directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els socialistes del Penedès impulsen un manifest que defensa l'Estat propi

Volen que el PSC recuperi l'essència catalanista · Si l'Estat federal no és possible, aposten per la independència · Ja han rebut la benedicció d'Ernest Maragall

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

S'acosten les municipals, el pas previ al Congrés del PSC que n'escollirà la nova direcció, i la branca catalanista del PSC comença a mobilitzar-se. Des del Penedès, una agrupació d'alcaldes, regidors i dirigents locals del partit han impulsat un manifest amb la voluntat de restablir l''essència del partit' que aposta sense embuts per reconèixer les llibertats nacionals del poble de Catalunya. S'anomenen 'Col·lectiu Socialista Penedès-Catalunya', i defensen que els ciutadans de Catalunya 'tenen dret a tenir un estat compartit o propi que els garanteixi els drets individuals i nacionals', en paraules de Ramon Creixell, un dels impulsors del text i l'alcalde de Sant Quintí de Mediona. Com a prioritat defensen l'Estat federal, però reconeixen que si continua l'hostilitat espanyola el PSC hauria d'abanderar el camí cap a la independència. De moment el col·lectiu ja ha rebut la benedicció de l'exconseller d'Educació, Ernest Maragall, que a través del Twitter ha celebrat la iniciativa.
ajuntament estelada balcó
Comparteix
   


Etiquetes
Tal com informa El Punt, els socialistes del Penedès volen recuperar els valors de catalanisme que van empènyer la creació del partit, intentant restablir la importància de la C a les sigles del partit. Defensen el grup propi del PSC al Congrés i al Senat, i també la construcció d'un Estat federal, però accepten que si continua l'actual hostilitat espanyola contra Catalunya s'haurà d'optar per construir un Estat propi en el sí de la Unió Europea.

'El PSC té el deure de postular l'existència d'un Estat'

En concret, el manifest que promou el col·lectiu socialista assegura: 'considerem que el PSC, com a organització política dels socialistes i les socialistes catalans, té el deure irrenunciable d’exercir la defensa dels drets individuals, socials i nacionals de les persones que formem el poble de Catalunya, i, per això mateix, el deure de postular l’existència d’un Estat –sigui compartit (federal) o sigui propi- que els garanteixi plenament'.

Defensen, de manera prioritària, l'impuls d'un Estat espanyol federal, però 'en el benentès que no tingui continuïtat la incomprensió i l’hostilitat envers Catalunya que han mostrat recentment alguns dels seus poders (judicials i mediàtics, sobretot)'. A més, consideren que 'si els poders de l’Estat Espanyol dimitissin la seva responsabilitat de promoure i garantir els drets nacionals del poble de Catalunya, considerem que el PSC haurà d’optar sense complexos per a la construcció pacífica d’un Estat propi en el marc de l’Unió Europea'.

El manifest també defensa la independència del PSC respecte al PSOE, i demanen una pressa de decisions més independent de Madrid, així com l'impuls d'una 'nova delimitació de les circumscripcions electorals europees menys subordinada als marcs estatals actuals, i que, en conseqüència, inclogui Catalunya en una circumscripció coincident amb l’Euroregió Pirineus – Mediterrània'.

El primer moviment transversal del sector catalanista

El del Col·lectiu Socialista Penedès-Catalunya és el primer gran moviment transversal del sector catalanista del PSC per tal d'intentar recuperar el lideratge del partit al Congrés de la tardor, després de la patacada patida pel sector del Baix Llobregat el passat 28 de novembre, quan José Montilla va portar el partit als pitjors resultats de la història.

El text l'han promogut els socialistes penedesencs alcaldes de Mediona, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Vilobí, i l’alcaldessa de Sant Cugat Sesgarrigues, juntament amb regidors de Vilafranca, Sant Sadurní, Torrelavit, Subirats, la Granada, les Cabanyes i Font-rubí, a més d’altres dirigents, militants i simpatitzants del PSC. Tot i l'origen penedesenc del moviment, el col·lectiu aspira a sumar adhesions d'arreu de Catalunya per tal de crear un gran moviment regenerador que sigui capaç de sacsejar el partit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Sant Francesc fletxa Vilafranca del Penedes
15 de març de 2011, 08.34 h

#2 Francesc: des de Lloret tens una visió del Penedès molt deformada. Aquests senyors són de solvència provada, socialistes de pro i sense interessos particulars o cadires a guardar. Ja era hora que algú digui, sense por, el que vol i sent!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
9 de març de 2011, 10.28 h

#3 Estic plenament d'acord amb el què diu Vostè. Això no obstant, aquests senyors són prou grans com per a saber, no des d'ara fa pocs dies, sinó des de fa molt de temps que, un estat federalista en aquest país on ens toca malauradament viure, és impossible, com també és impossible el tan "cacarejat" concert econòmic, el qual com Vostè sap, s'ha transformat en un senzill pacte fiscal, sense saber encara què comprén el mateix. Aquests senyors saben i havien de saber des de fa anys, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi fletxa Barcelona
8 de març de 2011, 20.52 h

#4 Molt encertat. L'escut de la fotografia es del Ajuntament de Deltebre, hom pot veure en la seva sala de plens en aquesta web.:http://www.deltebre.org/index.php/lajuntament/composicio-del-ple-municipal


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Enric fletxa Deltebre
8 de març de 2011, 18.54 h

La fotografia no correspon a cap Ajuntament del Penedès. Es del municipi de Deltebre al Baix Ebre, actualment governat per Esquerra


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ivan fletxa Avinyó
8 de març de 2011, 14.30 h

#2 Qui diu que els del PSC del Penedès siguin independentistes? Segueixen sent partidaris de seguir units a Espanya però disposats a considerar l'opció independentista si arriba el moment. No sé si és només una tàctica electoralista, però no estaria malament donar un vot de confiança. Collons, no estem sempre dient que s'ha d'atreure el major nombre de gent cap a l'independentisme? És molt difícil que aquests socialistes del Penedès facin el pas definitiu, però si els menyspreem a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Francesc fletxa Lloret de Mar
8 de març de 2011, 13.57 h

Que no us enganyin!!!!!
Dir que "Els socialistes del Penedès impulsen un manifest que defensa l'Estat propi" es el mateix que dir "Els peperos del Penedès impulsen un manifest que defensa l'Estat propi"

No us deixeu enganyar!!!
Votar PP, PSC o CiU es votar regionalisme. Si tan independentistes son els socialistes del Penedes que vagin amb ERC o SCI. Aixo solament es una estrategia per a captar vots del sector catalanista del PSC. El PSC son tots una colla d´aspañols aspañolistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Joan Carles Bueno Arcos
8 de març de 2011, 13.36 h

Potser la presència de Montilla a la direcció general del partit ha "embrutat" el nom de Partit dels Socialistes de Catalunya i ara la forma de solucionar-ho és penjant unes estelades a la façana de l'ajuntment?

Jo crec que així no és fa una vertadera política catalanista. Ara bé, aquesta és només una opinió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.