directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Oriol Pujol veu 'absolutament compatible' deixar d'ingressar l'impost de successions i les retallades

El secretari general adjunt de CDC recorda que suprimir-lo va ser un compromís de campanya

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha considerat que és 'absolutament compatible' que el Govern de la Generalitat de Catalunya apliqui 'retallades' i, de la mateixa manera, es plantegi la supressió de l'impost de successions. En aquest sentit, Pujol assegura que totes dues decisions responen al 'compliment de la paraula donada' durant la campanya, i ha aprofitat per reiterar la voluntat d'eliminar l'impost en breu. No sé si passarà un o dos mesos, és un tema administratiu', ha explicat, tot garantint que el Govern 'no reduirà cap més impost que aquest' en els propers anys.
pujol, puigdemont
Comparteix
   


Etiquetes
'Nosaltres ens vam comprometre, teníem el tema estudiat, i sabíem perfectament que l'impost de successions es comporta a Catalunya amb una injustícia total, que no respon ni de lluny a allò dels rics paguen perquè les grans fortunes del país tenen el tema suficientment solventat'. Amb aquest argument Oriol Pujol ha defensat, en una entrevista a RKB Ràdio, la supressió de la taxa de successions, que ha considerat perfectament viable enmig del pla d'ajust i les tisorades al pressupost de la Generalitat. I és que pel convergent, aquest impost actualment suposa un 'greuge' pels catalans perquè 'acaba caient sobre l'esquena de famílies treballadores'.

A més, Oriol Pujol ha fet igualment una defensa aferrissada de les mesures restrictives del Govern, donat que creu que 'el que no té cap sentit és pensar que podem seguir gastant el que no hi ha, quan hi ha institucions internacionals que ens venen donant clatellots'. 'No hi ha més remei que ajustar el pressupost entre ingressos i despeses', ha dit. En aquest sentit, el dirigent de CiU ha reclamat a PSC, ERC i ICV que tinguin 'una mica de lleialtat' en valorar la feina que estan fent els nacionalistes al Govern. 'No estem aixecant la catifa, per més que ho diguin, sinó que estem exposant la situació perquè sinó no s'entendrien les retallades', ha retret.

Per últim, Pujol s'ha mostrat favorable al debat sobre les centrals nuclears, després de la tragèdia del Japó, tot apuntant que s'ha de fer 'sense dogmes ni prejudicis'. 'Parlar de nuclears s'ha de fer, encara que sigui per donar-los més seguretat', ha dit. En aquest sentit, Pujol ha apostat per continuar amb un model energètic 'diversificat' i que no renunciï a les nuclears que ja existeixen a Catalunya, donat que això fa que la dependència energètica sigui menor. I és que el convergent creu que tampoc és bo ser 'molt depenents' de fonts com el petroli. 'Si hi ha una cosa que hem d'abanderar, i alguns països ens porten avantatge, és que hem de reduir ràpidament la dependència del petroli', ha explicat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Pep fletxa Vallromanes
16 de març de 2011, 11.38 h

Senyors Oriol, Jordi i Josep Romeu. Ja és hora que siguem una mica seriosos i no fem demagògia barata. Sabeu perfectament que l'impost de succesions és una injustícia i que això no és el que farà retallar els diners de Sanitat i Educació. Aquestes retallades són degudes, a part de la crisi mundial, a la mala gestió feta pel tripartit que va estirar més el braç que la màniga. Ara bé també és veritat que si poguessim recaptar tots els impostos la cosa seria molt diferent ja que di... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
16 de març de 2011, 01.00 h

Es una injusticia akest impost recaudatori de la Colonia de Catalunya, ja ni ha prou si hem de pagar que també paguin els Españols, no hi ha dret que convencin a uns tontos dient que no+ paguen aquest impost els rics, xk aquells k hem tingut la desgracia de la mort d'un familiar hem patit el dolor i l'impost propi de la desvergonya !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Rogerdeflor fletxa Sant Martí deRiudeperes
15 de març de 2011, 13.37 h

Els diners que fan falta al païs no són els de l'impost de successions. Són els que ens roben des de Madrid.
Els Sociates, ecopixamandurries i altres vividors , no volen que la mamella s'aprimi. I són capaços de demanar més als propis catalans , que ja prou pressió fiscal pateixen . Que demanar allò que és nostre i que literalment ens roben.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 de març de 2011, 12.25 h

Quina colla de cafres que són aquests de corrupCiU. No hi ha paruales per a definir la seva baixesa de moral només per afavorir els rics. Així doncs, quedem en què com que la supressió d'aquest impost figurava al programa electoral, a suprimir-lo toca. És clar, el compensareu amb les retallades de sanitat, educació i altres serveis solcials, oi impresentables de merda ???. A qui afavoriu amb això ??? Al grup gpdó, prisa, ferrovial etc. etc. etc. ???. Feu pensa i llàstima. Sou no uns h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Oriol fletxa Collsuspina
15 de març de 2011, 10.54 h

Caradures...
És compatible tallar-me un braç i tocar el piano...
Compatible, ho és però la melodia que soni no serà la que s'esperen els oients.
I encara hi ha qui diu que CiU ens portarà a la Independència??
Ens portaran al "trunyo"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep Romeu fletxa Taradell
15 de març de 2011, 08.05 h

Senyors de CiU,
També teníeu com a compromís electoral afavorir l'ensenyament i la sanitat, en lloc de rebaixar-ne dràsticament la qualitat com esteu fent amb les retallades. Només compliu la part del programa que us interessa?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 de març de 2011, 07.16 h

Es mentida. A l'Estat espanyol hi ha un SISTEMA FISCAL, complet, cada peça fa (FEIA) el seu fet, en què les diferents fonts de riquesa i renda estan gravades i han de tributar, per allò d'un "sistema just, basat en la CAPACITAT ECONÒMICA" que es demostra quan un augmenta la seva riquesa personal. Si rebo per herència una casa que val 300.000, CAL QUE PAGUI UN IMPOST. Si no és així, i la casa l'he de sufragar amb el meu TREBALL, a més de pagar un 25% d'IRPF o més del meu sou tots els an... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.