directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Requejo: 'Algun dia es farà un referèndum sobre la independència, en contra de les lleis espanyoles'

El politòleg ha donat el seu suport a Barcelona Decideix i ja ha votat anticipadament a la consulta del 10A

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Barcelona Decideix continua sumant suports. El darrer en fer-ho ha estat el politòleg Ferran Requejo, que ha votat anticipadament a l'urna instal·lada a la seu d'Òmnium Cultural. En una entrevista realitzada per la plataforma, Requejo ha defensat que el referèndum final d'independència 's'ha de fer al marge de la legalitat, perquè les institucions del govern espanyol no permetran una regulació d’una llei de consultes que vagi més enllà del món local'. Requejo ha confiat que aquest pas compti amb la implicació 'tant dels actors polítics com dels partits, però sobretot les institucions del país, que en algun moment hauran de fer un pas cap a la construcció nacional'. Pel politòleg, l'única via de sortida per a Catalunya és la independència, i ha titllat el federalisme de 'posició ingènua'.



Comparteix
   


Etiquetes
Requejo ha volgut donar suport a la Consulta sobre la independència de Catalunya, que se celebrarà a Barcelona el 10 d’abril, 'perquè el tema de l’autogovern i el reconeixement nacional de Catalunya al sistema espanyol no està gens resolt, sobretot després del fracàs de la reforma de l’Estatut i de la sentència del Tribunal Constitucional'.

Segons el reconegut politòleg 'el reconeixement legal de la independència de Catalunya s’ha de  procurar a l’escena internacional, no en l’escena espanyola. Cal procurar una legitimitat internacional per la via dels fets contundents pel que fa als objectius i a l’estratègia per assolir un estat independent, des de la UE fins a l’ONU'.

A més considera que 'cada vegada hi ha més independentistes substancials, que són aquells que s’hi han tornat no per convicció sinó per realisme, per ser l’única posició que apunta Catalunya com a actor en el món globalitzat'. La qüestió de fons, segons Requejo, rau en el fet que 'ara per ara ningú està donant un full de ruta precís, professionalitzat cap a la independència', ni en el món independentista.

Per Requejo, 'aconseguir la independència és un dels reptes més difícils i radicals que un país es pot plantejar; és posar un nou color al mapa d’Europa. Però si la contundència i l’estratègia es fan bé, a la UE no li interessarà tenir un problema a Catalunya-Espanya'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Jordi Gràcia fletxa Vilassar de dalt
21 de març de 2011, 17.39 h

Us recomano aquest article : http://blocgran.cat/?p=3158


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan fletxa Barcelona
21 de març de 2011, 16.02 h

#3 Serà per que la gent no els consdera gaire de fiar..??


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
ANTON fletxa san jose de costa rica
21 de març de 2011, 15.28 h

Be, es normal, a sigut la societat la que ha entes primer que la unica sortida es l´independencia i els han deixat a tots descol-locats, si be tenim alguns politics que estan per la feina, Laporta, Carretero, Tena, Uriel, Puigcercos, a mes d´en Pujol i una mica en Más, i gent de cuasi tots els partits, ens manca un lider que aglutini a tothom, ja sortira no ens em de preocupar, es nomes cuestio de temps, despres de 300 anys uns cuants mes no ens fotran mes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ca l'Enric fletxa Girona
21 de març de 2011, 11.29 h

A mi em fan gràcia els qui critiquen ERC, quan resulta que ERC és va presentar a les eleccions amb la proposata de fer el referendum i la gent en comptes de votar-los els van castigar i han donat la majoria a un partit unionista.
Hi ha molt intel.lectual i opinador independentista que acusen els partits independentistes de no tenir clar el full de ruta!!! vaja deu ser que no és tan fàcil , no? Si ells ho tenen tan clar, els aconsello que entrin a militar i és mullin per la causa. Que fàci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
21 de març de 2011, 11.11 h

TOT PERFECTE, però quina faenada...sols i fa falta que TOTA LA GENT DE BONA VOLUNTAT (l´altra no ens fà cap falta)VOTE IMDEPENDENCIA=LLIBERTAT=FORA CADENES AIXIS DE SIMPLE...però com es lleva l´hipnosis que els han posat al cervell?.en lloc de VOTAR erc. VOTAR INDEPENDENCIA el teu VOT es TEU!!NO QUE FATGEN DELL EL QUE ELS ROTEN PELS NAÇOS!!com han fet aquests d´erc. durant 6 anys.... massa anys col-laborant amb la MESSETA.amb els del NOOOOOO!!!.VOLIEM TRENCAR AMB EL FRANQUISME NO COL-LAB... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
21 de març de 2011, 09.36 h

Molt bé!. Estic totalment d'acord amb vostè, Sr Requejo!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.