directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 05:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

El Parlament aprovarà una moció que reconeix 'el dret a l'autodeterminació com a dret irrenunciable del poble de Catalunya'

Donarà suport a les consultes independentistes celebrades fins ara i a les que se celebraran el 10 d'abril · CiU, ERC i Solidaritat hi votaran favorablement, i ICV possiblement també

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El ple del Parlament aprovarà una moció de suport a les consultes independentistes celebrades arreu del país i a les que se celebraran el 10 d’abril que reconeix, en el seu primer punt, el reconeixement al ‘dret a l’autodeterminació dels pobles com a dret irrenunciable del poble de Catalunya’, segons que ha avançat avui al migdia el diputat de Solidaritat Uriel Bertran, impulsor de la moció. CiU, Esquerra i Solidaritat hi votaran favorablement, mentre que ICV ho està acabant de valorar. Segons Bertran, ‘mai abans s'havia explicitat tan clarament el suport del Parlament al dret a l’autodeterminació de Catalunya’.

Comparteix
   


Etiquetes
La moció reconeix que el Parlament és 'la seu de la sobirania del poble de Catalunya', un redactat 'molt més clar que en anteriors ocasions', segons Bertran, que s'ha d'entendre com una 'fita de gran profunditat política'.

El segon punt afirma que el Parlament 'defensa el dret de la societat civil catalana a expressar-se lliurement, a través de consultes a la ciutadania i agraeix la implicació de les persones voluntàries en els municipis on s’estan organitzant les consultes i tothom que hi participa'.

Finalment, el tercer punt estableix que el Parlament ‘respecta i fa costat a les consultes populars que s’estan celebrant arreu del país, la de la seva capital, Barcelona, i les dels altres pobles de Catalunya.

A partir del moment en què la cambra catalana hagi aprovat la moció, Barcelona Decideix podrà demanar la cessió d’un espai del Parlament perquè s’hi instal·li una urna de votació el dia 10 d’abril.

Moció transmutada
La moció proposada originàriament per Solidaritat constava de dos punts: l’un de suport al dret a l’autodeterminació de Catalunya i, l’altre, de reconeixement a la independència de Kosova. Després de parlar-ho amb CiU, Solidaritat ha decidit 'deixar aquest segon punt per més endavant', propiciant així l’acord amb CiU.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
10 de març de 2011, 09.20 h

"El dret dels pobles i de les nacions a disposar per ells mateixos és una condició prèvia a l'aplicació de tots els drets fonamentals de l'home."
Resolució 637 A(VII) de l'Assemblea General de l'ONU

Pacto Internacional de Derechos Económicos, Sociales y Culturales
Adoptado y abierto a la firma, ratificación y adhesión por la Asamblea General en su A/RES/2200 A (XXI), de 16 de diciembre de 1966

Entrada en vigor: 3 de enero de 1976, de conformidad con el artículo 27

Artículo 1

1. To... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Marcel fletxa Gavà
9 de març de 2011, 17.32 h

Que el Parlament de Catalunya reconegui el ‘dret a l’autodeterminació dels pobles com a dret irrenunciable del poble de Catalunya’ no té cap efecta pràctic sols és quelcom de simbòlic i que demostra que al Parlament de Catalunya tenim una majoria de diputats demòcrates. A part d'això les mocions estan molt bé però no serveixen per res en elles mateixes.
Si volem la INDEPENDÈNCIA declarem-la ja i defensem-la amb les ungles si convé ostia!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ivan fletxa Avinyó
9 de març de 2011, 16.18 h

Seria una molt bona notícia que ICV votés a favor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Robert fletxa bcn
9 de març de 2011, 15.38 h

Que no es posi tantes medalles l'Uriel, que si no vaig errat és la 4ª VEGADA que el Parlament de Catalunya reconeix el dret a l'autodeterminació. No han inventat la sopa d'all ara. I després d'això, què?


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Santi Vidal fletxa Barcelona
9 de març de 2011, 14.02 h

El Parlament català es posa així al costat dels països democràtics. Felicitats !


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep fletxa St. Celoni
9 de març de 2011, 13.56 h

Aquesta llei ja la van aprovar l´any 1990 (m´en recordo perquè va ser quan em van obligar a fer la mili i el sargent de torn es va cagar en tots nosaltres, els catalans)... I continuo pensant el que vaig pensar en aquell moment: està molt bé que Catalunya no renuncii al seu dret d´autodeterminar-se, però mentres l´Estat no li reconegui, aquest dret serà una utopia més que afegir al sac.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.