directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

Xavier Trias: 'Si Espanya continua així, vull la independència de Catalunya'

El candidat de CiU es mulla pel 10A: 'Li asseguro que aniré a votar'

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El candidat amb més números de ser el proper alcalde de Barcelona, Xavier Trias, no té cap problema per reconèixer que vol la independència de Catalunya i per explicar que votarà a la consulta sobre la independència del 10 d'abril. Ho va fer aquest dimarts al vespre, durant la seva intervenció al 59 segons de Televisió Espanyola. En ser preguntat sobre el seu possible suport a la independència de Catalunya, Trias va ser molt clar: 'Si Espanya continua així, vull la independència'. 'Si Espanya canviés i apostés per una Espanya plurinacional', afegia Trias, 'llavors li diria que no'. Tot i aquest matís, Trias considera que 'en aquest moment l'actitud dels dos partits majoritaris ens tanca les portes pel que fa al reconeixement de l'Espanya plurinacional', i en aquest context, el candidat de CiU a l'alcaldia es mostra favorable a la consulta sobre la independència del 10A: 'Jo aniré a votar, li asseguro que aniré a votar'. Aquesta posició de suport al 10A contrasta amb la persecució sistemàtica contra la consulta ordenada per l'alcalde Hereu, un boicot que ja es troba als jutjats a causa de la denúncia presentada per Barcelona Decideix.
xavier trias
Comparteix
   


Etiquetes
Tal com recull La Voz de Barcelona, en l'entrevista a Televisió Espanyola Trias va mostrar-se convençut que CiU serà la formació més votada a les municipals del 22 de maig, però va reconèixer que, si no fos així, deixarà la política 'perquè s'ha de saber perdre'.

Trias demanava el vot pel seu partit per tal de poder votar 'sense estar lligat de mans i peus', i carregava contra Jordi Hereu i el PSC, de qui considera que les primàries han estat un 'desastre' perquè només l'han votat 2.500 militants i simpatitzants dels 12.000 que podien fer-ho. 'Això vol dir que tens el partit trencat, és un desastre'.

Pel que fa a l'aliança independentista d'Unitat per Barcelona, Trias celebrava que l'independentisme no desaparegui de l'Ajuntament, i treia ferro a la presència de Joan Laporta com a ticket electoral de Portabella. 'La presència de Laporta a mi no em preocupa, a qui hauria de preocupar és al senyor Portabella', va reblar.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Pantinet fletxa El Pla de Santa Maria
31 de març de 2011, 17.01 h

Cony Xavier, que vols dir que si Espanya continua així? A les hores voldràs la independència? Es que ARA no ho ets independènt? Dons ho sento, acabes de perdre el vot de molts catalans, per espanyol ja tenim a Hereu. Apa maco, que et voti el Durante i Lèrida nosaltres NO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
lluís fletxa Monistrol de Montserrat
31 de març de 2011, 10.10 h

No senyor Trias, així no. La indepedència cal tenir-la es comporti com es comporti Espanya. I no els ho hem de demanar a ningú, ni a Espanya, ni a França, ni a la Xina, perquè només depèn de la nostra voluntat. Si volem ser independents ho serem. No voldria pensar que si Espanya es "comportés bé amb Catalunya" vostè no trobaria necessaria la independència del nostre païs. Espanya, per naturalesa, no es comportarà mai bé amb Catalunya. Ho porta gravat en el seu ADN. I nosaltres, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Titani fletxa Catalunya, proper estat europeu.
30 de març de 2011, 23.52 h

M'importa un rave com sigui o deixi de ser Espanya, jo sempre voldré la independència de Catalunya, ni n'espero res, ni em consideraria espanyol ni renunciaria a la sobirania de Catalunya per molt amistosa i "plurielquesigui" que vulgui ser Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jo ERC !!!!! fletxa Barcelona
30 de març de 2011, 22.36 h

Això és que les enquestes d´Unitat per Barcelona són bones i ara els de CIU han de pujar el to sobiranista per acabar pactant amb el Fernandez Diaz.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Santi Vidal fletxa Barcelona
30 de març de 2011, 20.39 h

Una mica tard, però val més tard que mai. Benvingut Sr. Trias !


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
ANTON fletxa san jose
30 de març de 2011, 20.18 h

¿si espanya continua aixi?...i que espera voste, no pretendra que cambin despres de 300 anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi fletxa barcelona
30 de març de 2011, 20.07 h

Doncs si ara resulta que tots els de CIU volen la independencia i tenen una gran majoria al Parlament que poden completar amb els vots d´ERC + SI, perque collons no fan res per aconseguir-la ?

A ERC se la va acusar durant 7 anys de dir que eren indepes pero no feien res, ara CIU diu al mateix amb 62 diputats (no 21) i la gent no ho troba un escandol ?

De fet aquesta cantarella acabarà quan es voti al Parlament sobre la independencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
30 de març de 2011, 19.22 h

Benvingut al club, senyor Trias. Mai no és tard per sumar-se a una causa tan noble i justa com és voler el teu país lliure. Com són la immensa majoria de països del món. Nosaltres encara som una excepció. Però avancem. Qui durant molts anys fou el pare espiritual d'aquest país, el senyor Jordi Pujol, també ha canviat d'opinió, als seus 80 anys fets.
Mai no és tard si la causa s'ho val. Tota la vida pregonant l'etern "encaix amb Espanya" i ara, a la seva edat, canvia d'opinió. Jo ho... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Manel fletxa Gràcia
30 de març de 2011, 18.21 h

Tot això s'ho acabarà menjant amb el puré de patates que li servirà el seu futur soci Alberto Fernández Díaz (PP), i tampoc crec que li costi gaire d'empassar a algú que de cop i volta es fa independentista com demà es pot fer pancartista d'una altra causa. Mentre els barcelonins es plantegin votar en Trias el risc existeix, i si el volem evitar hem d'apostar per la candidatura ampla de Portabella.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi fletxa Barcelona
30 de març de 2011, 18.19 h

Prefereixo un alcalde INDEPENDENTISTA, per el cap i casal de la nació. Ni Trias ni Hereu. Crec que en Portabella amb el pas del temps, ha guanyat en en rigor i credibilitat a molts i amplis sectors de la societat barcelonina. Pot ser un gran alcalde amb idees noves que generen confiança i donin prestigi a Barcelona de cara els propers anys. En Jordi Portabella es la persona que pot fer que es renovi l'aire viciat de "sociovergència" de tants anys a Barcelona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.