directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Primera novel·la sobre les consultes

López Tena: 'El llibre d'Antoni Pladevall és el primer testimoni de com va començar el procés cap a la independència'

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El diputat del Parlament i ex-coordinador d'Osona Decideix, Alfons López Tena, ha assenyalat que el llibre del taradellenc Antoni Pladevall 'Tot és possible' (Columna) "és el primer testimoni de com va començar el procés cap a la independència". Davant d'una vuitantena de persones, López Tena primer i després Pladevall han anat desgranant alguns dels motius del volum. L'autor ha destacat que amb el llibre ha intentat fer un retrat de la 'il·lusió col·lectiva compartida' que es va viure a Taradell i a la comarca d'Osona durant el període previ de preparació de les consultes per la independència. Pladevall ha qualificat el 13-D com una data "que quedarà en la història i la capçalera del país".
Alfons López Tena ha assenyalat que la novel·la de Pladevall 'Tot és possible' quedarà com a testimoni de com va començar el procés cap a la independència. "Quan siguem un estat independent", ha afegit, "les persones que escriuran les cròniques sobre els inicis del procés faran referència a Pladevall".

Durant la presentació, Tena ha recordat com a l'octubre de 2009 "dotzenes de persones" van idear un projecte que en poc temps "va sumar centenars de ciutadans a la causa" fins a arribar als 2000 organitzadors. Finalment, ha prosseguit, "la meitat de les persones amb dret a vot, unes 50.000, es van pronunciar a la consulta". El diputat ha destacat el caràcter meritori de la organització de la consulta "perquè no va tenir més suport que el de la mateixa gent".

"Cal fer créixer aquest caliu", ha afegit Tena, "perquè si es deixa de banda tot allò que en un moment determinat pot generar desacord i es fomenta el treball conjunt, som capaços de tirar endavant". I ha sentenciat amb un "ho hem demostrat durant les consultes".

Pladevall ha elogiat Tena en diverses ocasions però especialment amb el que ell ha qualificat de "protocol lopeztenià". Segons l'autor, López Tena va impregnar de seriositat tot el moviment de la consulta. I ha destacat que la ciutadania va anar a votar "com si fos pràcticament de debò". A més, ha afegit, "el 13-D té una força moral i simbòlica indiscutibles".

El pilar central de la novel·la són els tres mesos de preparació de les consultes, però la història es barreja amb trames de ficció. Un fet similar passa amb els personatges que apareixen al llibre. Si bé els lectors hi trobaran persones amb nom i cognom com López Tena o Joan Laporta, també és cert que Pladevall ha creat personatges ficticis amb alguns elements de persones reals que van participar en el procés de les consultes.

"Tot està per fer i tot és possible"

Pladevall ha assenyalat que si Miquel Martí i Pol hagués estat viu el 13-D, a banda de tenir-hi una participació "estel·lar", "hauria refet aquells versos que va escriure trenta anys enrere on deia que tot està per fer i tot és possible".

Segons l'autor taradellenc, Martí i Pol hauria començat a dir que "alguna cosa ja està feta, que ja s'ha començat a fer, i que, per tant, tot encara és més possible". Per Pladevall "ja s'ha fet una part d'un camí que no té retorn".

El llibre d'Antoni Pladevall 'Tot és possible' s'ha presentat aquest dijous al vespre a la llibreria la Tralla de Vic davant una vuitantena de persones. Diverses cares conegudes per Pladevall amb qui va treballar colze a colze aquell 13-D han volgut acompanyar-lo.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9 Sílvia Martínez
3 d'abril de 2011, 07.59 h

Estic d'acord amb els comentaris que assenyalen que parlar de "primer testimoni"...., és exagerat, com a mínim.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Albert B. fletxa Santa Eugènia de Berga
25 de març de 2011, 15.31 h

#6 Vas ben errat, o bé no tens bona comprenció lectora, a més a més no tens el privilegi de conèixer prou bé cap dels dos homes que cites, ja que del contrari no t'atreviries a dir el que dius. Crec que amb les teves paraules de víbora si que ensorres la història del nostre país.

Salut!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Blaia fletxa Vic
25 de març de 2011, 13.37 h

Vull fer constar que el comentari del senyor Andreu M el desqualifica directament com a crític. Em penso que si arriba a llegir la novel·la, li caurà la cara de vergonya quan s'adoni que l'ha vessat. Ha de saber que la consulta d'Arenys de Munt rep un homenatge merescut en el 1r capítol de l'obra. A més, cal saber que el mateix Sr Tena va dir que aquesta novel·la és el primer testimoni literari de les consultes, evidentment, sempre incloent la consulta pionera d'Arenys, que ha estat el r... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Andreu M fletxa Arenys de Munt
25 de març de 2011, 11.59 h

El procés d'independència va començar a Arenys de Munt, molt de temps abans que se n'assabentés el senyor Pladevall. Ara bé, el senyor Pladevall demostra una molt mala documentació per preparar'aquesta novela, fet que el desqualifica professionalment a ell i a la seva obra. Del senyor Tena més val no fer cap comentari ja que ell va participar a la Consulta d'Arenys de Munt i sembla que ara ha perdut la memòria. Si tot ho fa igual.....
El que és una llàstima és que no ens fan falta el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Nasi fletxa catalunya
25 de març de 2011, 11.50 h

El llibre de DrCat del referending, és una presa de pèl. És una forma més de fer-nos perdre el temps als que lluitem per la independència, perquè tinguem menys temps.
Només fa broma pocasolta sense donar dades d'utilitat. Bé, vaig llegir un terç del llibre i només era inutilitat total. Dels altres dos terços, per si de cas, vaig llegir un parell de pàgines a l'atzar i seguia sent igual de pocasolta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Carxot fletxa Garraf
25 de març de 2011, 11.24 h

És veritat, el primer llibre sobre les consultes és el del dr. Cat. El del Ximenis és posterior i el d'ara, òbviament, un nouvingut. A vore si quan redacten les notícies la gent s'informa més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3 Camarada Vintiú
25 de març de 2011, 10.46 h

EXCUSE ME!!!!

Potser la primera novela és aquesta que citeu i el segon llibre (en format de crònica) és el del Ximenis, però el primer i el més collonut és el del gran Dr. Cat (que podeu seguir als blocs de l'Indirecte) intitulat: "REFERÈNDING!. Com fer i guanyar referèndums", de Llibres de l'Índex, aparegut el 25 d'abril de 2009 i on es parla (fent paròdia dels llibres d'autoajuda) de forma distesa, divertida i amena de l'art de lluitar contra l'ocupació colonial amb la intel.ligè... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marc Ceret fletxa Barcelona
25 de març de 2011, 10.15 h

El 13 de Setembre a Arenys de Munt és el que passarà a la història.
El dia 13 de Desembre també hi van haber consultes a Sant Cugat ect....
En Tena com sempre com una rèmora oportunista es va afanyar amb l'altre paràsit l'Úriel a intentar capitalitzar les consultes sols el dia abans 12 de Setembre. A sortir a la foto i treballar poc, per treure rèdit de totes les ideas i feina d'altres.
No tenen vergonya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marcel Mañé fletxa Barcelona
25 de març de 2011, 08.18 h

Josep Manel Ximenis en el seu llibre "D'Arenys de Munt al cel. L'inici de les consultes independentistes" (CIM Edicions, S.L., Barcelona, 2010) descriu, com a principal protagonista de la consulta independentista d'Arenys de Munt el 13 de setembre de 2009, la història de dita consulta en 230 pàgines.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.