directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Herrera retreu a Mas el seu silenci respecte el futur de l'energia nuclear

'Mai no hauríem pensat que en tants pocs dies un govern ho pogués fer tan malament'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha afirmat aquest dissabte al migdia a Manresa que des del seu partit 'mai no haurien pensat que en tants pocs dies un govern ho pogués fer tant malament'. Herrera ha denunciat que el president de la Generalitat, Artur Mas, 'improvisa molt' i 'protagonitza retallades sense precedents'. A més, el líder ecosocialista ha retret a Mas el seu silenci respecte el futur de les centrals nuclears i ha destacat que Catalunya 'no mereix un govern que arrossegui els peus i no parli quan tot el planeta està parlant sobre el futur de l'energia nuclear'. El secretari general d'ICV ha participat aquest dissabte al Congrés Nacional que la formació celebra a Manresa.

Comparteix
   


Etiquetes
Joan Herrera ha instat a Mas a posicionar-se en el debat sobre l'energia nuclear i ha afirmat que cal que el Govern 'aprofiti' el tancament de les centrals nuclears per 'dissenyar un model energètic basat en les energies renovables'. A més, Herrera ha defensat que ara el debat 'ja no és energia nuclear si o no' sinó 'com i quan sortim de l'era nuclear'.

El líder ecosocialista ha remarcat que 'cal parlar del futur de les nuclears' i més 'a Catalunya, un dels territoris més nuclearitzats de tot l'Estat'. També ha defensat que aquest debat es faria en un context en què 'a Europa s'estan obrint les portes per començar a tancar dates per al tancament de les centrals nuclears'. El líder ecosocialista ha recordat que la seva formació ha demanat un ple monogràfic al Parlament i ha anunciat que traslladaran a la cimera contra la crisi del proper divendres una proposta d'un pla pont pel tancament de les plantes nuclears proposant que 'els recursos de més que guanyin les nuclears es destinin a estratègies d'estalvi i eficiència energètica'.

Herrera ha avançat que proposaran un impost sobre les nuclears com el que ja s'aplica a Castella la Manxa o Extremadura. A més, ha afirmat que Catalunya necessita un govern 'valent' i que 'estableixi un impost d'aquestes característiques i no un govern nque fa retallades en salut i educació'. El dirigent d'ICV també ha dit que Catalunya necessita un govern 'valent davant del lobby nuclear'. Herrera ha denunciat que el PSC 'encara no ha dit res' després de la catàstrofe de Fukushima i que el PP és un partit 'clarament pro-nuclear i partidari d'allargar indefinidament la vida de les nuclears'.

Durant la seva intervenció, Herrera ha explicat el paquet de propostes que la formació ecosocialista portarà a la cimera d'aquest divendres. Entre les mesures, ha destacat la recuperació de crèdit, el sanejament del sistema bancari, la defensa de les famílies endeutades o mantenir una fiscalitat forta i progressiva. Herrera creu que 'no té autoritat aquell que elimina impostos de les rendes més altes' per 'dir a Madrid que ens doni més'. Per Herrera, Madrid 'ha de garantir un millor finançament' però 'no es té autoritat quan estàs retallant els impostos de les rendes més altes'.

Durant el Congrés Nacional de la formació a Manresa, també hi ha intervingut el candidat d'ICV-EUiA per Barcelona, Ricard Gomà, i el candidat de la formació per Manresa, Xavier Rubio. Per la seva banda, Gomà ha afirmat que la formació serà la 'garantia social perquè les retallades de CiU no arribin també a l'Ajuntament de Barcelona'. Finalment, Rubio s'ha compromès a treballar per un govern a Manresa compromès amb les 'polítiques socials i mediambientals' i per 'recuperar la confiança de la gent'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
20 de març de 2011, 10.49 h

#2 CiU va tenir 23 anys de majories absolutes i ja veu on hem arribat. Sort que aquest partit diu que té "el millor govern de tots", altrament si no hagués estat així, avui dia ens trobaréim anant pel carrer amb calçotets i mitjons, però per culpa d'ells. I en quant als "tres" als quals es refereix al seu comentari, posaria les mans al foc de què almenys, dos dels tres partits, més possiblement C's, tenen les mans netes, coses que no poden dir cap altra partit dels que hi ha a Catalunya... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep fletxa Benifalllet
20 de març de 2011, 10.41 h

El silenci del senyor Mas es ven aclaridor. Ell ja sap que després de les municipals es traurà la careta i dirà "si al cementiri nuclear" i el portarà a Ascó. Com a prova l'alcalde d'Ascó, al que se li havia d'obrir un expedient, i es trona a presentar a l'alcaldia i com a més prova gent d'Ascó que ha intentat presentar una candidatura a les municipals, en contra el cementiri, i per pressions ho han hagut de deixar.
No al cementiri nuclear a Ascó!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Maite Barceló fletxa Cerdanyola del Valles
20 de març de 2011, 09.26 h

"Mira quien habla", como decía la pelicula, que por cierto era un perro que dicen que tienen memoria de seis segundos, a nuestro amigo Herrera y sin querer compararlo con un perro pero si con su memoria, diría que se calle!! Cuanto tiempo ...años, han tenido para levantar Catalunya? No tienen verguenza, nos han dejado entre los tres, en la misería y pretenden dar clases de economia? ¿Como se puede ser tan cínico?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Elrohir fletxa Barcelona
20 de març de 2011, 09.01 h

"Mai no hauríem pensat que en tants pocs dies un govern ho pogués fer tan malament" => Jo si. Hi ha casos previs, de cagades molt més grans, en molts menys dies. Se'n recorda Sr. Herrera? Malauradament, la totalitat de polítics catalans entren, sense massa problemes, dins la categoria de "càncer".


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.