directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Iceta troba que Mas-Colell 'fa por' quan parla de maquillar els números

Assegura que Carme Chacón no els ha notificat pas que opti a succeir Zapatero

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dimecres que el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, 'fa por' quan parla de maquillar xifres i ha assegurat que el Govern espanyol no ha posat 'noves xifres' sobre la taula que comportin més retallades a la Generalitat. En declaracions a Catalunya Ràdio, Iceta ha assegurat que el PSC 'no tindria' un conseller d'Economia 'que parlés de maquillar xifres'. D'altra banda, Iceta creu que el president del govern espanyol i secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, aplaçarà el debat sobre la seva successió en el Comitè Federal del PSOE que se celebrarà dissabte, i ha assegurat Chacón no els ha comunicat pas que opti a succeir l'actual president espanyol al capdavant dels socialistes espanyols.
miquel iceta
Comparteix
   


Etiquetes
Aquest dimecres, Mas-Colell ha avisat que Catalunya no podrà reduir el dèficit fins a l'1,3% i que, mentre que el Govern està portant a terme un pla per retallar 2.600 MEUR, l'Estat reclama ara que s'estalviïn 3.200 MEUR més. El conseller ha assegurat que el Ministeri d'Economia i Hisenda està convidant la Generalitat a 'maquillar els números', cosa que 'Catalunya mai farà'.

Iceta ha assegurat que no hi ha 'noves xifres' i que els objectius de dèficit ja es van marcar en el seu moment al Consell de Política Fiscal i Financera. En el cas de Catalunya, per aquest 2011, és de l'1,3%, ha recordat. A més, ha assegurat que un conseller que parla de maquillar números 'fa por'. 'Jo no tindria de conseller d'Economia algú que parlés de maquillar xifres', ha assegurat.

Iceta ha afegit que li 'empipa' que a Catalunya hi hagi 'la tendència de situar totes les males notícies com a obligacions imposades per l'exterior que converteixen el Govern en un perfecte irresponsable'. Per Iceta, cal que l'esforç per a la reducció de dèficit sigui 'autoimposat' i evitar el discurs que 'les decisions impopulars les ha imposat un tercer'. Iceta també ha instat el Govern a presentar ja un projecte de pressupostos per 'poder parlar amb un mínim de rigor'.

A més, a través d'un comunicat, la diputada del PSC responsable d'economia, Rocío Martínez Sampere, ha assegurat que les declaracions de Mas-Colell són 'impròpies d'un conseller del Govern de la Generalitat', tot insistint que no renunciï a l'impost de successions i garantint que el PSC estarà al costat del Govern per demanar 'el que ens pertoca', en referència als 1.400 MEUR del fons de competitivitat que l'Estat ha de pagar a Catalunya.

I un dia després que el Congrés dels Diputats aprovés que es publiquessin les balances fiscals cada tres anys, Iceta ha alertat que, com a conseqüència del dèficit, 'potser no sortiran tant desequilibrades en contra de Catalunya com havia passat en el passat' i que el dèficit fiscal del 2010 'probablement s'haurà reduït'.

La successió de Zapatero

En un altre ordre de coses, Iceta ha dit creure que el president del govern espanyol aplaçarà aquest dissabte el debat sobre la seva successió en el Comitè Federal del PSOE. 'Jo crec que ell dirà que ho farem més endavant', ha assegurat. El PSC aposta perquè no es faci ara aquest debat i que es deixi per al final de la legislatura per poder centrar ara tots els esforços a les eleccions municipals.

Iceta ha negat que la ministra de Defensa, Carme Chacón, hagi comunicat al PSC la seva intenció d'entrar en la carrera successòria. 'A mi no m'ho ha dit i a la gent amb la què jo em relaciono més tampoc els ho ha dit', ha assegurat. Iceta ha assegurat que Chacón ha fet 'pinya' amb els socialistes catalans en la seva petició que el debat no es faci ara.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Pantinet fletxa El Pla de Santa Maria
31 de març de 2011, 17.23 h

Carai Miquelet: Que no saps que la Xaconeta passa de tots els del PSC? Que no saps que hi estava conforme amb la retallada del Estatut? A veura Miquelet, com et guanyes la vida tu? per que estan on estàs i que no sàpigues les intencions i terenè de la Xaconeta............ es que vius al limbo. O podria ser que et pensessis per unm moment que al seu fill l'hi va posar MIGUEL per tu?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Claudi fletxa St. Cugat
31 de març de 2011, 13.49 h

A mi aquest senyor no em fa por, em fa fàstic. I no cal ni que parli.
El cinisme dels partits espanyols és insuperable.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pere fletxa Barcelona
31 de març de 2011, 12.44 h

El Sr. Iceta és un home intel·ligent i, per tant, em sorprèn que s'hagi lliurat a la demagògia barata de "la gran pastanaga", referint-se al pacte fiscal, o bé ara mateix la crítica al Conseller Mas-Colell, quan aquest precisament ha dit que NO faria el que Iceta diu que li fa por. Una de dues, o a can PSC s'ho veuen fatal i aquestes estripades en són el signe, o bé s'han begut l'enteniment definitivament. Sigui com sigui, del PSC ja no en podem esperar res de bo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ca l'Enric fletxa Girona
31 de març de 2011, 10.22 h

"2" el teu paper d'intoxicador anti-ERC el coneix tothom, aquí i allà, el que passa és que no t'adones que amb el ridicul que està fent el teu partit corrupte i unionista, d'aquí 4 anys la gent que no votarà mai mes CiU seràn tants milers de persones com les que ara han deixat de votar ERC, sencillament perquè els culpables que els governs de Madrid ja sigui PSOE o PP ens donin pel sac és unicament culpa dels partits que no voleu la independencia de Catalunya com CiU per exemple. Totho... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
31 de març de 2011, 09.49 h

El Sr. Mas-Colell ha dit tot el contrari, ha dit que no pensa maquillar el nùmeros malgrat que el ministeri P$OElerrouxista d'hisenda el convidin a fer-ho.

Potser que hi possem una mica més de rigor, malgrat que ja coneixem la tendencia d'aquest panflet en fer de corifeus dels P$OElerrouxistes, sòcis estratègics d'ERC...quant sumeu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
31 de març de 2011, 09.48 h

No feu ni deixeu fer. Per més vergonya, el déficit que tenim prové de la mala gestió (o millor dit la nul.la gestió) que heu portat durant el temps que heu estat "manant" (manant?...o depenguent de madrit?). El millor que podeu fer, es callar, de moment, i ajudar a que Catalunya vagi endavant. No cal que feu favors a ep.panya com fins ara. El que volem, es anar endavant i no quedar-nos a mig camí per que venen el-.leccions i no s'ha de deixar fer al contrari. Apa, calladets esteu més gua... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.