directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Mascarell retreu a Hereu que 'pressioni més del compte' quan l'anterior Govern 'no va complir' en matèria cultural

Barcelona pagarà la retallada de Cultura en 'equipaments clau' en 2011 esperant que el Govern ho compensi en 2012

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Ajuntament de Barcelona s'ha ofert per incrementar la seva inversió en 'equipaments culturals clau' durant 2011 per cobrir així la 'previsible' retallada que el departament de Cultura farà. A canvi, la Generalitat buscarà 'compensar' aquest esforç en els següents exercicis pressupostaris. La proposta ha sorgit de la reunió que ha mantingut l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, aquest divendres. Amb tot, i després que Hereu hagi reivindicat que no hi hagi 'ni un pas enrere' en inversió cultural, Mascarell ha retret a l'alcalde que ara 'pressioni' quan l'anterior Govern 'no va complir la cronologia' dels convenis, acords i consorcis d'alguns equipaments.

Comparteix
   


Etiquetes
L'alcalde ha xifrat en 10 milions d'euros la quantitat de diners 'assumible' que l'Ajuntament de Barcelona posarà a disposició de la Generalitat per cobrir els buits econòmics que puguin derivar-se de les retallades que el Govern faci en matèria cultural. Els destinataris d'aquestes inversions serien, principalment els 'equipaments clau i estratègics' com el Liceu, el Macba o l'Auditori. Tot i això, la proposta que tant l'alcalde com el conseller han coincidit a qualificar de bona i raonable, no tindrà xifra oficial ni beneficiaris fins que la Generalitat tingui aprovat el seu pressupost. És per això que tant des de l'Ajuntament com des de Cultura s'hi posen a treballar 'd'immediat', però el conseller ja ha advertit que res es podrà fer efectiu fins que els comptes estiguin clars.

El pacte, que es podria segellar en dos mesos i que recollirà els detalls per escrit, acordaria que aquests 10 milions d'euros cobreixin la retallada per garantir que els equipaments i institucions 'no malmetin el seu prestigi' i se'n ressenteixin per la baixada en els recursos. A canvi, la Generalitat hauria de 'compensar aquest esforç per 2011' en 'propers exercicis pressupostaris', en paraules de Jordi Hereu. L'alcalde, que s'ha atribuït la paternitat de la proposta, ha assegurat que ha vist al conseller ben 'disposat a estudiar la fórmula'. 'No m'ha pogut dir ni sí ni no, però jo demano que s'estudiï perquè m'estranyaria que altres ciutats li fessin aquestes propostes. Això ho fa una ciutat que és solvent', ha explicat Hereu.

El conseller, de fet, s'ha expressat en aquest mateix sentit i fins i tot ha volgut fer seva part de la proposta. 'Analitzem cas a cas i si hi ha algun punt de dificultat com a conseqüència de la disminució dels pressupost de la Generalitat en grans equipaments i han de patir una mica més del compte, l'Ajuntament podrà fer compensacions que permetin que els institucions no tinguin dificultats', ha dit Mascarell.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.