directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Últimes hores per al sorteig dels 5 exemplars del llibre 'Espanya, capital París'

L'últim llibre de Germà Bel explica quina és la intenció permanent de l’Estat espanyol: convertir Madrid en la capital total

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

directe!cat sortejarà dimecres a migdia cinc exemplars de l'edició en llengua catalana del darrer llibre de l'economista Germà Bel, Espanya, capital París (La Campana), que fa una dissecció precisa de quina és la intenció permanent de l’Estat espanyol: convertir Madrid en la capital total. El sorteig se celebrarà a migdia del dimecres 9 de març. Els guanyadors podran passar a recollir el llibre a partir del dijous 10 de març de 2011 a les oficines de Catmèdia, empresa editora de directe!cat (c/. Roger de Llúria 5, 2n 2a - 08010 Barcelona), on hi hauran de mostrar un document identificatiu.
Espanya capital París, Germà Bel
Comparteix
   


Etiquetes
Fa 300 anys Felip V fixa a Madrid el «km 0» de les comunicacions de l'Estat. Un decret de 1761 finança amb pressupostos generals les sis carreteres preferents, les radials: els «camins reials». La resta de carreteres anaven a càrrec de qui hi estigués interessat. Els objectius polítics s'imposaven a la productivitat de l'economia. I així ha continuat fins avui.

Germà Bel ha entès que la manera més eloqüent de posar en evidencia l'obsessió centralista no és amb discursos ni opinions, sinó repassant amb gran rigor i precisió la història de les infraestructures. Al costat de l'autor, i amb una prosa amena i suggestiva, viatjarem pels camins de posta, les carreteres de Ferran VI i Carles III i l'Espanya del ferrocarril del segle XIX. Amb uns capítols reveladors sobre les autopistes, sobre el TAV -la gran obra faraònica de l'Espanya contemporània-, i sobre la gestió dels aeroports.

¿El TAV servirà per potenciar les ciutats per on passa o perquè la gent vagi a comprar i treballar a la capital? ¿Exercim la solidaritat aèria o Palma de Mallorca paga els aeroports de Madrid i Barcelona? ¿Té solució el desequilibri dels peatges a Espanya? ¿El desinterès pel corredor mediterrani porta a una economia de segona divisió?



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Marina Martin fletxa Barcelona
8 de març de 2011, 08.47 h

M'agrada ser al dia sobre tot en temes de velocitats i comunicació just amb nocions i aspectes històrics en els que normalment no ens hi fixem. Gràcies


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.