directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU, PP, ICV i ERC demanen que Hereu retiri la demanda a Vilaweb pel cas Vilaró

El PSC diu que mantindrà l'acusació perquè no s'ha arribat a un 'acord satisfactori' · L'Ajuntament manté la defensa del cap de la Guàrdia Urbana 'injuriat'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposició per 'retirar' el procediment obert contra el diari electrònic Vilaweb arran d'una informació publicada referida al cap de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró, l'any 2008, on aquest diari digital i El Mundo mantenien que les ferides de Vilaró no se les va fer a la plaça Espanya, durant una càrrega dels antiavalots en la celebració de l'Eurocopa, sinó en una baralla en un local nocturn fora de Barcelona. CiU, que presentava la proposta, PP, ICV i ERC han votat a favor, però el PSC ha mantingut que l'acusació no es retirarà si no 's'arriba a un acord satisfactori per l'Ajuntament'. Com que les votacions de les comissions no són d'obligatori compliment, el govern municipal liderat pel PSC seguirà endavant amb la demanda contra Vilaweb. Tot i això, ha manifestat la voluntat de poder 'assolir aquest acord satisfactori' abans de la celebració del judici.
ajuntament vilaró assumpta escarp
Comparteix
   


Etiquetes
Quatre dels cinc grups han aprovat la petició de CiU i han deixat sol al PSC en la defensa de la demanda contra Vilaweb. El proper dia 29 de març està prevista la celebració del judici oral contra el mitjà per la querella presentada pel govern municipal arran de les informacions que va publicar el portal sobre les lesions que va tenir el cap de la Guàrdia Urbana la nit del 29 al 30 de juny, durant els aldarulls produïts en la celebració de la victòria de la selecció espanyola de futbol a l'Eurocopa de 2008. La proximitat del procediment judicial ha fet que CiU hagi portat la seva petició a la comissió de Presidència d'aquest dimecres, donada 'la urgència'.

Des de CiU, el seu portaveu Joaquim Forn, ha explicat que 'ja ha passat prou de temps com perquè l'Ajuntament hagi pogut buscar una sortida a aquesta qüestió' i deixar així de banda el procediment judicial, com va passar en el seu dia amb El Mundo, l'altre mitjà acusat pel consistori per les mateixes informacions. Per Forn, la retirada d'aquesta demanda facilitaria aquest 'acord extrajudicial' i suposaria una declaració d'intensions en favor de la llibertat d'expressió.

En un sentit semblant s'han expressat els regidors de PP, ICV i ERC, que han destacat que una solució fora del sistema jurídic i dels jutjats sempre és més beneficiosa, i per això han donat suport a la proposta i els plantejaments de CiU.

Però des del PSC no ho veuen igual. 'L'Ajuntament ha de defensar els seus treballadors de les injúries i les calúmnies', ha al·legat el quart tinent d'alcalde, Ramón García-Bragado. A més, ha assegurat que el govern no farà marxa enrere en el procediment judicial si 'no hi ha un acord satisfactori, que doni satisfacció a l'injuriat i al calumniat'. Malgrat això, ha manifestat la seva 'voluntat' de poder assolir aquest pacte extrajudicial i s'ha mostrat segur que 'les dues parts treballarem per aconseguir-ho'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
tonio fletxa 12223
18 de març de 2011, 11.53 h

em sembla correcte que l'ajuntament defengui als seus treballadors. Però en aquest cas, pareix que hi ha amagada alguna qüestió més important. Si els fets, comprovats, donen el resultat aparegut en prensa, per què s'hi vol continuar amb aquest merder. Com deia Shques.. "algo huele a podrido en....". Be que és el cap del departament, però aquest "senyor", deuria tindre un poc de sentit de la responsabilitat ( en la seua tasca aixi la demanen als ciutadas), i admetre les qüestions plant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jacques fletxa Fontpedrosa
16 de març de 2011, 22.18 h

Aquests del PSC estan malalts.
Entre aquest tema, el dels tres milions d'euros de la Consulta de la Diagonal i el de l'urbanisme de Ciutat Vella ja poden anar fent camí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.