directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Per Felip Puig la velocitat a les autopistes s'hauria d'haver revisat a l'alça

ERC troba 'transitori i improvisat' el límit a 110 km/h

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha manifestat es seu desacord amb la mesura aprovada pel Govern espanyol, i que ha entrat aquest dilluns en vigor, amb la qual a les autovies i autopistes no es pot circular a més de 110 quilòmetres per hora. Segons el conseller, la velocitat s'hauria d'haver revisat a l'alça, tot garantint la seguretat, i fer com països com Holanda o Gran Bretanya que augmentaran la velocitat per garantir un millor funcionament de l'economia. Puig diu que 's'han acatat les mesures, però que no les comparteixen'. Puig ha manifestat que 'per ara el codi de circulació és competència del Govern espanyol i que per tant ens hi haurem d'adaptar'. Tot i això, Puig, ha afirmat que 'espera que la mesura sigui temporal i que no creu que estalviï gaire ni que ajudi a la mobilitat'. Des d'ERC també s'ha posat en dubte la mesura del Govern espanyol, que han considerat 'transitòria i improvisada'.
Des d'ERC també s'ha atacat el Govern espanyol, a qui s'ha demanat que l'estalvi energètic vagi més enllà de mesures 'transitòries i improvisades' com el canvi de velocitat màxima que ha començat a operar aquest dilluns. En un comunicat, el portaveu Ignasi Llorente ha recordat que fins ara, l'interès del govern espanyol sobre aquest tema ha estat 'nul', i ha apostat per reduir el consum energètic, objectiu que s'ha d'imposar per sobre de l'actual 'estratègia immediata i a curt termini'. Llorente ha advertit que cal evitar que passi com amb la crisi, 'que es va passar d'ignorar-la a prendre mesures accelerades per la pressió dels mercats i de la UE'. 

Redistribució dels Mossos i més presència al carrer

Per altra banda, durant la seva visita a La Seu d'Urgell, Felip Puig també ha anunciat que en els pròxims mesos es farà una redistribució dels efectius dels Mossos d'Esquadra per garantir la seguretat ciutadana i més presència policial al carrer. En aquest sentit, Puig, ha manifestat que 'el Govern no actuarà a cop de crim i a notícia' i ha afegit que en tres mesos la policia tindrà 750 efectius més en pràctiques i que això reforçarà la presència policial a tot el territori. Segons Puig, igual que hi ha alcaldes que exigeixen més policies han de col·laborar i mantenir les dependències de la seva policia local obertes les 24 hores del dia.

El conseller d'Interior ha afirmat durant una visita a la regió policial nord occidental que 'la delinqüència a Catalunya està sent continguda i que en la mesura del possible s'augmentarà la presència policial al carrer'.

En relació al assassinat d'un comerciant al barri del Born aquest dissabte a la nit, Puig ha recordat que hi ha hagut una disminució dels delictes a Barcelona en un 4% a comerços i a botigues i que es treballa amb l'Ajuntament de Barcelona per millorar la seguretat. En aquest sentit, el conseller ha dit que 'és continuarà reforçant amb les Guàrdies Urbanes i les policies locals el patrullatge compartit'.

2.000 nous Mossos

Puig ha explicat que per a mantenir l'eficàcia i el servei dels Mossos d'Esquadra en els pròxims anys augmentarà el cos amb 2.000 nous agents.

El conseller d'Interior a afirmat que des de la Generalitat el propòsit és que la coordinació entre cossos de seguretat sigui millor i que 'si algun alcalde reclama 1.000 policies més per una ciutat també se li pot demanar a l'alcalde que la totalitat de les comissaries de la Guàrdia Urbana d'aquesta ciutat estiguin obertes les 24 hores del dia'.

El conseller ha visitat aquest dilluns la Regió Policial del Pirineu Occidental per a conèixer les problemàtiques del territori, les seves dependències i els seus caps. Puig ha dit que l'entorn pressupostari requerirà politiques de rigor econòmic i que les forces de seguretat hauran de treballar igual malgrat les dificultats econòmiques.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
jordi amat fletxa terrassa
8 de març de 2011, 13.55 h

Hi ha una tipologia de comentaris en aquest mitjà que fa realment peneta. No s'analitza la noticia, sinó que simplement es desqualifica com si en aquest cas en Puig vulgués que la gent es matés a la carretera. Tot i que si mirem les votacions dels comentaris, els més tronats com l'1 el 2 i 4 són els que tenen més negatius, i els més sensats més positius.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
El gernà den Puig fletxa Collserola-Tràfic- Ciutat -
8 de març de 2011, 13.34 h

PUIG....dimissió per unionista i estafador.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
8 de març de 2011, 08.29 h

Paisos tant tercermundistes i enrederits com França i Italia tenen limitada la velocitat per autopista a 130 km/k. G. Bretanya i Holanda en breu aumentaran a aquesta velocitat els limits per les seues autopistes i a Alemania, el més tercermundista i enderrerit de tots, la velocitats per autopista no está limitada.

Quant han d'apendre dels espanyols aquests països...i el Sr. Puig!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Maria Antònia Vilà
Maria Antònia Vilà fletxa [object Object]
7 de març de 2011, 21.47 h

Doncs s'ha demostrat a bastament que la limitaciò de la velocitat estalvia moltes vides humanes. Però no sé si això entra en la tassa de competitivitat del senyor Puig que només raona aquì en termes econòmics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
marc fletxa bcn
7 de març de 2011, 20.22 h

Pretendre que es pugui anar a 130 km no és cap delicte , no feu demagogia. Parleu de 180 i 260 km hora...però qui ha dit d'anar a aquestes velocidtas, ja us val, i ara a posar-me negatisu apa ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Puigdemasa fletxa Abrera
7 de març de 2011, 19.23 h

Es nota que no tens parents asseguts en una cadira de rodes a causa d'un indecent que conduïa a 180 i contra direcció en mig d'un revolt a una carretera a prop de Igualada. Puig dimissió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ÀLEX fletxa MOTO-CLUB-MONTBRIO-MCM-
7 de març de 2011, 19.18 h

Ben fet PUIG, a Catalunya per les autopistes i autovies a 260 per hora i a l'entrada per la diagonal a Barcelona, tots a 130 com a mínim tan per l'entrada per Glòries com per Esplugues. I premiar al qui sigui capaç de fer dos "trombos" al mateix temps al mig de la plaça Francesc Macià. Que es noti qui es el qui te els collons mes ben posats i damunt la taula del mapa del tràfic a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.