directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PPC i Ciutadans es mobilitzen per desfer la prohibició dels toros a Catalunya

Els uns demanen que s'allargui la moratòria 3 anys, fins el 2015 · Els altres exigeixen que s'aixequi la prohibició perquè 'atempta' contra 'interessos empresarials'

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Partit Popular de Catalunya (PPC) i Ciutadans (C's) no acaten la prohibició de les curses de toros al país, que serà d'obligat compliment a partir de l'1 de gener de l'any vinent, i ja han començat a mobilitzar-se per tal de deixar sense valor la històrica abolició votada pel Parlament de Catalunya. Els d'Albert Rivera van presentar divendres a la cambra catalana una proposta de modificació de la Llei de protecció dels animals, amb la qual demanen que s'aixequi la prohibició dels braus perquè 'afecta greument el desenvolupament de l'activitat econòmica i productiva', en referència a les empreses del lobby taurí. Per la seva banda, el PPC proposa que la moratòria de la prohibició s'endarrereixi 3 anys, de manera que es permetin les corrides fins el 2015 amb l'excusa que la situació econòmica de la Generalitat és 'delicada' i el Govern no pot afrontar els prop de 300 milions d'euros que, calculen, costarà la indemnització pel tancament de les places de toros. A tot això cal afegir-hi una possible nova sentència del Tribunal Constitucional espanyol, que el novembre passat acceptava a tràmit el recurs del PP perquè s'invalidi la prohibició.

Comparteix
   


Etiquetes
Tal com informa La Voz de Barcelona, la proposta presentada per Ciutadans intenta defensar els interessos empresarials del lobby taurí, una poderosa agrupació que ara fa uns mesos premiava Albert Rivera per la seva tasca defensant-los les 'llibertats'. En el seu escrit al Parlament, C's assegura que la prohibició causarà una despesa milionària en indemnitzacions, que obligarà la Generalitat a destinar 300 milions d'euros per pagar una 'decisió ideològica'.

Moratòria fins el 2015

Per la seva banda, el Partit Popular de Catalunya registrava dijous al Parlament una proposició de Llei per aconseguir que la moratòria de la prohibició de braus, que s'acaba l'1 de gener de 2012, s'endarrereixi fins el 2015. Segons els populars, la despesa en indemnitzacions a les empreses explotadores dels espectacles taurins podrien arribar als 450 milions d'euros, ja que el Codi Civil català fixa que la indemnització hauria de cobrir els ingressos a les places previstes pels propers 99 anys següents. Els populars apel·len a la 'delicada' situació econòmica de la Generalitat en època de crisi i asseguren que l'administració catalana ara per ara no s'ho pot permetre.

El Tribunal Constitucional espanyol també prendrà partit

A més de les peticions articulades a través de la Cambra catalana cal tenir en compte que el Tribunal Constitucional espanyol té previst emetre una sentència al respecte, ja que el novembre passat fa acceptar el recurs contra la prohibició dels braus promogut pel PP. Al text, els populars asseguraven que l'abolició suposa una invasió de les competències estatals, ja que creuen que 'no existeix cap competència transferida a les autonomies que els permeti prohibir la tauromàquia'.

Segons els populars, la decisió solemne del Parlament de Catalunya de prohibir els toros al Principat vulnera cinc articles de la Constitució espanyola.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Jordi fletxa Bcn
30 de març de 2011, 00.13 h

Interessos empresarials !!!? Si no hi va ningú. Si només pensem en interessos empresarials, endavant que torni el negoci d'esclaus que el sr. Vidal-Quadras que tant admiren molts del PP i tots els de C's pot parlar molt d'aquest tema.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
29 de març de 2011, 09.52 h

#8 Té raó Vostè. Aquesta gentussa quan els convé posen l'economia pel davant, i quan els convé primer és salvar les tradicions més ultres, cavernoses i criminals de l'ecspana imperialista per la gràcia de Déu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Eli fletxa Sabadell
28 de març de 2011, 21.08 h

Recomanaria als senyors del PP i C´s que estudiessin una mica de neurologia . Veurien que bonic es el dolor , Saben que es el dolor de una neuralgia? , doncs no es pot ni comparar amb el de punxar constanment en un centre nerviós.

A mès no tenen res mès per defensar? em pensava que teniem problemes més greus !


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Josep fletxa Sant Celoni
28 de març de 2011, 13.31 h

Aquests no deien que primer és salvar l´economia i la resta eren superficialitats??


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Salva fletxa Països Catalans
28 de març de 2011, 12.59 h

#6 PEP, no solem estar gaire d'acord tu i jo, però aquesta sí que l'has clavada... visca els toros si son de la "ganadería" dels C's...

Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
28 de març de 2011, 12.35 h

el que haurien de fer és sortir ells " al ruedo" per que els hi name clavant agulles ( no cal matar-los) i els hi anem pasant el "capote", la ventatge és que a ells no els hi farien falta les banyes postises ja les porten posades de fa temps


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
28 de març de 2011, 10.45 h

Aquesta gentalla de galifardeus, inclosos els empresaris taurins, són gent de mal viure, són gent marginada sociològicament i que possiblement de petits ja van patir maltractaments. Jo amb ells, faria com en aquell poble que llencen o llençaven la cabra al buit, des de dalt del campanar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
28 de març de 2011, 10.09 h

Jo faig altra proposta...

Que un del PP faci de brau, i l'altra de torero... i el diumenge següent... que es canviin els papers.. així acabarem amb els fatxes de forma ràpida i sense tacar-nos les mans.. i ells contents perquè contiua la festa. NO?


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Lluis C fletxa Banyoles
28 de març de 2011, 10.03 h

Tota aquesta puta merda dels toros dels espanyols, es pot solucionar de cop i sense tants escarafalls.
Amb un parell de retro-excavadores, una brigada d'homes i una mica de TNT, tot solucionat


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 de març de 2011, 09.55 h

#1 Es pot dir més alt però no més clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.