directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 17:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

L'Ajuntament de Tortosa veta una exposició que reflexiona sobre els símbols franquistes en democràcia

La mostra 'Símbols de Franco' es traslladarà a Roquetes després que el consistori hagi impedit que s'instal·lés en sis indrets públics de la ciutat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

'Símbols de Franco', l'exposició que reflexiona sobre el que va significar la iconografia del franquisme i el seu manteniment en els espais públics en democràcia es presentarà finalment al municipi de Roquetes després del veto per part del consistori de Tortosa d'acollir la mostra. Segons denuncia la comissió de l'exposició, que promou el Memorial Democràtic, l'ajuntament tortosí no ha mostrat cap mena de voluntat política per trobar un espai per la mostra, encara que s'han plantejat més de sis locals públics i alguns de privats. Així, davant les traves, la comissió ciutadana per la retirada dels símbols franquistes ha decidit traslladar-la a la biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes de l'1 al 13 d'abril.

Comparteix
   


Etiquetes
Aquesta polèmica no és la primera que posa en el punt de mira l'Ajuntament de Tortosa. Així, el passat mes de novembre, l'alcalde del municipi, el convergent Ferran Bel, es va negar a votar favorablement a la moció presentada per eliminar el monument franquista que encara es pot veure a la ciutat. Bel va fer cas omís a les demandes polítiques i a les més de 2.000 signatures que reclamaven l'abolició de l'obra franquista, i es va limitar a dir que el monument s'havia de transformar, però no va especificar ni el com ni el quan. L'alcalde tortosí va esgrimir que 'no veia una demanda ciutadana suficient per treure l'escultura' alhora que va defensar la seva tesis al·legant que no era una actuació 'prioritària'.

La comissió que promou la retirada també va demanar s'aprovés el canvi de nom de l’institut i plaça Joaquin Bau, dirigent franquista, i el canvi de nom del barri 13 de gener, el dia d’entrada de les tropes franquistes a Tortosa. Aquesta petició, encara no ha estat acceptada per l'alcalde, que considera Joaquim Bau 'una figura que s'ha de respectar'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Pereeldigne fletxa Granollers
24 de març de 2011, 19.42 h

Com ja ha dit un altre comentarista, l'alcalde de CiU de Tortosa, no mereix cap respecte pel seu passat franquista i cal que plegui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Toni fletxa Barcelona
23 de març de 2011, 19.30 h

A Tortosa cal de manera inmediata que ERC es faci amb l´alcaldia.

I segons les enquestes, és bastant possible que passi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
adria fletxa vilanova
23 de març de 2011, 18.26 h

És evident que l'alcalde del municipi, el convergent Ferran Bel, es FRANQUISTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan Besora fletxa Lloret de Mar
23 de març de 2011, 18.25 h

Llavors aquest de ciU van de catalanistes a totes hores. Això no pasa solament a Tortosa ja que al meu poble, Lloret de Mar la cosa no és tan greu però deu-n'hi do.La federaciò te majoria atsoluta (11 regidors de 21) però malgrat això va cercar la complicitat del PP per governar el municipi. Com us podeu imaginar amb aquest companys de viatge no hi hagut manera de fer la consulta per la independencia que s' han fet a la majoria de pobles de Catalunya. Podria explicar un munt de coses que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.