directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solidaritat vol que el Govern consulti la ciutadania sobre el concert abans de negociar-lo a Madrid

Recorda que amb l'Estatut es va fer a l'inrevès i el poble de Catalunya ja va votar un text aigualit per les retallades

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general de Solidaritat (SI), Uriel Bertran, ha anunciat aquest dilluns que la formació independentista presentarà una moció parlamentària on es demanarà que la Generalitat convoqui una consulta per donar el vistiplau a la proposta de concert econòmic abans que el Govern se'n vagi a Madrid a negociar. 'No volem que passi com amb l'Estatut', ha subratllat Bertran dient que el text es va 'retallar fins a tres cops', la darrera de les quals amb la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC), dos anys després que s'aprovés el text en referèndum. 'Ara hem d'invertir l'ordre dels factors perquè finalment el producte sigui diferent', ha constatat Bertran. La necessitat de fer la consulta sobre el concert abans de la negociació a Madrid per dotar el Govern de força negociadora també és compartida per la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), el seu president, Gerard Figueras, es manifestava en aquest mateix sentit en una entrevista a directe!cat.
uriel bertran, solidaritat, parlament
Comparteix
   


Etiquetes
El líder de Solidaritat ha apuntat en una roda de premsa al Parlament que SI defensarà 'que de forma immediata es faci pública quina és la proposta concreta de concert econòmic que vol plantejar CiU' al 2012 amb el govern espanyol 'que surti de les urnes'. SI demanarà també i a través d'una interpel·lació i moció, que la Generalitat faci pública la seva proposta de pacte fiscal abans de la celebració de les eleccions municipals del 22 de maig.

Bertran s'ha remès a l'Estatut d'Autonomia de Núria del 1932 com a exemple de document en el qual el poble hi va donar llum verd primer i després es va dur a Madrid per a la seva negociació. A més, ha recordat a CiU que la consulta era una de les propostes que el partit de Mas havia fet abans i després de la campanya electoral. 'És la prova del cotó', ha afirmat el secretari general de SI. 'Si és veritat que la reivindicació del concert es fa en exercici del dret de decidir dels ciutadans com diu CiU', ha apuntat 'abans la ciutadania haurà de decidir sobre la proposta de concert per després negociar amb Madrid', ha subratllat.

Impost de successions
Uriel Bertran s'ha volgut mostrar prudent davant l'anunci de CiU de suprimir aviat l'impost de successions. Ha assenyalat que primer 'ens hem de mirar bé el text', ha raonat. Tanmateix, ha recordat que en ple parlamentari, SI va exposar el que considerava 'element injustos' en l'actual gestió. 'Hi ha gent que no pot acceptar l'herència perquè no pot pagar aquest impost', ha indicat el secretari general del partit 'i que han de demanar crèdits substancials per fer el pagament del impost', ha prosseguit. 'Hem de veure en quina mesura aquest impost varia i a partir d'aquí, SI ens pronunciarem', ha afirmat.

Les possibilitats a l'Ajuntament de Barcelona
Un dia després de la celebració de primàries a SI per escollir el candidat a l'alcaldia i a tots els membres de la llista electoral per a les municipals a Barcelona, Bertran ha reconegut que l'entrada a l'Ajuntament és un 'és un repte complicat'. Ha fet menció del 2,8% de vots que Solidaritat va treure a la capital catalana en les eleccions al Parlament. 'Treballarem amb tota la nostra energia', ha recalcat Uriel Bertran, dient però que aquest aspecte no ha de ser 'el llindar de l'èxit o el fracàs', de la formació en aquests comicis.

S'ha referit a Santiago Espot, número 1 per la llista de Barcelona com un 'independentista de pedra picada', i ha remarcat la gran presència de cares noves i el fet que SI presenta un 'projecte polític genuí', ha conclòs.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
15 de març de 2011, 10.55 h

Pero.....REDEU és que NO us podeu llevar Madrid del cervell? i us dieu INDEPENDENTISTES?.

HO TENS JA CLAR?
VOSALTRES els d´erc.què hòsties voleu!!,si amb tants anys que haveu estat al gobern NO haveu servit ni per fer RETORNAR els papers de SALAMANCA a BARCELONA...(algú pot dir que ara és mes LLIURE que avançs d´entrar VOSALTRES al Govern?) haveu servit molts anys MASSA al "atado y bién atado" per a que tingueu un poquet de VERGONYA i feu mutis uns quants anyets.

Si que hi ha a dir E... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.