directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Dures crítiques al delegat d'Ensenyament a Girona per prohibir als directors parlar a la premsa

Albert Bayot defensa que les qüestiones que no estan tancades no s'han de fer públiques per no generar "conflictes"

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La carta que el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, ha fet arribar als directors d'instituts de l'Alt i el Baix Empordà -demanant-los que no parlin amb els mitjans de comunicació sobre temes en estudi- no ha agradat ni a l'oposició ni tampoc als sindicats. Per una banda, el PSC demanarà la compareixença de Bayot al Parlament i farà preguntes a la consellera. ERC també preguntarà a Rigau sobre la carta. Per altra banda, el sindicat USTEC-STEs qualifica "d'antidemocràtica i d'abús d'autoritat" l'escrit. El comunicat de Bayot arriba després que els 24 instituts empordanesos han fet arribar a la conselleria una petició per fer jornada intensiva el curs vinent. 
bayot, ensenyament
El director dels serveis territorials d'Ensenyament, Albert Bayot © ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Els 24 instituts de secundària de l'Alt i el Baix Empordà van fer arribar a la conselleria la petició de poder començar a fer jornada intensiva el curs vinent. Aquesta setmana, la consellera del ram, Irene Rigau, va inaugurar el CEIP Parc de les Aigües de Figueres i va assegurar que Ensenyament "estudiaria la mesura". Els directors dels instituts calculen que, fent de 9 a 14 hores de la tarda, s'estalviarien només 4 MEUR en menjador.

Aquesta proposta però ha agafat una altra volada quan s'ha fet pública als mitjans una carta que el director territorial d'Ensenyament, Albert Bayot, ha fet arribar als directors dels centres empordanesos. A la carta explica que és "poc probable" que es pugui aplicar la jornada intensiva el curs vinent i afegeix: "El Departament d'Ensenyament no té cap interès que ni aqeust tema ni cap altre s'airegi en els mitjans de comunicació i menys mentre no hi hagi cap mena de resposta prevista".

Bayot argumenta en l'escrit -i ho manté després de la polèmica generada- que aquesta postura es pren per evitar que es generin "conflictes o falses expectatives". En la mateixa carta el delegat territorial expressa als directors que "no tenen autorització per explicar a la premsa cap de les peticions adreçades al departament". El director també dóna una "indicació" sobre com respondre als mitjans i demana que no se'ls doni "cap explicació" sobre qüestions internes.

Aquesta carta ha generat controvèrsia i ha aixecat opinions diverses. Aquest dimecres el sindicat USTEC-STEs, ha emès un comunicat on qualifica "d'antidemocràtica i d'abús de poder" l'actitud del delegat territorial. " Creiem que el que es pretén amb aquesta actitud és evitar el debat social davant les retallades que el Departament d'Ensenyament està duent a terme i les conseqüències que això tindrà en el funcionament dels centres públics", recull el comunicat.

El PSC i ERC duran la carta al Parlament

El PSC ha estat també crític amb la carta. La presidenta dels socialistes a Girona, Marina Geli, ha avançat que ja han demanat la compareixença d'Albert Bayot al Parlament per tal que expliqui el perquè de la carta. "El senyor Bayot haurà de donar explicacions", ha manifestat Geli.

A més, el PSC farà dues preguntes orals a la consellera Rigau per saber si aquesta carta i les directrius que es donen als directors ha estat una iniciativa del delegat territorial de Girona o és una directriu de la conselleria per a tots els territoris. "Aquesta carta ens ha sorprès moltíssim perquè recorda velles pràctiques, és impropi del segle XXI", ha declarat Geli que també ha recordat que Bayot "va practicar la lliberta d'expressió sovint" quan era director d'un IES a Banyoles adreçant diversos escrits criticant accions de la conselleria, llavors encapçalada per Ernest Maragall.

Més contundent ha estat la líder d'ERC a Girona, Carme Capdevila, que ha arribat a parlar de censura. Capdevila també ha dit que preguntaran a Rigau al Parlament sobre l'actitud de Bayot -que qualifiquen de "falta greu"- sobretot per aclarir si es tracta d'una iniciativa pròpia o d'una directriu del departament. La diputada republicana també ha criticat que, amb cartes com aquesta, es "menysprea la maduresa" dels directius perquè no són considerats "vàlids interlocutors".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Toni fletxa Banyoles
10 d'abril de 2011, 00.22 h

Amics això és el que ve, Unió dirigint ensenyament al pur estil de l'Opus. Uniformes a les escoles, uniformitat en la direcció dels centres.
I retrocés de l'ensenyament públic. Aquests les càmeres ens les posen a les aules.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pereeldigne fletxa Granollers
24 de març de 2011, 19.35 h

Però que cony s'ha cregur aquest impresentable. Que es pensa aque estem en un estat franquista?
Caldria veure què en diu la consellera d'aquesta actitud tan poc democràtica. Exigeixo que compareixi al parlament i doni les explicacions pertinents. I si no convencen, que se'l faci dimitir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ciscu fletxa Girona
24 de març de 2011, 13.01 h

Molt crític des de fora i ara .... fa d'aquella dita que agrada tant a polítics i trepas ":una cosa és des de l'oposició, però quan s'ha de governar és diferent".
Doncs NO, no ha de perquè ser diferent. No està escrit que quan s'accedeix a quotes de poder s'ha de rebaixar, sucumbir i abaixar el cap. Estem molt, però que molt mancats de personatges amb valentia i decisió. I sobretot gent que fagi política de veritat, no aquest joc de favoritismes econòmics i egos personals.
I a més ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 de març de 2011, 09.47 h

Que ho digui aquest personatge, que precisament va fer punts perquè li donessin el càrrec fent una carta pública als mitjans en què posava a parir l'anterior departament d'Educació, té molt de delicte i el retrata prou bé


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Sílvia Martínez
24 de març de 2011, 00.18 h

Sí que és molt greu, a veure les respostes.
Si fem una ullada a: http://albertbayot.blogspot.com/2010/07/carta-oberta-de-lexdirector-dun.html
(no li falta raó aleshores), fa 8 mesos, li hem de preguntar a Bayot, és aquest el canvi del que parlava?
L'acció de Bayot, és intolerable.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Toni fletxa Barcelona
23 de març de 2011, 19.33 h

Comença el CIU style !!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.