directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Salgado es compromet a periodificar la publicació de les balances fiscals, però no anualment

Argumenta que fer-ho cada any requeriria massa recursos · Ridao anuncia una moció perquè l'Estat faci pública la balança fiscal a la tardor, quan ja es disposi de les dades del nou sistema de finançament

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, s'ha compromès aquest dimecres a periodificar la publicació de les balances fiscals de manera que es coneguin en intervals regulars de temps. No obstant això, s'ha negat a que aquesta periodicitat sigui anual perquè considera que requereix massa recursos, i ha descartat també que tingui intenció de publicar-les fins que no disposi de les dades de tancament del primer exercici en què s'aplica íntegrament el nou sistema de finançament. Ho ha dit en resposta a una pregunta del portaveu d'ERC, Joan Ridao, que ha recordat que la publicació de les balances de manera periòdica permet que les dades es coneguin independentment del govern de torn.
elena salgado vicepresidenta econòmica finançament
Comparteix
   


Etiquetes
Salgado ha reiterat al Congrés el compromís que ja va expressar el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, respecte a la publicació de les balances fiscals. La vicepresidenta s'ha mostrat d'acord que són una eina de "transparència", però s'ha negat a encarregar ara l'informe. "No ens sembla que aquest sigui el moment de publicar una nova balança fiscal referida a un model que ja no està en vigor, perquè encara no disposem de les dades de liquidació del model de finançament vigent", ha dit.

No obstant això, ha assegurat que l'executiu espanyol no té "cap problema en publicar la balança fiscal en el moment en què hi hagi la liquidació del model de finançament vigent" ni per "assumir un compromís que aquesta publicació pugui ser periòdica". "Ja li avanço que no sembla raonable que aquesta periodicitat sigui anual perquè l'elaboració de la balança fiscal és una feina que porta temps i la variació entre un any i un altre difícilment justifica aquest esforç", ha sentenciat.

Ha fet aquestes manifestacions en resposta a una interpel·lació del portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, que ja ha anunciat una moció perquè l'Estat faci pública la balança fiscal a la tardor quan ja es disposi de les dades del nou sistema de finançament. Ridao afirma que la periodicitat permet que la publicació de les balances fiscals permet que les dades es donin a conèixer independentment del compromís polític del govern de torn.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
ANTON fletxa san jose de costa rica
23 de març de 2011, 14.15 h

Si, es compromet a "periodificar" es a dir cada 50 anys mes o menys....perque no parla clar i deixe de enganyar-nos per una vegade, no seria millor dir.... " les publicare cuant em surti dels ovaris" que es el que tots ja sabem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa badalona
23 de març de 2011, 13.45 h

És comprensible que no les publiquin cada any, els hi ha de donar temps per retocar-les. Jo dels espanyol no em crec res. Massa enganys, massa mentides...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.