directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La justícia passa de llarg altre cop amb Salvador Puig Antich

El Tribunal Suprem denega la petició dels familiars de Puig Antich perquè revisin la seva condemna a mort

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Sala Militar del Tribunal Suprem decideix no permetre que els familiars de Salvador Puig Antich presentin un recurs perquè aquest tribunal revisi la sentència franquista per la qual l'anarquista català va ser condemnat a mort i executat el 2 de març de 1974, a l'edat de 25 anys, a la presó Model de Barcelona. El passat 23 de maig el Suprem va desestimar el recurs de súplica que les germanes de Puig Antich havien presentat contra la resolució que considera "inútil" i "innecessari" el testimoni de qui va ser advocat defensor de Puig Antich i la pràctica d'una pericial sobre el document de l'autòpsia de l'inspector mort, suposadament, per Puig Antich.
salvador puig antich
Salvador Puig Antich

Comparteix
   


Etiquetes
Els magistrats han adoptat la decisió de denegar la petició  de les germanes de Salvador Puig Antich i no podran presentar un recurs de revisió que forçarà la justícia espanyola a estudiar les circumstàncies en què Puig Antich va ser jutjat, condemnat i executat. En el transcurs del procés previ a aquesta decisió, els jutges del Suprem han acordat impedir a la família de Puig Antich que presenti diverses proves que haurien d'haver tingut en compte a l'hora de decidir si mantenen, o no, obert el cas.

El passat 23 de maig el Suprem va desestimar el recurs de súplica que les germanes de Puig Antich havien presentat contra una resolució del 20 de març per la qual els mateixos jutges consideraven '"inútil" i "innecessari" el testimoni del qui va ser advocat defensor de Puig Antich, Francesc de Paula Caminal i Badia, i la pràctica d'una pericial sobre el document de l'autòpsia de l'inspector mort, suposadament, per Puig Antich .

Els magistrats mantenien, d'aquesta manera, el pronunciament en què assenyalaven que les proves proposades per la família de Puig Antich són "irrellevants" a l'hora de valorar la revisió de la condemna a mort, perquè consideren que "no afegeixen res de nou a les que ja es van practicar al seu dia a l'hora de decidir sobre l'autorització sol·licitada".

A més, acordaven no obrir un nou període d'al·legacions perquè les parts poguessin argumentar en contra d'aquesta decisió, perquè entenien que aquest període ja ha existit en dues ocasions anteriors.

En canvi, el 20 de febrer la Sala Militar del Tribunal Suprem va acceptar el recurs de súplica de les germanes perquè els magistrats no prenguessin la decisió sobre si calia revisar, o no, la sentència a Puig Antich sense haver estudiat les noves proves presentades per la defensa.

Anteriorment, el 25 d'octubre ja havien acceptat les peticions de la família i havien convingut interrogar prèviament testimonis presentats per les germanes. Es tractava, entre d'altres, de membres del personal sanitari que van atendre el sotsinspector Francisco Aguas.

En el transcurs del procés previ a la decisió d'avui, els magistrats també han interrogat Joaquin Latorre, metge resident a l'Hospital Clínic de Barcelona l'any 1973 i ajudant del doctor Ramon Berjau. El doctor Latorre donava suport a la declaració de Barjau, en què assegurava que el cadàver del sotsinspector Francisco Anguas presentava com a mínim cinc impactes de bala i no pas tres com assegurava l'informe de l'autòpsia.

Els jutges, en canvi, van rebutjar la declaració de l'advocat defensor de Puig Antich, Francesc de Paula Caminal i Badia, recordant que anteriorment ja va ser inadmesa en considerar que es tracta d'un testimoni "referencial". Segons el Suprem, aquesta declaració "coincideix substancialment amb el que Puig Antich va dir al sumari i al judici oral", i per aquest motiu es tracta d'un testimoni "innecessari". Per a la defensa, però, el seu testimoni és important perquè Puig Antich va descriure els fets al seu advocat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
14 de juny de 2007, 09.16 h

Ahir, al parlament ep-panyol, en Marianu reclamava a en zapatero que derroguès la llei de memòria històrica. Soposo que es una contrapartida per ajudar-lo a anar en contra dels bascos. Aixó implica que els que van guanyar la guerra i ens van tenir quaranta anys sota les seves botes, en surten indemnes. Van fer el que van voler, van sembrar el terror a tot un estat, es van ensanyar contra els bascos i els catalans i, per fer les paus i poder endagar una democràcia, els mès oprimits van have... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pere Castaño fletxa Barcelona
14 de juny de 2007, 08.37 h

Si parleu d'Espanya, no es pot parlar de justícia, tot està manifassejat per interessos ideològics o de classe, i una concepció excloent de la realitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.