directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solidaritat acceptarà Laporta al seu subgrup encara que formi part de les llistes d'ERC

D'abandonar SI, la coalició perdria el control del grup mixt · Uriel Bertran dóna la polèmica per tancada

Comentaris 81  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

'Si Joan Laporta vol seguir al subgrup de Solidaritat que ho faci', encara que vagi a les llistes d'ERC. Així s'ha pronunciat el secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, amb voluntat de tancar la polèmica de la darrera setmana, hores després de pressionar Laporta perquè decideixi 'si és èticament compatible mantenir l'escó de diputat' amb donar suport a Jordi Portabella. Bertran reconeixia que l'escó 'és seu', i instava Laporta a prendre una decisió que, segons el secretari General de SI 'pertany a l'àmbit de la consciència, de l'ètica i de la moral de la persona'. 'Nosaltres no l'expulsarem encara que vagi a les llistes d'Esquerra a les municipals', ha reblat Bertran. De marxar Laporta de SI i emportar-se l'acta de diputat, Solidaritat perdria el control del grup mixt, en perdre la majoria de parlamentaris que té respecte Ciutadans.
El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, ha instat Joan Laporta a decidir si considera 'èticament compatible' mantenir l'escó de diputat que va aconseguir sota el projecte i sota les sigles de Solidaritat Catalana per la Independència a les eleccions del novembre passat. Bertran ha destacat que és Joan Laporta qui ostenta legalment l'escó de diputat i per tant ha de ser ell qui prengui la decisió i comuniqui sobre el seu manteniment al subgrup de SI. 'És a ell a qui pertoca prendre aquesta decisió', 'una decisió que pertany a l'àmbit de la consciència, de l'ètica i de la moral política de la persona', ha afegit.

Segons el secretari general de SI el dubte rau en si Laporta seguirà ostentant l'escó aconseguit sota les sigles de SI 'ara que passarà a formar part d'un altre projecte polític'. Bertran ha qualificat ERC de 'crossa del PSC tant a l'Ajuntament de Barcelona com a la Diputació'.

SI a Vic

Aquest dilluns s'ha signat a Vic davant de notari la formació de la coalició electoral Solidaritat Catalana per la Independència per a les municipals. A la signatura hi han estat presents els signants de l'acord: el president i el secretari General de Solidaritat Catalana, Toni Strubell i Uriel Bertran; Josep Guia del Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN); Santi Vilanova dels Verda-Alternativa Verda; Conepció Bosch de Catalunya Nació Independència; Agustí Soler del Partit Republicà Català i Oriol Sallas del Bloc Municipal de Catalunya. El president de Democràcia Catalana, Joan Laporta, no ha assistit a l'acte.

Segons Bertran, aquest acte de signatura tanca el debat d'aquests dies que 'ha pogut generar confusió' sobre la continuïtat del projecte. Un projecte que, segons el secretari general de SI, és 'fort' i 'sòlid' de cara a les eleccions municipals i a les eleccions catalanes del 2014.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#84
josep fletxa sant vicenç de castellet
9 de març de 2011, 00.07 h

#60 perdona que discrepi. Jo vaig votar SI, El seu número 1 era en Laporta, però i què ?? a mi personalment m'atreia mçes el projecte que proposaven i la gent que hi havia, Núria Cadenes, Guia, Clara-Simó, l'Uriel,.... el dia que hi hagi llistes obertes i es pugui votar a les persones, aquell dia em podràn dir que vaig votar a aquest o aquell.
Durant molts anys vaig estar a ERC i vaig plegar. Vaig votar ERC quan hi havia l'Hortalà, i sincerament ell no m'agradava gens. Per tant, de mome... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#83
Pepet fletxa Barcelona
8 de març de 2011, 19.52 h

És clar que l'accepten! però simplement perquè sense ell perdrien el control del Grup Mixt, que passaria a mans de Ciutadans en tenir més vots que SI i quedarien com el darrer grup (o subgrup) de l'arc parlamentari.

Ja la saben llarga, ja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#82 Oriol Jordan
8 de març de 2011, 18.41 h

#47 Si d'alguna cosa serveixen aquestes municipals, és per que quedi clar que els partits petits són els que s'incroporen als projectes o a les coalicions que formen els partits grans, com està passant ara. És el que passa a tot arreu i funciona. Home no fotem!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#81 Oriol Jordan
8 de març de 2011, 18.38 h

#42 I? Voleu que us fem la feina feta per ERC , que sembla ser que #3 no ha sigut res, en els darrers 30 anys. Podríem editar uns quants llibres, eh? Calma, nois!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#80
euro fletxa LA MOSCA COLLONERA... AL NAS
8 de març de 2011, 18.34 h

Tot just ahir, els dos escorpins d'en Tena i l'Uriel, bordaven en contra d'en Laporta, perqué els hi tornes l'escó, perqué deien que era seu.
Avui canvien el discurs i li parlan amb respecte ????

Que deu haver passat aquesta nit, per a fer-los canviar el discurset ?????


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#79
Robert fletxa bcn
8 de març de 2011, 17.37 h

SI, un projecte "fort" i "sòlid" per a les municipals i el 2014? Per favor, senyors, SI ha explotat amb només 3 mesos de vida, han fet l'espectacle lamentable que, malauradament, tant s'associa darrerament a l'independentisme. Un galliner i un pati d'escola. RCat torna cap a ERC, SI esclata i Laporta s'acosta també a ERC. I mentrestant, CiU cabrejant a tots els seus sobiranistes amb fitxatges tipus Bozal i Juan Prat. Està clar qui s'està reforçant cada dia, no? ERC, naturalment. Tornem al... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#78
8 de març de 2011, 16.52 h

-¡A dos palabras, tres porradas!- El día menos pensado, desde el ámbito independentista en Catalunya, lo mismo nos sorprenden dejando en evidencia aquel dicho popular que reza que el sentido común es el menos común de los sentidos. Hasta entonces, el sonado ridículo y la incontenible carcajada, quien no comulgue con sus ruedas de molino, lo tiene más garantizado que el próximo descalabro electoral del conjunto de formaciones de esta doctrina. A ojos vista, la superabundancia de egocentr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#77
No fotis ??? fletxa Casa meva
8 de març de 2011, 16.17 h

#76 Em sap greu dir-ho, però cada vegada us sembleu més a CONVENIENCIA. Tot i que el caràcter independentista no te'l nego, això de "rectificar és de savis" em sona a excusa de malpagador i al mal que us deu fer la ostia que us vau fotre en les passades eleccions.

Però, has de reconeixer que dir justament tot el contrari abans i després del 28N despista una mica, no ?

Tanmateix, continuo pensant que l'enemic a batre és CONVENIENCIA-I-DESUNIÓ, però no a costa de donar-ho tot al PSC-P... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#76
Ca l'Enric fletxa Girona
8 de març de 2011, 15.52 h

"74" jo no he lleguit mai cap declaració de cap dirigent d'ERC que digués això que dius tu d'en Laporta, evidentment als forums hi havia gent que en defensa d'ERC carregava contra Laporta Uriel i Tena en el seu moment, molt semblant als de SI ara que avans l'adoraven Laporta avans de sortir del projecte i ara son els que li dediquen al Laporta tot el que dius que avas la gent d'ERC deien d'ell.
Saps que passa company, que mirat fredament l'independentisme tenia 23 escons quan resulta qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#75
No fotis ??? fletxa Casa meva
8 de març de 2011, 15.37 h

#74 Tens raó. Es curiós com canvien les coses, no ? Sobre tot quan s'acostes eleccions ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.