directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Juan Prat: 'No hi ha contradicció entre ser espanyol i ser català'

L'ambaixador del Govern Mas a Europa assegura que 'treballar per Catalunya no és treballar contra l'estat' · Al mateix temps, afirma: 'Cada vegada s'entén més que les regions europees puguin consultar i que tenen el dret a decidir'

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'ambaixador de la Generalitat a Brussel·les, el diplomàtic Juan Prat, no creu que hi hagi 'contradicció entre ser espanyol i ser català', perquè 'al món complex en què vivim, és difícil tenir una identitat única. Jo sóc espanyol, català, europeu i ciutadà del món', ha afirmat avui en una entrevista a Catalunya Informació. Juan Prat -que quan ha començat l'entrevista ha puntualitzat 'em pot dir Joan'- també ha assegurat que voldria que els catalans l'acabessin recordant 'com algú que ha treballat amb eficàcia per defensar els interessos de Catalunya a la Unió Europea'.
Artur Mas, Juan Prat, Brussel·les, Unió Europea
Comparteix
   


Etiquetes
Preguntat sobre si durant el mandat d'Artur Mas al capdavant de la Generalitat podria haver-hi un xoc entre la diplomàcia espanyola i la catalana, ha explicat: 'Professionalment, jo sóc ambaixador d'Espanya, però sempre he sigut català. Treballar per Catalunya no és treballar contra l'estat, no hem d'anar a dividir, sinó a unir. Un diplomàtic serveix a l'estat: al rei d'Espanya, que és comte de Barcelona, i al Príncep d'Astúries, que és príncep de Girona. No hi ha contradicció entre ser espanyol i català.'

En aquesta mateixa línia, ha assegurat que 'no puc opinar si al Parlament Europeu s'hauria de poder parlar en català', si bé ha reconegut que 'cadascú s'hi hauria de poder explicar de la millor manera possible en la seva llengua nativa'. Des del seu punt de vista, 'el més important és fer veure que català és la novena llengua més parlada d'Europa, que la parlen 13 milions i escaig de persones. Per tant, el català és important, una senya d'identitat nostra que hem de valorar'.

Tot i això, ha explicat que no és feina seva aconseguir l'oficialitat del català a Europa, sinó que 'ho hem de fer entre tots: parlamentaris, govern espanyol...'.

Dret a decidir
Preguntat sobre quines possibilitats hi ha que la Unió Europea (UE) arribi a entendre la convocatòria d'una consulta d'independència vinculant, ha assegurat: 'A la UE s'entén tot el que s'explica bé. El més important és explicar les coses bé'. I ha garantit: 'A Europa hi ha regions importants com Escòcia, Flandes, Baviera, Rhône-Alpes..., que cada cop s'entén més que juguin un paper més important dins la UE. I cada vegada també s'entén més que aquestes regions poden consultar i que tenen el dret a decidir'.

'Recuperar la imatge'
El nou ambaixador català també ha assegurat que la visita d'Artur Mas a Brussel·les de dijous va ser 'un èxit del president i de Josep Antoni Duran i Lleida', perquè 'no només va ser una visita protocol·lària, sinó que vam anar per feina. Feia molts anys que no venia un president de la Generalitat que fos rebut pel president de la Comissió'.

Des del seu punt de vista, el repte més important que té Catalunya a nivell internacional és el de 'recuperar la nostra imatge exterior'. 'No sé de qui és la culpa, però la imatge s'havia anat desgregant una mica', ha afegit.

Un altre repte a assolir, opina, és el de 'tenir catalans col·locats als llocs de decisió clau. És important tenir gent que pugui treballar des de dins, perquè les coses no s'han de defensar a l'última trinxera, quan arriben al Consell'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
Francat fletxa Girona
22 de setembre de 2011, 21.08 h

D'ençà que Castella té tota Espanya segrestada, a banda del gentilici 'español' manllevat (que té origen català) entre d'altres manlleus lingüístics flagrants que fan feredat, un català NO pot ser espanyol, és a dir castellà genocida, però sí que pot treballar per a ells i fer el joc botifler (d'exemples en el decurs de la historia n'hi ha a cabassos).

A banda que l'Espanya del segle XIX és un invent de la carronyers jacobins madrilenys, així doncs jo em pregunto, què cony té ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
8 de març de 2011, 10.56 h

#23 Perdoneu, però he de discrepar absolutament del què dieu. Primera: Com podeu dir que no hi cap contradicció entre ser català i espanyol ???. Com pot un català ser o sentir-se ecspanhol després del Decret de Nova planta amb nombre d'assassinats i extermini que comportà el matreix ??. Segona:Com pot un català ser o sentir-se ecspanhol després de la dictadura d'en primo de rivera i tot el què comporta la mateixa ??? Tercera: Com pot un català ser o sentir-se ecspanhol després de l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Lau fletxa Bcn
8 de març de 2011, 00.19 h

Jo sóc independentista i em sento només català, però entenc i comparteixo les paraules del sr Prat. No hi ha cap contradicció entre ser espanyol i ser català. D'aquí 100 anys, l'UE haurà avançat en questions com la construcció d'una identitat europea i els vincles més aviat administratius que tenim nosaltres els nostres nets tindran una veritable identitat europea.Tindran una identitat de pertinença a un projecte nacional anomenat UE, com actualment tenen els ciutadans del EUA. Si d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
7 de març de 2011, 19.06 h

Tots els comentaris mes o menys van cap a la mateixa direcció. , que els fem es bo i que els puguem fer a aquest lloc com a molts altres, també. El que crec que es el que cal fer es expandir-los a tot arreu i a tots els àmbits nostres de actuació, dia a dia, setmana a setmana...sense defallir. Que i guanyem si sempre els fem només entre nosaltres..? molts de nosaltres ja estem conscienciats i convençuts del que volem per la nostra nació.
Es per això que es important crear opinió als n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Rafel fletxa Barcelona
7 de març de 2011, 18.41 h

"Treballar per Catalunya no és treballar contra l'estat, no hem d'anar a dividir, sinó a unir". Això ja l'hi ha dit als espanyols, Sr. Ambaixador!?
".....si bé ha reconegut que 'cadascú s'hi hauria de poder explicar de la millor manera possible en la seva llengua nativa'"...........Això ja l'hi ha dit als espanyols, Sr Ambaixador!?
"...no és feina seva aconseguir l'oficialitat del català a Europa, sinó que 'ho hem de fer entre tots: parlamentaris, govern espanyol...'. Això ja l'hi ha ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
re, home, re fletxa no em fotis riure, datpelcul
7 de març de 2011, 18.36 h



un desgraciat qui es fa dir amb nom castelladre ja put a castelladre

els castelladres són els enemics dels catalans

qui és castelladre no és català

és com si em deies que un floc de neu i una mula són una mateixa cosa

aquest malparit o és esquizofrènic o és un traïdor


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19 Ferran Suay
7 de març de 2011, 16.10 h

"Els catalans no som espanyols per la mateixa raó que els espanyols no són catalans" (Víctor Alexandre).
No hi ha contradicció entre ser submís i ser espanyol. Tant se val si ets un submís català o no. La condició és la submissió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Kefes fletxa Sitges
7 de març de 2011, 12.21 h

Primer (i per ara unic) acte d'Independencia Catalana:

988. Trencament del Pacte de Vassallatge amb els Reis de França
Les peticions d'ajuda del comte Borrell (quan Almansor va arrasar Barcelona i molts dels seus ciutadans van ser fets presoners el 985 en una important ràtzia després de derrotar Borrell a la batalla de Rovirans o Matabous) van ser ignorades pel rei franc Lotari I de França que en aquells moments s'enfrontava als seus propis problemes al Comtat de Verdun. Com a conseqüènc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
atlasac fletxa Vila-real
7 de març de 2011, 11.22 h

Ho sabem de fà temps....ESPANYOLISTE IBOTIFLER TOT LO MATEIX!!!

Potser aquests en que parles, son els mateixos que es van integrar a l´Agrupació d´en CARRETERO, no sé d´aon van surtir tant gran quantitat de gent FERMA de VERITAT i CAPACITADA al 100 X 100 m´immagine que a hores d´ara quasi TOTS l´hauran abandonat aixís i TOT jo Atlasac vullc rendir-los Pleitessia per la seva BONA VOLUNTAT que no tenia res d´ambició...per favor NO CANVIEU... de catalans com VOSALTRES n´han pocs, i v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
7 de març de 2011, 10.27 h

Aquest home indocumentat deu haver trobat la fórmula per a lligar l'aigua amb oli. Per què no li donen el Nobel de física ???. I segueixo dient sempre el mateix: Són tant analfabets els militants i votants de corrupCiU, que s'ho creuen tot. Fins i tot penso que encara es creuen que els nadons venen de Paris amb una cigonya. I així anem amb el "govern dels millors", I tant que sí, ecspanha s'està refregant les mans de contents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.