directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Laporta: 'Esquerra és autonomista, però els seus votants, independentistes'

Assegura que no entén l'estratègia de Solidaritat a Barcelona, presentant-se 'sabent que no tenen opcions de representació'

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

La flamant aliança de Joan Laporta amb ERC-RCat per competir a les municipals barcelonines continua donant titulars. En aquest cas ha tornat a ser a causa de l'expresident blaugrana, que en una entrevista a El Periódico assegura aquest diumenge que ERC és 'autonomista', però els seus votants són independentistes. 'En la seva estratègia política, la direcció d’ERC ha abandonat la lluita per la independència i ha reculat cap a l’autonomisme. Però els seus votants són independentistes, i molts dirigents creuen que l’estratègia no ha funcionat', explica Laporta, que reitera que Portabella és el millor candidat a l'alcaldia barcelonina i que la opció de Solidaritat de presentar-se en solitari a Barcelona 'és una estratègia que no entenc, sabent que no tenen opcions de representació'.
joan laporta
Comparteix
   


Etiquetes
En l'entrevista Laporta defensa la possibilitat d'encapçalar una gran coalició independentista a les eleccions estatals de l'any vinent, ja que considera que cal anar a Madrid a fer pedagogia, 'perquè Catalunya ha d'aprofitar totes les oportunitats per explicar-se'.

Pel que fa a les seves relacions amb Portabella, Laporta assegura que portarà el pacte fins el final, i fa referència a la seva trajectòria al FC Barcelona com a demostració que compleix el que promet. Laporta també ha descartat la possibilitat d'entrar a ERC: 'no tinc interès a militar a cap partit que no sigui Democràcia Catalana'.

Per últim, Laporta es mostra convençut que cal una estratègia transversal i unitària per aconseguir la independència: 'En totes les meves accions polítiques he anat a sumar, construir i aglutinar. Treballo per a la independència, no per a l’independentisme. Si no superem els individualismes, no ho aconseguirem mai. Les tàctiques endogàmiques creuen que portaran la independència amb 100.000 vots, però això és el 10% dels que es van manifestar el 10-J. No cal que fem focs d’artifici ni donem carnets de puresa independentista', assegura el líder de Democràcia Catalana.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
Violant fletxa St. Cugat del Vallès
21 de març de 2011, 18.10 h

Patètic el comentari del Sr. Laporta. Jo tinc els meus dubtes de la bondat d'anar amb aquest senyor reporti beneficis a ERC, l'únic partit que amb només 7anys a la Generalitat ha fet més per aquest país que en 23 de CiU. Algú creu que haguessim anat a Frankfurt només amb català, l sense ERC al poder?
20 seleccions esportives reconegudes, una en època Pujol. Seria massa llarg enumerar totes les coses que ha fet ERC per aquest país, amb la representació que tenia i tocant de peus a t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
21 de març de 2011, 17.42 h

#7 Votants com Vostè i amb tots els respectes, l'he de dit que ERC no els necessita. Persones que giren segons de on bufi el vent, políticament encara entorpeixen el camí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Pereeldigne fletxa Granollers
21 de març de 2011, 16.55 h

Laporta s'equivoca quan diu que ERC és autonomista. Si hi ha una ideologia que predomina és la socialdemocràcia i en l'ambit nacional és independentista. Una cosa és cometre errors, l'altre és desprestigiar tot un projecte. Si creu que ERC és autonomista, què hi fa amb ells? De tota manera, sí que crec que l'encerta quan diu que SI no treurà cap regidor a BCN, com tampoc en treurà la CUP. El món independentista dóna suport a la unitat i castiga els qui van sols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Daniel fletxa Granollers
21 de març de 2011, 13.15 h

Els unics que estan sucant pà en tot aixó, son els de CiU!, han aconseguit desviar l'atenció de tots i totes de la realitat social politica i economica del país. Mentres nosaltres ens destrossem mutuament i ens fem palles mentals, ells van fer via cap a la via morta de l'autonomisme, i qui curiosament els està ajudant és en laporta amb la complicitat de esquerra. Han plantat els seus submarins en el fons dels partits independentistes i estan torpedinant la linea de flotació.Estem fent el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Tallaferro fletxa Centelles
21 de març de 2011, 11.16 h

Amb el duet Portavella i Laporta, s'ha obert una PORTA a la política que serà divertida, serà com els "bufons" que ens distreurant, ja conenia algú o alguns ens fessin riure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Garnatxa fletxa Polinyà
21 de març de 2011, 08.49 h

A Laporta nomes li falta anar vestit de torero pel mon,
Això de que no entén que sense ell al cap davant i fent el "paseíllo" els de SI no pleguin perquè no trauran res és hilarant.
com sempre, el personatge que va de líder carismàtic, no perd ocasió de fer amics.
si és així com pensa bastir grans coalicions crec que s'equivoca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24 Albert Mulero
Albert Mulero fletxa [object Object]
21 de març de 2011, 02.19 h

Cal renovació a ERC. Tancades les ferides internes, refer-nos, i passades les municipals, serietat, rigor i desfer-nos d'en Laporta circumstancial. Un trepa liberal de dretes com ell no pot omplir més titulars a costa d'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Miquel fletxa tarragona
21 de març de 2011, 01.13 h

Em fa patir que no estigui fotent zitzània entres els independentistes. No vull ni pensar que estigui a sou d'espanya. De tota manera, estic d'acord en que ERC ens està passejant, que ens donen els missatges que volem sentir i que no foten brot per la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Josep fletxa BCN
21 de març de 2011, 00.10 h

Jo també penso que en Laporta només vol acumular sous. Amb els judicis que li venen a sobre no m'estranya. Vaig deixar de votar a ERC a les darreres autonòmiques i continuaré votant SI. Com a mínim són coherents i en pocs mesos han fet més per la independència que ERC en décades. Això d'etiquetar-se com independentistes per no fer res a la pràctica, acabar aupant al PSC i mentrestant que s'empobreixi el país com mai, no porta enlloc. Vull algú que ens defensi i lluiti pel que volem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21 Antoni Garcia
20 de març de 2011, 22.14 h

patetic aquest personatge


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.