directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La cursa per les municipals encén la batalla entre Montilla i Mas

El socialista acusa al Govern de 'desmuntar' la feina del tripartit i titlla l'executiu de 'conservador' · El convergent li reclama 'sentit de país' i 'alçada institucional'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Des de les eleccions del passat 28 de novembre no es veia una picabaralla entre José Montilla i Artur Mas com la que han mantingut aquest dissabte. A poc més de dos mesos pels comicis municipals, socialista i convergent esmolen el verb per situar-se a la primera línia de la graella en la cursa cap a les urnes. Així, l'expresident de la Generalitat ha responsabilitzat Mas de 'desmuntar' la feina que durant 7 anys va realitzar el tripartit, alhora que ha acusat l'executiu de CiU d'aplicar polítiques conservadores amb l'excusa de la crisi econòmica. Per la seva banda el líder convergent ha entrat en el combat reclamant a Montilla 'alçada institucional' i 'sentit de país' per 'arromangar-se una mica' i 'ajudar' a l'executiu. Mas creu que algú que ha estat 'màxima figura' a Catalunya no ha de dedicar-se a 'criticar cada setmana' al Govern.

Comparteix
   


Etiquetes
Montilla acusa de 'consevrador' el govern de la Generalitat
En la seva intervenció en la inauguració de la V Convenció Municipalista del PSC, Montilla ha criticat la política de 'retallades' del Govern i l'ha acusat d'utilitzar la crisi com a 'excusa' per a impulsar un programa 'conservador'. L'ex president ha afirmat que fa tres mesos, quan ells governaven, també hi havia crisi i s'impulsaven polítiques d'austeritat i reformes 'però no polítiques antisocials', ha afegit. Per a Montilla, si segueixen les retallades Catalunya estarà 'perdent oportunitats' mentre es continua 'privilegiant uns quants'.

Montilla ha advertit que, si continuen aquestes polítiques, Catalunya perdrà drets socials i a la vegada oportunitats. Ha criticat que el Govern privilegia 'uns quants', que ha exemplificat com 'el 5% que encara ha de pagar l'impost de successions i que CiU té especial interès en què deixi de pagar'.

Mas respon demanant 'alçada institucional'
Al primer secretari del PSC, Mas li ha demanat 'alçada institucional i sentit de país' per 'entendre el que ha de fer el Govern del seu país' i que la sortida d'aquesta situació es podrà fer millor 'si les màximes figures que han tingut el màxim pes i la màxima influència al país, en lloc de criticar cada setmana, es dediquen a arromangar-se una mica i ajudar a través dels seus partits a ajudar a l'actual Govern'. El secretari general de Convergència veu els socialistes en una situació de 'desconcert molt gran', ja que manté una 'actitud curiosa': 'Aquells que han provocat el dany ara critiquen al metge que ho ha de curar, és culpa del metge que ho cura o és responsabilitat de qui va provocar el dany?'.

'Li hem de demanar al PSC que, en lloc d'abraçar-se cada dia al govern espanyol i donar-li suport, ajudi també i doni suport al Govern de Catalunya, que prou difícil té la feina en aquest moment', ha afegit.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
jm fletxa bcn
13 de març de 2011, 13.43 h

#4 És clar que no es tracta del resultat d'un partit de bàsquet. Es tracta del resultat d'enganyar la gent, de robar nou milions d'euros al Palau, de ser tan corruptes com el PP del País Valencià i amagar-ho.
Encara no fa 100 dies que ens governen els "millors" i ja veiem con funcioneu. Per cert, quan comencaran a sortir els nous casos de corupció convergent?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
13 de març de 2011, 12.07 h

#2 Et diu alguna cosa el 62 a 26?...Ep!...no és el resultat d'un partit de basket!.

Per cert, que llegint alguns comentàris de gent d'ERC està cantat que a on sumi hi haurà tripartit. Gràcies, és molt alliçonador.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Maria fletxa Terres de l'Ebre
13 de març de 2011, 11.15 h

Ara Mas reclama el mateix sentit de país que va tenir ell, mentre governava el tripartit, que no va dubtar en anar a la Moncloa a vendre's el país, el mateix que va tenir quan va dir que si al transvasament o el mateix que tindrà quan passades les eleccions municipals dirà si al cementiri nuclear. Quina barra! sentit de país! Qui ha votat convergents? què encara no els coneixíeu?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Matilde fletxa Mollerussa
12 de març de 2011, 21.34 h

En quatre dies aquests neoconservadors estan dinamitant una feina extraordinària. En Sanitat, en Serveis Socials, fins i tot en Educació. Ara tan sols interessa servir als seus amos: els lobbys que els paguen perquè s'ho acabin carregant, privatitzant-ho tot i poder ficar la mà a la caixa. Així diuen que no hi ha diners per afrontar els serveis públics però ells són capaços de suprimir l'impost de successions que, actualment, tan sols grava a les grans fortunes i representa una miliona... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Sebastià fletxa Barcelona
12 de març de 2011, 20.41 h

El fracàs estrepitós de Montilla a Catalunya és el resultat d'aquests anys del govern socialista-espanyolista enfrontat als catalans...


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.