directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas i Puigcercós aposten per sumar suports pel concert econòmic sense 'diluir' la reivindicació

El president crida a tots els grups parlamentaris a afegir-se a la comissió · El PP ja ha avançat que hi serà present

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha cridat aquest dimecres els grups parlamentaris a formar part de la comissió d'estudi sobre el pacte fiscal en la línia del concert. Durant la sessió de control al Parlament, Mas ha coincidit amb el president d'ERC, Joan Puigcercós, que la suma és important de cara a la negociació amb Madrid, però ha avisat que buscar suports a Catalunya no pot servir per 'diluir' la reivindicació. Precisament, CiU votarà a favor en aquest ple d'una moció d'ERC per crear aquesta comissió. Mas ja ha obtingut la primera resposta a la seva crida, ja que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat que hi participarà, tot i considerar que aquesta no hauria de ser la prioritat.
ple, parlament, artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
El líder republicà, Joan Puigcercós, ha fet èmfasi durant la sessió de control en la moció que s'aprovarà per crear una comissió de base parlamentària per estudiar el concert econòmic com a reclamació davant de Madrid. El president d'ERC ha remarcat que com més grups i sectors de la societat se sumin a la comissió, 'més posició de força hi haurà' a Catalunya, però ha subratllat que el primer objectiu del grup ha de ser informar la ciutadania, explicar amb transparència quina és la situació de 'discriminació 'que pateix. 'La gent de Catalunya ha de saber què paguen les famílies, què paguen les empreses i què es retorna, i quin és el greuge comparatiu amb altres territoris. No per rebolcar-nos en el greuge, sinó per saber', ha argumentat.

Mas: 'Si s'ha de sumar per no fer res, no cal sumar'
Mas ha coincidit amb Puigcercós que la suma és molt important, i ha aprofitat per fer una crida perquè la resta de grups parlamentaris formin part de la comissió per fer 'pinya tots plegats' davant de Madrid. Això sí, ha indicat que 'la suma és bona però sempre i quan no ho dilueixi tot', perquè 'si s'ha de sumar per no fer res, no cal sumar'.

El president de la Generalitat ha remarcat que es tracta de plantejar un projecte 'ambiciós' per reforçar també les polítiques de l'Estat del benestar a Catalunya. Ha reconegut que la negociació serà 'molt complicada', perquè s'estarà parlant de 'matèria altament sensible', però ho ha reivindicat com una 'gran necessitat de país'.

La primera resposta a la crida de Mas ha arribat durant la mateixa sessió de control. La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, en els últims instants de la seva intervenció, ha anunciat que participarà en aquesta comissió, tot i remarcar que no és ara una qüestió prioritària. Camacho ha lamentat que el Govern ho 'fiï tot al pacte fiscal', i ha assenyalat que el millor pacte fiscal és 'més catalans treballant, més catalans cotitzant i menys persones a l'atur'. 'No vull repartir pobresa, vull repartir riquesa', ha argumentat. Tot i això, ha indicat que el PPC actuarà 'amb sentit constructiu' i, tot i que creu que la prioritat del Govern hauria de ser crear ocupació i no el pacte fiscal, s'ha compromès a participar en la comissió. 'No és la solució, però sí ens comprometem a parlar-ne', ha dit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Ivan fletxa Avinyó
9 de març de 2011, 18.14 h

#5 Ecs-votant: "El P$OE necessita els calers per practicar el seu fastigós caciquisme politic a altres llocs de l'estat espaÑol, cosa que al PP no li passa"
Molt bé, noi, així que el PP no practica el caciquisme polític, oi? Doncs et convé fer un viatget a Galícia, València o Astúries de forma urgent.
Aquí ho teniu, no només es un hooligan convergentot, si no que també és un defensor del PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
9 de març de 2011, 16.16 h

#1 Des del punt de vista del finançament, el PP sempre ha sigut molt millor que el P$OE.

El P$OE necessita els calers per practicar el seu fastigós caciquisme politic a altres llocs de l'estat espaÑol, cosa que al PP no li passa.

Només cal recordar que el pacte del Majestic va multiplicar per 2'5 el finançament de la Generalitat, cosa de la que per cert, no va ser a temps d'aprofitar-se'n els Governs de CiU, sino que fou el tripartit a partir del 204 però sobretot del 2005 el gran benef... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
OTGER fletxa Reikjavik
9 de març de 2011, 15.23 h

#2 Bona aquesta,els hispanopaletos que tant reivindiqueu les falsetats medievalistes de la eppanya de "los reyes catòlicos",ara us les doneu de moderns,ah!clar,que contra Catalunya tot val...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan Carles fletxa Sant Quirze del Vallès
9 de març de 2011, 14.56 h

#2 Llavors la situació de la comunitat del País Basc o de la Comunitat Foral de Navarra deu ser fictícia. Aquestes comunitats no aporten res a la resta de l'Estat i s'autogestionen els seus impostos. Gairebé tots els catalans estem a favor d'aquest concert econòmic, ja que no pot ser que altres comunitats com Andalusia o Extremadura tinguin les infraestructures que tenen gràcies a capital català, ni tampoc pot ser la situació de Madrid que en pocs anys ha construït una barbaritat d'ins... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
9 de març de 2011, 13.05 h

Déjense de historias, señores de CiU, que venir con historias de privilegiados conciertos económicos ya ha pasado a la Historia como el feudo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Joan Carles Bueno Arcos
9 de març de 2011, 12.57 h

No puc creure que el PP no s'oposi al pacte fiscal...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.