directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rigau diu que es trigaran almenys vuit anys en eliminar els barracons a Catalunya

La conselleria farà una nova escola de primària a Banyoles per al curs 2012-2013 en mòduls prefabricats

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que es trigaran almenys vuit anys en eliminar els barracons que hi ha a les escoles de Catalunya. Rigau ha qualificat de "lamentable" que actualment hi hagi 1.057 mòduls prefabricats en centres educatius i ha criticat la manca d'inversió que hi ha hagut des del 2003. La consellera ha afirmat que faran un llistat de prioritats per saber quines són les obres més urgents garantint l'equilibri territorial i aniran construint nous centres a mida que hi hagi pressupost. La conselleria farà una nova escola de primària, que estarà en mòduls prefabricats, a Banyoles. Entrarà en funcionament el curs 2012-2013 i posarà punt final a un problema endèmic.

Comparteix
   


Etiquetes
Irene Rigau ha afirmat que des de la seva conselleria impulsen un pla de substitució de barracons amb la intenció d'anar eliminant els mòduls prefabricats i construint noves escoles. La consellera ha afirmat que és "lamentable" que hi hagi tants centres catalans que han nascut directament en barracons i molts d'altres que s'han ampliat també amb mòduls. Rigau alerta que caldrà supeditar la construcció de noves escoles al pressupost i, per això, ha explicat que prioritzaran segons urgència a l'hora de fer les inversions.

La consellera ha explicat que a banda de les escoles que faci més temps que estan en barracons, l'equilibri territorial també serà un barem a tenir en compte. Així, Rigau afirma que caldrà fer una discriminació positiva amb les comarques gironines, la demarcació que acumula més centres en barracons. Entre els que han nascut directament amb aquesta fórmula i els que s'han ampliat així, hi ha 37 centres amb mòduls a Girona.

Banyoles, prou bonys
Rigau s'ha reunit aquest dissabte amb la comunitat educativa del Pla de l'Estany. A Banyoles, ha anunciat que la conselleria farà una nova escola a la ciutat, que arrossega un problema gairebé endèmic de falta d'espai a la primària. La nova escola serà en barracons i estarà enllestida per al curs 2012-2013. Segons Rigau i l'alcalde de Banyoles, permetrà acabar amb els bonys a les escoles primàries actuals. "Cada any s'anaven tornant, ara evitarem que les escoles tinguin més d'un bony", ha afirmat la consellera.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
27 de març de 2011, 17.24 h

Aquesta senyora, vol al juliol, augmentar a 3 hores més de feina setmanal al professorat de secundària. Així doncs, guanyaran un 5% menys i treballaran 3 hores més que els seus homòlegs espanyols. Algú que m'ho expliqui. Indepedència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ca l'Enric fletxa Girona
27 de març de 2011, 14.32 h

CiU i aquesta piltrafa de consellera ens volen continuar fent creure que les barraques o moduls prefabricats venen de l'epoca del govern d'entesa però el que no diu és que quan CiU va perdre el govern n'hi havia el doble i que les que queden son les que no s'han pogut eliminar amb aquest periode de 7 anys.
Sr Rigau, si CiU no ens hagués enganyat durant 23 anys i en comptes d'apostar per l'encaix a espanya i el PP hagués apostat per la independencia i ERC ara no en quedaria ni una de barrac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa barna
27 de març de 2011, 11.22 h

Potser no n'hauriem de dir barracons ,que deu venir de barraca amb sentit despectiu, més aviat crec que són mòdols prefabricats, sinó quina diferència hi ha avui dia entre uns i altres?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.