directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Montserrat Nebrera: 'L'Estat hauria de convocar un referèndum per l'autodeterminació, però no ho fa perquè té por'

L'ex diputada del PPC desmenteix que sigui independentista però esperona Espanya a preguntar què volen els ciutadans

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L'ex diputada del PPC i professora de Dret Constitucional, Montserrat Nebrera, ha reclamat a l'Estat espanyol que organitzi un referèndum sobre l'autodeterminació de Catalunya o de qualsevol altre poble. 'Té tota la legitimitat per fer tots els referèndums que li roti, però no ho pregunta perquè té por', ha explicat Nebrera en un debat organitzat aquest dimarts per la plataforma Barcelona Decideix a la Universitat Ramon Llull. Amb tot, l'ex diputada popular ha desmentit que s'hagi acostat a l'independentisme català tot i estar donant suport a les consultes populars com la del 10 d'abril de Barcelona Decideix. 'jo si votés, votaria no', ha desvetllat Nebrera.

Comparteix
   


Etiquetes
Una taula de debat celebrada a la facultat de Comunicació Blanquerna de Barcelona amb la periodista i escriptora Patricia Gabancho, el responsable de campanyes de Barcelona Decideix, Xavier Martínez, i l'ex diputada del PPC, Montserrat Nebrera, ha donat peu a que la que fos candidata a presidir el partit dels populars catalans hagi acabat dient que l'Estat hauria de convocar un referèndum per introduir el dret a l'autodeterminació de Catalunya. 'Jo ho faria, com Margaret Tatcher', ha sentenciat l'ex diputada, que ha explicat que el Govern de la Generalitat no pot convocar cap referèndum d'aquestes característiques perquè no té competències per fer-ho, però l'Estat 'té tota la legitimitat per fer tots els referèndums que li roti sobre els temes que li roti'.

Segons Nebrera, l'Estat espanyol podria 'fer preguntes de tal manera que es pregunti si la població vol canviar la Constitució i introduir el dret a l'autodeterminació a Espanya o Catalunya'. 'Es pot? Sí, perquè hi hauria una revisió total a la Constitució', afirma contundent. Amb tot, Nebrera està convençuda que el govern espanyol no impulsarà una consulta d'aquestes característiques, i a més té molt clar perquè no ho farà. 'No ho pregunta perquè té por', sentencia, mentre adverteix a l'executiu de l'Estat que 'si tens por no pots governar, dedicat a pintar, però no et dediquis a governar'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Synera fletxa Barcelona
15 d'agost de 2012, 02.42 h

No us preocupeu. Hi ha gent que triga més a posar-se al dia. Aquest arribarà. No pot ser més evident.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa Bcn
1 d'abril de 2011, 22.13 h

"Ha desvetllat Nebrera". Que s'havia adormit algú ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi Roig fletxa Sant Pol de Mar
30 de març de 2011, 11.45 h

Senyora Nebreda el seu article m'ha vingut com anell al dit, perquè vostè, una dona culta i una bona professional que darrerament sembla que ha baixat del burro del messianisme, penso que podria contestar-me una pregunta que fins al moment no he aconseguit que m’ho fes ningú, amb un cert argumentari intel.ligent:
Si hom viu a Catalunya, i pensa seguir-hi tenint el seu projecte de vida i el dels seus fills, perquè votaria no a la independència? Quines son les motivacions d’una persona f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ivan S fletxa Barcelona
29 de març de 2011, 23.36 h

I per què votaria que NO a la consulta la Montserrat Nebrera? Ja sé que militava al PPC, però tot i així a mi em costa molt d'entendre algú que voti que no a la independència de la seva nació. Potser se sent espanyola, però continua visquent aquií. Jo us ho juro que no ho entenc. Em sento català, però si visqués a la Vall d'Aran, i hi hagués un referèndum per ser independent, millorar les meves condicions de vida i no dependre de les decisions de Barcelona o Madrid, votava un SI c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.