directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Fiona Hyslop, ministra escocesa: 'Escòcia mira amb enveja Catalunya i els seus poders fiscals'

La ministra d'Afers Exteriors diu que en època de crisi la 'decisió responsable' és transferir més competències econòmiques

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La ministra d'Afers Exteriors d'Escòcia i diputada de l'Scottish National Party (SNP), Fiona Hyslop, considera que els poders fiscals de Catalunya són un motiu 'd'enveja' pels escocesos, que no tenen capacitat de decisió en matèria de recaptació. 'Escòcia mira amb enveja Catalunya i els seus poders fiscals', ha assegurat Hyslop en una entrevista amb l'ACN. La ministra ha lamentat que Catalunya tingui problemes econòmics i de deute, però ha assegurat que en època de crisi cal que els governs centrals transfereixin més poders a les autonomies, i no a la inversa, com han suggerit personalitats com l'expresident espanyol José Maria Aznar.

Comparteix
   


Etiquetes
'Si hi ha problemes, en comptes de que Espanya o el Regne Unit centralitzin els poders fiscals, la decisió responsable en aquestes circumstàncies és retornar, transferir més poders', ha defensat Hyslop, que creu que això tindria 'riscos i premis'. Segons Hyslop, cal que Catalunya i Escòcia tinguin autoritat 'no només per gastar, sinó per recaptar'. 'Combinar els dos poders implica que totes les parts poden actuar de forma responsable i tenir una posició més forta i sostenible', ha assegurat.

Actualment, Escòcia està en ple procés de debat i negociacions per ampliar els seus poders i incloure-hi algunes competències en matèria econòmica. Els principals partits de l'oposició donen suport als plans del govern britànic, mentre que l'executiu de l'SNP, sense oposar-s'hi, reclama la completa transferència dels poders fiscals.

Segons Hyslop, en l'actual procés de retallades de despesa i de dubtes sobre el deute dels estats, s'obre un debat sobre la 'responsabilitat' dels diversos governs. 'Per aquesta raó la reivindicació de la independència d'Escòcia o fins i tot la demanda de més autogovern és tan important, perquè hem de garantir que tenim responsabilitats per les dues bandes, no només per gastar, sinó també per recaptar', ha argumentat. Per la ministra és 'problemàtic' que els governs centrals s'oposin a transferir poders fiscals a les diverses nacions que els formen, com Catalunya o Escòcia.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.