directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rajoy promet alinear les autonomies perquè 'Espanya es faci realitat a cada racó del territori'

Creu que les comunitats 'existeixen perquè ser espanyol sigui més fàcil que ser una altra cosa' · Advoca per reduir i simplificar les normatives autonòmiques

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El líder del PP, Mariano Rajoy, va desgranar ahir a Palma el programa marc de la seva formació per a els eleccions autonòmiques i locals del 22-M, i va refermar la seva aposta per alinear les autonomies en favor de 'l'interès comú' i perquè 'Espanya es faci realitat a cada racó del territori'. Segons Rajoy, la raó de ser de l'Estat autonòmic és 'servir millor el que és de tots i no desmuntar el que és comú perquè només sigui d'uns quants'. En aquest context, va apostar per reduir i simplificar les normatives autonòmiques i per aplicar autèntiques receptes d'austeritat a totes les administracions públiques.
Francisco Camps, Mariano Rajoy, PP
Comparteix
   


Etiquetes
Rajoy va fer aquestes manifestacions a la clausura de la convenció on el PP va presentar les bases d'un projecte que 'és el mateix per a tot Espanya' i que aposta per la unitat 'de tots els espanyols'. Segons el líder del PP les comunitats 'no són vagons' sinó 'locomotores que empenyen alhora' i que 'només han de competir per veure qui beneficia més el conjunt'. 'Mai les volem enfrontades, sinó treballant entre sí unes amb altres pel bé propi i per l'interès comú, perquè sense interès comú no hi ha bé possible'.

Per aquest motiu, afirmà, són les autonomies les que 'han de començar a preparar el camí perquè les polítiques que impulsarà el govern de la nació siguin molt eficaces en poc temps'. Segons Rajoy, en un context com l'actual en què pugen els tipus d'interès i mana un 'govern desnortat', 'ja no tenim temps i no es pot esperar a les eleccions generals'. 'cal començar ja i aquest és el nostre repte', ha dit en referència a les 13 comunitats on el PP opta a guanyar les eleccions.

Simplificació de normes autonòmiques
Rajoy va prometre que 'ajudarà els ciutadans' mitjançant 'una política econòmica seriosa' i 'austera' que 'tracti amb respecte els diners dels contribuents' i redueixi 'despeses supèrflues' i la multitud d'organismes públics, assessors, personal de confiança i alts càrrecs. 'Es pot fer i ho farem', digué. En aquest context assegurà que si es vol crear ocupació 'cal fer una revisió i una simplificació de tota la normativa autonòmica i central perquè sobren lleis, decrets i reglaments'. Com a exemple ha recordat que l'any passat es van emetre 875.000 pàgines de butlletins oficials autonòmics.

Menys regulacions i menys prohibicions
Rajoy va oferir a Palma la vessant més liberal de la seva política i va apostar per un Estat amb 'menys regulació, menys imposicions, menys prohibicions i més llibertat'. Referències a les últimes iniciatives del govern espanyol en matèria energètica i a la 'mala gestió' del govern de José Luis Rodríguez Zapatero, que 'ha enganyat els espanyols'.

'Necessitem poques lleis que s'entenguin, que siguin raonables i sobretot que es compleixin i que no es canviïn cada mitja hora', va dir, recordant que els impostos també han de ser 'raonables i sensats' i han de servir per 'ajudar l'emprenedor'. Per això va reiterar des de Mallorca el seu compromís de rebaixar l'IVA del sector del turisme al 4%. En aquest context, també va qualificar de 'vergonyós' que l'administració no pagui els proveïdors i va assegurar que els crèdits ICO per als ajuntaments han de tenir com a únic objectiu que paguin el que deuen.

En favor de les nuclears
El líder del PP també va qualificar de 'desoladores' les últimes mesures que ha adoptat el govern per estalviar energia i va afirmar que demostren 'els enormes errors comesos en política energètica en els últims anys', perquè mentre el rebut de la llum ha augmentat un 40% ha crescut el deute amb les elèctriques i 'set dies d'improvisació no taparan set anys d'improvisacions en política energètica'. Per aquest motiu va defensar l'energia nuclear, 'més barata i neta'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Joan fletxa EUA
6 de març de 2011, 16.49 h

Està seguint la línia de la dreta més radical que pretén que cal afeblir l'estat i acabar amb totes les regulacions i entrebancs als industrials i financers, que són els que originen felicitat i benestar a les nacions i que tothom s'ha de preocupar. (i resoldre) els problemes propis sense esperar res de l'estat . Està aprenent tot això del Partit del Te. Tot plegat el que diu és una forma més d'anticatalanisme, paraules buides i tan difícils d'entendre com quan els seus predecessors... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
6 de març de 2011, 14.30 h

Bernat no es emprenyada, es que aquest paio ens fa ganes de vomitar!!!!!!!!!! veurel a ell i la seva tribu, sincerament son repugnants, ell, la camacho, el president de valéncia, el de madriz, mare meva sie es que son una tribu, la tribu dels cafres repugnants, els volem ben lluny d´aquí.
Volem ser lliures i volem poder decidir que aquesta gentusa no trepitja la nostra terra, tancem fronteres!!!!!!!!!!!!!
Visca Catalunya Lliure


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Kalikatres fletxa Mollet del Vallès
6 de març de 2011, 12.40 h

Francament, aquest paio beu. Lo de les locomotores m'ha arribat a l'ànima: Imagino un comboi de disset locomotores de vapor, totes menys dues amb les calderes parades i alguna, a sobre, amb el fre posat; i les que encara els hi funciona la caldera intentant tibar de totes les altres. Patètic. Aquest son els que viuen de deixar-nos com un drap i encara es donen el gust de donar lliçons? Em sembla que encara no ho han entès: Que Ejjjpanya no ens interessa per res! Que et quedi clar Marianu! S... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Rafel fletxa Barcelona
6 de març de 2011, 11.47 h

Aquests del PP, sense dissimular, tiren amb bala directament a Catalunya! ........ Una vegada més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
6 de març de 2011, 09.59 h

#2 Quina emprenyada que portes, defensem!!!!.... no m'extranya...no m'extranya gens....


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
6 de març de 2011, 09.02 h

Com que son locomotores? Només hi ha una Catalunya que tira del carro, però això s´ha d´acabar. Vol que tirin d´un conjunt diu el tarat!!! jajajaja el que vol es que tirin de Madrid que es un pou de merda, que té més deutes que tota Spain junta i que no para de malgastar. Aquest tarats viuen encara a l´època dels romans, on tots els camins portaven a Roma,ells volen que tots portin a Madrid. Una merda per ells, Catalunya no es spain, Catalunya no es madrid i no treballarem per ells!!!... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 de març de 2011, 08.33 h

No sembla que s'hagi fotut coses perilloses pel nás?. Disbarats més grans no es poden dir, ja. Aviam...si totes les autonomies son locomotores... com es que unes empenyen i les altres es tomben al sol?. Marianicoooooo... que vas col.locat!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.