directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 13:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Convergència qüestiona al candidat d'Unió, Duran i Lleida

Des de Convergència no agrada que Duran i Lleida sigui el candidat al Congrés

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Duran i Lleida sembla ser que té més enemics que amics dins de la confederació que representa. Cada cop són més els moviments crítics interns dins de Convergència Democràtica de Catalunya que aposten per un canvi de líder per a les eleccions generals. Des de Convergència proposen que es presenti un membre de CDC. Els crítics amb Duran pensen plantejar públicament la qüestió en el consell nacional de CDC que se celebrarà el 30 de juny. Ara, el temps ens dirà com evoluciona la situació.
josep anton duran i lleida ciu unió democratica catalunya madrid
Duran i Lleida veu com perilla la seva posició

Comparteix
   


Etiquetes
Des de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) es mostren molt crítics davant la possibilitat que Josep Antoni Duran i Lleida, líder d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), sigui qui es presenti al Congrés dels diputats espanyol. Des de Convergència proposen que es presenti un membre de CDC. Els crítics amb Duran pensen plantejar públicament la qüestió en el consell nacional de CDC que se celebrarà el 30 de juny.

Diferents fronts crítics:

Per una banda ens trobem als Euroconvergents pel No. Aquest moviment intern dins de Convergència, que demanava el vot negatiu al Referèndum de la constitució Europea, ja està dissolt però els seus integrants segueixen fent pinya en periòdiques reunions. Josep Tarradelles n'és un dels personatges destacats que podrien sonar com a possible candidat.

Paral·lelament, també s'aposta per a la substitució de Duran des de les Joventuts de CDC, sobretot després de l'última campanya que el d'Unió va fer durant les municipals o el fet que celebrés un sopar secret amb el president de la Generalitat, José Montilla, el mateix dia que s'hi havia reunit en públic Artur Mas.


Els contraris a Duran consideren que el cap de llista de CiU ha de ser un dirigent de CDC, perquè no s'estan complint al seu entendre els requisits firmats en el protocol de federació. Entre aquests requisits, citen que no es camina cap a la conversió en una sola força política, que els organismes interns conjunts entre CDC i Unió no funcionen i es reuneixen només ocasionalment, i que el líder d'Unió ha demanat que s'assumeixi la seva estratègia de forma unilateral de cara a les pròximes generals.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder també sona com a substitut. El convergent és contrari a entrar al govern central, i d'aquesta manera s'ha pronunciat públicament en les últimes setmanes. També ha fet certa autocrítica respecte al pacte del Majestic.

Ara, el temps ens dirà com evoluciona la situació.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Jo fletxa BCN
14 de juny de 2007, 21.31 h

Té la seva gràcia que CIU vulgui pendre voatants sobiranistes d´ERC i presentin al Duran com a candidat, Un home que es mor de ganes de ser ministre del PP, que ha dit 100 vegades que això de la independencia són tonteries.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Núria fletxa tossa
14 de juny de 2007, 18.54 h

Totalment d'acord,jo actualment no puc votar erc perquè estic decebuda però votar duran i lleida tambè m'es molt dificil,però no penso ni votar en blanc ni abstenir-me ja que no serveix de res,per tant si posesin un tio com el recoder que te fama de ser independentista hem costaria menys,però de totes maneres si erc no canvia de cúpula a ells segur que no els votare!per traïdors a la causa independentista VISCA CARRETERO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 de juny de 2007, 18.43 h

És ben normal, tothom sap que l'únic que pot frenar el transvassament de molts votants d'ERC cap a CiU a les properes generals és que la candidatura d'aquests últims estigui encapçalada per algú tant dubtós com en Durán.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.