directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PP i CiU intenten 'reprovar' el govern de Barcelona però ERC frena la iniciativa al Ple

Trias aconsegueix aprovar una proposició per criticar els 'incompliments' de l'executiu d'Hereu

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El darrer Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha servit a l'oposició per criticar l'actuació del govern i l'alcalde, Jordi Hereu, en els darrers anys. Però no totes les iniciatives que han intentat carregar contra el balanç de l'executiu han tingut èxit. El PP ha presentat una proposició per 'reprovar' al govern per la seva 'gestió insatisfactòria', rebent el suport de CiU. Però ERC ha vist en la mesura un to 'electoralista' i s'ha posat del costat de PSC i ICV defensant Hereu. Per contra, la proposta de CiU per criticar que els acords del Ple que 'no han agradat a Hereu' no s'hagin portat a terme malgrat haver tingut el suport majoritari dels grups, sí s'ha aprovat amb el suport del PP i ERC.
Després que en la primera part del Ple de l'Ajuntament de Barcelona d'aquest divendres l'oposició hagi acusat Hereu de manipular les dades i els indicadors per fer un balanç positiu del mandat durant la presentació dels informes d'inversió i actuació municipal, la darrera meitat de la sessió ha tornat a posar en el centre del debat la valoració del mandat. Des del PP de Barcelona han presentat una proposició per 'reprovar' la 'gestió insatisfactòria' del govern municipal. 'Volem posar nota a aquest balanç epitafi', ha justificat el líder popular, Alberto Fernández Díaz. Fent un resum de la situació econòmica, el creixement de l'atur, 'l'autocomplaença' en el balanç, els '87 milions en propaganda' que ha gastat l'Ajuntament en quatre anys, i barrejant-ne els primàries del PSC, el PP ha demanat el suport a la resta de grups.

L'únic que ha correspost als populars ha estat CiU. El seu portaveu, Joaquim Forn, ha aprofitat per carregat contra el govern municipal, a qui ha retret estar 'vivint en un núvol' allunyat de la realitat i de qui ha dit que 'ha trigat massa temps a adonar-se'n de la crisi'. Forn també ha manifestat que el seu grup 'no està satisfet amb la qualitat democràtica del govern' i ha explicat que 's'ha trobat a faltar lideratge de l'alcalde', a qui ha més ha acusat d'haver caigut 'en l'insult' en els darrers dies.

ERC torna salvar Hereu en l'últim ple de la legislatura
Aquesta visió que CiU i PP han mostrat no ha estat compartida, però, per l'altre grup de l'oposició. ERC i el seu regidor Xavier Florensa han votat contra la proposició dels populars, frenant així la seva aprovació i salvant l'executiu de PSC i ICV d'una reprovació oficial del Ple. 'Reprovar és censurar una determinada actuació d'un representant municipal. És seriós i té una transcendència', ha argumentat Florensa, que ha afegit que en aquestes qüestions 'no es pot frivolitzar'. I és que el republicà ha assegurat que la proposició del PP té un clar to 'electoralista' i que els populars han 'volgut reprovar tants cops que perd valor en sí mateix'. A més, Florensa ha recordat a Fernández Diaz que en criticar de forma global tota l'actuació del govern 'també es reproven els acords als que ha arribat el govern amb el PP, i, per tant, el PP es reprova a sí mateix'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi fletxa Barcelona
25 de març de 2011, 18.45 h

Us hauríeu de canviar el nom. Millor e-noticies, o directament somunamerda.cat. Si vosaltres mateixos desmentiu el titular a l'entradeta: "la proposta de CiU per criticar que els acords del Ple que 'no han agradat a Hereu' no s'hagin portat a terme malgrat haver tingut el suport majoritari dels grups, sí s'ha aprovat amb el suport del PP i ERC. "


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.