directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 08:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Atac informàtic sense precedents contra el ministeri d'Economia francès

Els pirates espien més de 150 ordinadors amb informacions sobre el G-20

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El ministeri d'Economia francès ha patit un atac informàtic a gran escala els darrers mesos, segons informacions de la revista Paris Match confirmades pel govern. La publicació detalla aquest dilluns que, des del desembre, els pirates han espiat més de 150 ordinadors del Ministeri que contenien documents sobre la presidència francesa del G-20 i informació econòmica d'àmbit internacional. El portaveu del govern, François Baroin, ha explicat que s'està investigant el cas i que disposen de 'pistes' sobre l'origen de l'atac, que l'ha situat a l'estranger. 'Paris Match' revela que alguns documents robats s'han trobat en webs xinesos. Es tracta del primera atac d'aquestes dimensions a l'estat francès.
Nicolas Sarkozy, Christine Lagarde, França, govern francès
Comparteix
   


Etiquetes
Bercy, nom amb què es coneix la seu del Ministeri d'Economia a París, ha rebut un atac pirata sense precedents aquests darrers mesos, segons ha revelat aquest dilluns la revista 'Paris Match'. La publicació explica que els 'hackers' han tingut el control de més de 150 ordinadors a través d'un sistema clàssic que consisteix en enviar un correu electrònic a les bústies personals amb un cavall de Troia adjunt.

'Paris Match' revela una conversa amb un alt funcionari anònim que explica que 'un determinat nombre d'informacions van ser redirigides a llocs xinesos, tot i que això no necessàriament vol dir gran cosa'.

En una entrevista a la ràdio Europe 1, Baroin no ha donat detalls sobre l'origen de l'atac perquè encara s'està investigant, tot i que ha dit que ja disposen de les primers pistes. El també ministre de Pressupost ha afirmat que 'molt probablement' els pirates han actuat des de fora de les fronteres franceses.

Baroin ha explicat que durant el passat cap de setmana s'han fet operacions de manteniment sobre 12.000 ordinadors de Bercy per assegurar que no es produeixin més filtracions i ha garantit que cap informació personal ha estat sostreta.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
8 de març de 2011, 11.24 h

Ho he dit mantes vegades....el MON no s´arreglarà si no és amb una NOVA REPUBLICA, però aquesta, no te que ser feta per França mateix, entre un 5 o un 10% ja han mostrat el camí els MOROS, ves per on....el saber es poder.... si havessim sabut....ara estariem conquistant l´univers.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.