directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'oposició critica durament Zapatero i Chacón per la retirada de les tropes de Kosovo

Ridao creu que Zapatero s'aparta de l'Europa 'civilitzada' si no reconeix la independència de Kosovo

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha demanat aquest dimecres al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que es posi al costat de l'Europa 'lliure, culta, federal, civilitzada i democràtica' en comptes de 'la jacobina, casposa i autoritària' i reconegui la independència de Kosovo. Ha recordat que la UE va impulsar el referèndum d'independència i que en canvi els països que hi estan en contra són Geòrgia, Moldàvia, Rússia, Sèrbia, Veneçuela, Xipre, Romania i l'Estat espanyol, 'ningú més'. Josep Antoni Duran i Lleida ha criticat la 'precipitació' en la retirada i ha recordat que quan es participa en missions compartides 'el que és lògic, seriós i eficaç, és compartir les decisions'.
carme carmen chacon
Comparteix
   

L'oposició en ple ha criticat aquest dimecres la gestió de la ministra de Defensa i cap de llista del PSC a les eleccions d'ara fa un any, Carme Chacón, sobre la retirada de les tropes de Kosovo, una maniobra que el president del govern espanyol va defensar aquest dimarts des del Senat. El líder del PP, Mariano Rajoy ha acusat Zapatero d'oferir una imatge 'poc fiable' davant els seus aliats.

Duran i Lleida ha criticat la 'precipitació' en la retirada i ha recordat que quan es participa en missions compartides 'el que és lògic, seriós i eficaç, és compartir les decisions'. 'No ens sembla oportú que la improvisació i l'excessiva cura de la imatge, que tan sovint s'utilitza en mesures de política interior, s'estengui també als delicats àmbits de les relacions internacionals', ha dit.

Ridao ha anat més enllà en assegurar que la mesura respon a motivacions d'àmbit intern. Segons Ridao, la retirada unilateral de Kosovo és 'ideològica' i 'obeeix a raons purament domèstiques i de política interna per la seva aversió a reconèixer la independència de Kosovo', que 'no és il"legal' i 'va ser tutelada per les institucions de la UE'.

Però qui semblava més enfadat era Josu Erkoreka, portaveu del PNB, que s'ha dirigit a Zapatero amb expressions com aquestes: 'Per a trobar amics és vostè inigualable'; 'el primer que fem amb Obama és decepcionar-lo'. Francisco Jorquera, del BNG, també ha criticat les formes, però ha mostrat la seva preocupació per les 'reaccions desmesurades de l'OTAN', perquè suposen 'una falta de respecte a la sobirania dels Estats'. Gaspar Llamazares, diputat d'Esquerra Unida, s'ha sumat als altres portaveus per a criticar la forma que s'ha anunciat la retirada.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
26 de març de 2009, 14.02 h

Aborrona veure Espanya arrenglerada amb les democràcies més "sòlides" Russia, Sèrbia, Xina,...)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
25 de març de 2009, 15.36 h

Tachaaaan!!! Aquí teniu a la Chacón, sòcia estratègica d'ERC i probablement, propera candidata a presidenta de la Generalitat pel tripartit.



No pensareu que el PSOE-NE tornará a presentar a n Montilla, oi?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.