de preus del petroli, com 'la reducció del preu dels bitllets' de Renfe o 'els 110 km/h'. 'No pot ser que en un moment en què se'ns demana que reduïm el nostre pressupost haguem de pagar les seves decisions', s'ha queixat Mas des de Brussel·les, després de reunir-se amb l'ambaixador espanyol davant la UE, Luís Planas.

Comparteix
   


Etiquetes
'Si volen prendre decisions d'estalvi energètic que ens les consultin, les prenem de forma comuna i decidim com les paguem, però això que Madrid decideixi i ens faci pagar a nosaltres la festa no pot ser'. Així de contundent s'ha mostrat aquest divendres el president de la Generalitat, Artur Mas, en relació a les mesures preses pel govern espanyol amb l'objectiu d'estalviar energia. La decisions del govern Zapatero de rebaixar el límit màxim de velocitat a 110 km/h en autovies i autopistes i la reducció dels bitllets de Renfe han servit a Mas per criticar la poca voluntat de l'executiu espanyol per arribar a acords amb el govern de la Generalitat i ha afirmat que des de Catalunya no es pagaran els 'brindis al sol' que es fan des de Madrid.

El secretari general de CiU i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que aquest dijous també és a Brussel·les, ha recordat a Zapatero que 'per llei, el govern espanyol està obligat a pagar a la Generalitat el cost que tingui la implementació d'una mesura unilateral i a compensar-la pels ingressos que pugui deixar de rebre'. Duran, que presideix la comissió bilateral Estat-Generalitat, ha criticat que les mesures del govern espanyol 'són simbòliques i no garanteixen cap eficàcia'. 'El problema real és la dependència energètica d'Espanya, del 80%', però 'poc eficaç serà' estalviar amb 'les bombetes, les rodes i les velocitats', ha lamentat Duran.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Ivan fletxa Avinyó
4 de març de 2011, 13.17 h

#3 Aquest d'aquí sota només entén el que vol...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jaumetria fletxa Solsonès
4 de març de 2011, 08.45 h

Aquest que tenim a sota no deu haver entès, en aquesta mateixa portada, la notícia 'El PSC retirarà el seu suport [suport] al Govern si Mas vota sobre la independència el 10-A'.
No la deu haver entesa encara que també hi hagi escrit un comentari... (!)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
4 de març de 2011, 08.13 h

En Sapatero encara no ha assimilat que a la Generalitat ja no hi ha el seu encarregat possat per ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaumetria fletxa Solsonès
3 de març de 2011, 19.04 h

MÉS RECONTRAADMINISTRACIÓ |
No entenem les declaracions del president de la Generalitat, Artur Mas, en el sentit que “Catalunya no pagarà”. Tant de bo. Però fins ara Catalunya paga sempre. El portaveu del govern, Francesc Homs, ho explicava molt bé aquests dies en roda de premsa: els diners de la Generalitat són els mateixos diners de la gent de Catalunya. Si el govern central no es fa càrrec de la rebaixa del bitllet del transport públic que ha, diguem-ne, decidit, i l’executiu ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.