directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Gairebé dues terceres parts del Parlament, a favor del dret a l'autodeterminació

CiU, ICV-EUiA, ERC i SI -el 63,7% del Parlament- donen suport a la moció autodeterminista · Només els diputats del PSC, PP i Ciutadans s'hi oposen · L'unionisme només representa el 36,63% de la cambra

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La majoria del Parlament és autodeterminista. Gairebé dues terceres parts dels seus diputats, 86, han votat avui a favor de la moció proposada per Solidaritat i consensuada amb CiU, que afirma contundentment: 'El Parlament de Catalunya considera el dret a l'autodeterminació dels pobles com a dret irrenunciable del poble de Catalunya. Així ho ha explicitat en repetides votacions al Parlament, com a seu de la sobirania del poble de Catalunya'. Els 62 diputats de CiU, els 10 d'ICV-EUiA, els 10 d'ERC, els 3 de Solidaritat i Joan Laporta s'hi han pronunciat favorablement, mentre que els 28 del PSC han preferit alinear-se amb el bloc unionista conformat pels 18 del PP i els 3 de Ciutadans, i han decidit votar-hi en contra.
La moció també 'defensa el dret de la societat civil catalana a expressar-se lliurement, a través de consultes a la ciutadania i agraeix la implicació de les persones voluntàries en els municipis on s’estan organitzant les consultes i tothom que hi participa'.

Finalment, també dóna suport a la consulta popular sobre la independència que tindrà lloc a Barcelona el 10 d'abril, per bé que ICV-EUiA s'ha desmarcat d'aquest punt i s'ha abstingut.

La diputada del PPC i portaveu adjunta del grup parlamentari, Llanos De Luna, ha lamentat que CiU 'aposti obertament pel separatisme de Catalunya respecte d'Espanya', i ha explicat el vot contrari dels populars argumentant que 'l'única autodeterminació que defensa el Partit Popular és la del dret a decidir dels comerciants catalans a retolar els seus comerços en qualsevol de les dues llengües oficials, o la dels pares a triar la llengua de l'educació dels seus fills'.

Així mateix, també ha volgut destacar que 'hauríem de tenir un cert respecte pels centenars de milers de ciutadans que ho estan passant francament malament a Catalunya', en referència a les dades de l'atur. 'Lamentem que es formulin com a prioritaris al Parlament aquests plantejaments estèrils, que només creen frustració a la societat catalana', ha explicat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Llorenç Busquet fletxa granollers
11 de març de 2011, 17.58 h

No es preocupin els del PP que si Catalunya es independent possiblement tindran més llibertat per rotular com vulguin. Ja que aquesta llei no és més que una còpia de les lleis espanyoles que obliguen a utilitzar el castellà. En les etiquetes dels aliments, per exemple, i el PP i Ciutadans no diuen res.
Un cop lliurats d'aquest estil inquisitiu castellà de fer les coses, pot ser no tindrem necessitat d'imitar-los (personalment penso que ens vam equivocar) en l'única parcela que es v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Marc Sabatés i Laporta fletxa Signes França 83870
11 de març de 2011, 12.08 h

Volem la independència ja ! Malalt d ' amor pel meu Pais ! ! ! !
Marc-Sabates.Com


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pau Casals fletxa Girona
10 de març de 2011, 18.53 h

Curiòs que aquests del PP i Cs sempre tenen com a argument que en temps de crisi ens hem de preocupar de l'economia i tal. Excepte quan es tracta de portar al Constitucional el que no els hi agrada, com per ex. la immersió lingüística, etc. LLavors no cal preocupar-se l'economia i els aturats.
D'altre costat, Sr. Camacho, es veu que amb crisi o sense, a l'estiu de 2010 hi havia 1.500.000 persones que si que els preocupen els temes identitaris. Apa, aneu doncs a recolzar el concert econòmic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de març de 2011, 18.16 h

I no és bonic veure als P$OElerrouxistes votant juntament amb els seus, el PP i Ciudadanos.

Ei ERC! , tornarás a signar amb ells cap altre tripartit?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
nasi fletxa cat
10 de març de 2011, 14.06 h

Els pobres del PSC els hi sortirà fum del cap, perquè han decidit votar en contra de que puguem decidir. Però per decidir que no poguem decidir, han hagut de prendre la decisió de decidir.
És més contradicció del què sembla: si ells estan en contra que Catalunya decideixi, que ho faci Madrid (o toa Eppaña) per nosaltres, també haurien de deixar que aquesta decisió la prengui Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.